Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενδυνάμωση της συνεργασίας"
  • [02] Κλειστά αεροδρόμια στη βόρεια Βρετανία
  • [03] "Δημιουργία νέου πόλου"
  • [04] "Προσπάθεια τώρα"
  • [05] Κλιμακώνεται η ένταση

  • [01] "Ενδυνάμωση της συνεργασίας"

    Με τη φράση δεν πρόκειται για μια συνήθη επίσκεψη αλλά για μια ιστορική επίσκεψη, υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο πρωθυπουργοί μετά την υπογραφή 21 συμφωνιών από τις δύο αντιπροσωπείες.

    Η επίσκεψη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ονομάστηκε ιστορική διότι υπάρχει βούληση από τους δύο πρωθυπουργούς να μείνει ιστορική και ανέφερε ως ένδειξη, ή και απόδειξη όπως είπε, της ιστορικότητας της επίσκεψης, την υπογραφή των πολλών συμφωνιών.

    Τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες και οι δύο πρωθυπουργοί είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για να εμπεδωθεί η συνεργασία και να επιλυθούν πολλά προβλήματα του παρελθόντος, ώστε να φτάσουμε στην ειρήνη και τη συμφιλίωση.

    Παρά τις διακυμάνσεις που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, έχουμε καθήκον να αναζητήσουμε δρόμους συνεργασίας και συνεννόησης στην κατεύθυνση της πλήρους εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών μέσω του σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.

    Στις επαφές που προηγήθηκαν, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, αναζητήθηκαν νέοι τρόποι για την πιο αποτελεσματική προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και συμφωνήθηκαν πέντε νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επίσης συμφωνήθηκε η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών σε διεθνές αλλά και περιφερειακό επίπεδο, ενώ ο πρωθυπουργός εξήρε την απόφαση για τη σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο, όπως τόνισε, φιλοδοξούμε να είναι το βασικό όχημα προώθησης της μεταξύ μας συνεννόησης στα θέματα χαμηλής πολιτικής, τα οποία όμως, όπως παρατήρησε, είναι μεγάλης σημασίας.

    Η ομιλία του Τ. Ερντογάν

    Αφοπλισμό των αεροσκαφών που υπερίπτανται του Αιγαίου, αμοιβαιότητα στο άνοιγμα των τουρκικών και κυπριακών αεροδρομίων και λιμανιών στα κυπριακά και τουρκικά αντιστοίχως σκάφη, διαβεβαίωση - υπό όρους - ότι θα λυθεί το πρόβλημα της Χάλκης, αμοιβαιότητα στην επικύρωση των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης, εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, διαβεβαίωση ότι οι συνομιλίες στην Κύπρο θα συνεχιστούν από το σημείο που βρίσκονταν επί Ταλάτ, ήταν μερικά από τα κύρια σημεία των απαντήσεων που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

    Ειδικότερα, ο κ.Ερντογάν επεσήμανε ότι:

    - το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας «θα αλλάξει την οπτική γωνία που βλέπουμε το μέλλον. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής. Οι ευτυχισμένες στιγμές που έχουν βιώσει στο παρελθόν κάτοικοι των ελληνικών και τουρκικών πόλεων θα έρθουν και πάλι». Για να προσεγγιστεί όμως αυτός ο στόχος «η δουλειά δεν πρέπει να μείνει στα λόγια. Απαιτούμε από τους υπουργούς να προχωρήσουν σε πράξεις, διότι η συνέργεια έχει μεγάλη σημασία».

    - Για το θέμα της οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τόνισε πως «σε αυτή τη δυσχερή περίοδο, η Τουρκία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας» παρατήρησε δε ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος».

    - Για το Κυπριακό, ο κ.Ερντογάν σημείωσε καταρχάς πως «είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις από το σημείο όπου είχαν μείνει οι συνομιλίες από τους κ.κ. Χριστόφια και Ταλάτ», πρότεινε την ταυτόχρονη συνεισφορά των Εγγυητριών Δυνάμεων, εκπροσώπων του ΟΗΕ και της ΕΕ και σημείωσε πως «ως το τέλος του χρόνου μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα». Ως προς την παρουσία του «κατοχικού στρατού», ο κ.Ερντογάν ανέτρεξε στο σχέδιο Ανάν για να θυμίσει, ότι αν είχε γίνει δεκτό «σήμερα θα βρίσκονταν στο νησί 650 Τούρκοι στρατιώτες», ενώ επίσης ανέφερε ότι στο Μπύργκενστοκ «από ελληνικής πλευράς προτάθηκε να αναβληθεί η διαδικασία λύσης του Κυπριακού. Ο Κόφι Ανάν όμως, στον οποίο είχα δεσμευτεί ότι αν αναλάμβανε την πρωτοβουλία για το Κυπριακό, θα με έβρισκε ένα βήμα πιο μπροστά απ΄αυτόν, απάντησε στον Τ. Παπαδόπουλο και τον Κ. Καραμανλή ότι δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί η διαδικασία».

    - Για το Αιγαίο, ο κ.Ερντογάν τόνισε πως «μπορεί να γίνει σύμβολο ειρήνης κι εμείς θα το καταφέρουμε», ενώ ζήτησε τον αφοπλισμό των αεροπλάνων που υπερίπτανται του Αιγαίου, ακόμη και στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων - οι οποίες πάντως πρέπει να περιοριστούν.

    - Για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, ο Τούρκος πρωθυπουργός ευσχήμως συσχέτισε την απόδοση της τουρκικής ιθαγένειας στους υποψήφιους Πατριάρχες με την επικύρωση από την ελληνική πολιτεία των εκλεγμένων μουφτήδων της Θράκης, σημειώνοντας πάντως πως κατά τους αρμόδιους υπουργούς «τελικά θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα». Επίσης, ο κ. Ερντογάν συνδύασε επί του θέματος και το αίτημα για την αποκατάσταση του τεμένους Φετιγιέ στην Αθήνα.

    - Για το θέμα του «casus belli» ο κ. Ερντογάν παρατήρησε πως «πρέπει να αναλογιστείτε γιατί η Εθνοσυνέλευση ψήφισε το casus belli» και επεσήμανε πως «αυτά τα πράγματα δεν αίρονται μονομερώς» παραπέμποντας α) στις διερευνητικές συνομιλίες και β) στην πρότασή του για αφοπλισμό των στρατιωτικών αεροπλάνων.

    - Για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης τέλος, ο κ. Ερντογάν επέλεξε να δηλώσει ότι οι λύσεις δεν επιβάλλονται από τρίτους, παρά διαμορφώνονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

    Συζήτηση Τ. Ερντογάν με διευθυντές ελληνικών ΜΜΕ

    «Δεν έχουμε βλέψεις σε βάρος της χώρας σας. Είμαστε μια μεγάλη χώρα και έχουμε πολλά εδάφη να αξιοποιήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν, μιλώντας με τους διευθυντές των ελληνικών ΜΜΕ. Προβάλλοντας την υπόσχεση για μια καλύτερη πορεία στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως συνάντησε στο ξενοδοχείο τρεις Ρωμηούς που «δυστυχώς, για κάποια γεγονότα, που κανένας δεν θα επιθυμούσε, εγκατέλειψαν την Τουρκία και ζούν εδώ. Τους είπα πως μπορούν να επιστρέψουν, αν θέλουν, θα κινήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να γίνει αυτό εφικτό».

    Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε «ιστορική ημερομηνία» για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τη χθεσινή, καθώς «η πολιτική μας βούληση οδηγεί δύο γειτονικές χώρες στην αναβάθμιση των σχέσεών τους». «Είμαστε τώρα δύο εταίροι», είπε.

    Νταβούτογλου: Ιστορικό γεγονός

    «Ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», χαρακτήρισε ό Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

    Απευθυνόμενος σε συνέδριο με θέμα την «Tουρκική διπλωματία και η περιφερειακή-παγκόσμια τάξη στις αρχές του 21ου αιώνα», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα «έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

    Δήλωσε δε ότι εντυπωσιάσθηκε «με την ειλικρίνεια των Ελλήνων» και σημείωσε πως: «δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον».

    Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί «νέο-οθωμανισμού», που απευθύνονται στη εξωτερική πολική της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «γνώμονάς μας δεν είναι μόνον η διπλωματία της Τουρκίας, αλλά και το γενικό καλό της στη ροή της ιστορίας».

    Υπογράμμισε, τέλος, ότι «έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να φέρουμε την Τουρκία κοντά στην ΕΕ».

    [02] Κλειστά αεροδρόμια στη βόρεια Βρετανία

    Πολλά αεροδρόμια στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας και στη Σκοτία θα κλείσουν σήμερα, λόγω της μετακίνησης ενός νέφους ηφαιστειακής τέφρας, όμως τα αεροδρόμια του Λονδίνου θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως τουλάχιστον τις 18.00 GMT, ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί από χθες στο νησί της Ιρλανδίας. Όλα τα αεροδρόμια στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν κλείσει, πολλά αεροδρόμια στο δυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας έχουν κλείσει, αλλά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά τουλάχιστον έως τις 18.00 GMT, ανακοίνωσε η ιρλανδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Από την Ιρλανδία, η ζώνη περιορισμού έχει επεκταθεί προς τα ανατολικά και τα νότια, φθάνοντας στο βόρειο τμήμα των βρετανικών νησιών σε μικρή απόσταση από Μπέρμιγχαμ (κέντρο) ", αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα αεροδρόμια του Λονδίνου, για την χρονική περίοδο από τις 12:00 έως τις 18:00 GMT σήμερα, ανακοίνωσαν οι Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας (Nαts).

    [03] "Δημιουργία νέου πόλου"

    Τη δημιουργία ενός «νέου πόλου με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας» στον αντίποδα των προτάσεων για κυβερνητικές λύσεις τεχνοκρατών ή «ανθρώπων της αγοράς», προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του στην εφ. «Free Sunday», ενώ για το άνοιγμά του προς το ΚΚΕ, λέει πως «αργά ή γρήγορα, ο Περισσός θα ακολουθήσει τον δρόμο της ενότητας μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται».

    Αναφερόμενος στην απόφασή του να απέχει από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως έχει τη συνείδησή του καθαρή και πως παρότι συμφωνεί με το πνεύμα της παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, «οι υπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια έχουν ονοματεπώνυμο».«Η Αριστερά, τελικά, στο σύνολό της δεν αυτοπαγιδεύτηκε σε μια συνάντηση προκατασκευασμένης αλλά ψεύτικης συναίνεσης, σε μια πολιτικού παραλογισμού. Είναι ιστορική απόφαση για την Αριστερά να αρνηθεί να λάβει μέρος της ευθύνης, που ούτως ή άλλως δεν της αναλογεί, για καταστροφές μη αναστρέψιμες», λέει.

    Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ για συνάντηση με τα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας δηλώνει πως «ο ειλικρινής διάλογος, ακόμα και χωρίς κοινούς τόπους, ποτέ δεν έβλαψε τη δημοκρατία» αν και «τα δύο μεγάλα κόμματα, όταν είναι στην αντιπολίτευση ακούνε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς» ενώ «το τι κάνουν, μόλις βρεθούν στην κυβέρνηση, είναι άλλο ζήτημα».

    Για δε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΔΝΤ και να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, σημειώνει πως σ΄αυτό το σενάριο «δεν υπάρχει τίποτα εφιαλτικό. Εφιαλτικό είναι να πετάς στον Καιάδα της κερδοσκοπίας, μισθούς, συντάξεις και ανθρώπινες ζωές».

    Υπογραμμίζει, τέλος, την ανάγκη για «κοινή δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, μπροστά στην κατάσταση, που διαμορφώνεται σήμερα», διευκρινίζοντας πως «η μόνη διέξοδος είναι η δημιουργία ενός νέου πόλου, με δυνάμεις της Αριστεράς, του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας, που θα αμφισβητήσει ευθέως τον παραδοσιακό δικομματισμό».

    [04] "Προσπάθεια τώρα"

    Πεπεισμένος ότι το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα αποδώσει και η Ελλάδα θα βγει από την οικονομική κρίση, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην εφ. «Έθνος της Κυριακής», ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Δηλώνει μάλιστα, πως αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις των πολιτών και πως αν ήταν και ο ίδιος μέλος ενός ελληνικού συνδικάτου, θα διαδήλωνε με τον ίδιο τρόπο. Όμως, αν οι Έλληνες «θέλουν να αποφύγουν να έχουν προβλήματα για δεκαετίες, πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια τώρα».

    Ο κ. Στρος Καν υπεραμύνεται των στελεχών του ΔΝΤ, λέγοντας πως «δεν είναι αστυνομικοί, αλλά γιατροί. Ο γιατρός δίνει φάρμακο και εμείς σάς δίνουμε χρήματα και σας λέμε ότι πρέπει ν΄αλλάξετε τη συμπεριφορά σας» και εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση θα καταφέρει» να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, καθώς «είναι απολύτως απαραίτητο για την Ελλάδα να το κάνει» αφού «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εξηγεί πως «μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, υπάρχει σίγουρα ένα πρόβλημα στη διατηρησιμότητα χρέους στις περισσότερες χώρες, όχι μόνον στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι μία σημαντική περίπτωση, επειδή ήδη ξεκινήσατε με ένα τεράστιο χρέος, ενώ άλλες χώρες ξεκίνησαν με μικρότερο. Αλλά το πρόβλημα υπάρχει παντού».

    Σημειώνει πως το ΔΝΤ παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή «επειδή η Ευρωπαίοι δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα» και πως το όλο εγχείρημα πήρε μήνες και μήνες. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν το πρόβλημα είχε διευθετηθεί τον Φεβρουάριο, θα ήταν λιγότερο δαπανηρό», λεει. Υποστηρίζει δε πως το ΔΝΤ ζήτησε εξαρχής «μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμα, λιγότερο οδυνηρό» και πως έγιναν προσπάθειες να δανείσουν όλοι με επιτόκιο ίδιο με αυτό του ΔΝΤ, «αλλά δεν πετύχαμε».

    [05] Κλιμακώνεται η ένταση

    Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές "κόκκινα πουκάμισα" δήλωσαν σήμερα έτοιμοι να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΗΕ θα δεχτεί να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή, καθώς από τις συγκρούσεις στην Μπανγκόκ από την Πέμπτη έχουν σκοτωθεί 25 άτομα.

    "Ζητούμε συνομιλίες με τον ΟΗΕ ως διαμεσολαβητή", δήλωσε ο Κοκαέου Πικουλθόνγκ, ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών.

    "Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τους πυροβολισμούς και να αποσύρει τους στρατιώτες της που έχουν αποκλείσει τη ζώνη γύρω από το σημείο αυτό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιχείρηση αποκλεισμού του συνόλου της συνοικίας που ελέγχεται από τους "κόκκινους", και έχει ως στόχο να καταπνίξει το κίνημα, στερώντας του τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Στο μεταξύ, ένας πολίτης σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των στρατιωτικών στο κέντρο της Μπανγκόκ, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

    Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπίσιτ Βετζατζίβα δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ μετά από τρεις ημέρες συγκρούσεων, καθώς ο στρατός έχει αποκλείσει το στρατόπεδο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

    Ο Βετζατζίβα είπε ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της ασφάλειας στην διάρκεια των κινητοποιήσεων, συζητά το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων, με στελέχη του στρατού και άλλων υπηρεσιών.

    "Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σουτέπ συζητά εάν και κατά πόσον υπάρχει ανάγκη να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας υπό τις περιστάσεις", δήλωσε ο Αμπίσιτ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

    Χιλιάδες διαδηλωτές αρνούνται να αποχωρήσουν από τους δρόμους, μετά από τρεις ημέρες βίαιων συγκρούσεων. Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 198 οι τραυματίες.

    Πολλοί από τους ηγέτες των διαδηλωτών, που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, κατηγορούνται για "τρομοκρατία", κατηγορία που επισύρει την ποινή του θανάτου.

    Ο στρατός έχει εξουσιοδοτηθεί να ανοίγει πυρ εάν οι διαδηλωτές πλησιάσουν στα 36 μέτρα από τις γραμμές του, είπε εκπρόσωπός του. Στρατιώτες εγκαθιστούσαν αγκαθωτά συρματοπλέγματα χθες στην εμπορική συνοικία.

    Αυτόπτες κάνουν λόγο για μονόπλευρη σφαγή, καθώς οι οπλισμένοι στρατιώτες αποφεύγουν εύκολα τα αντικείμενα που τους πετούν οι διαδηλωτές και ανοίγουν πυρ με αυτόματα, ενώ έχουν αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες πολυώροφων κτιρίων.

    Νωρίς σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην εργατική συνοικία Κλονγκ Τόι, που ενδέχεται να μετατραπεί σε νέο επίκεντρο των κινητοποιήσεων. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εκεί χθες βράδι.

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ προσφέρθηκε χθες να εκκενώσει διπλωματικό προσωπικό και τις οικογένειές τους εάν το επιθυμούν και κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Μπανγκόκ.

    Και οι δύο πλευρές διεμήνυσαν ότι "έρχονται ενισχύσεις", με τους μεν διαδηλωτές, γνωστούς ως "κόκκινα πουκάμισα", να καλούν τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην επαρχία να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα και το στρατό να κινητοποιεί κι άλλες μονάδες του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 May 2010 - 12:30:26 UTC