Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαστική προσγείωση
  • [02] "Όσοι αποχώρησαν θα κριθούν"

  • [01] Αναγκαστική προσγείωση

    Νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) αναμένεται να αναχωρήσουν από το διεθνές αεροδρόμιο της Βοστώνης οι 220 επιβάτες της πτήσης 104 της αμερικανικής εταιρίας Continental Airlines, με προορισμό την Αθήνα.

    Το αεροπλάνο Boeing 767-400 είχε αναχωρήσει (με 220 επιβάτες και 13μελες πλήρωμα) από το διεθνές αεροδρόμιο Λίμπερτι στο Νιούαρκ, της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, στις 6:30 χθες το απόγευμα και στις 7:50 έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης. Η προσγείωση έγινε κανονικά, χωρίς να αναφερθεί κανένα δυσάρεστο περιστατικό και κανένας τραυματισμός, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Άντριου Φερράρο.

    Πρόκειται για την καθημερινή πτήση της Continental Airlines με προορισμό το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Συνήθως, η πλειοψηφία των επιβατών είναι ομογενείς.

    Σύμφωνα με τον κ. Φερράρο, οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο, όπου θα διανυχτερεύσουν και νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) θα αναχωρήσουν με άλλο αεροπλάνο για την Αθήνα.

    Η αναγκαστική προσγείωση έγινε μετά από αναφορές επιβατών για οσμή καπνού εντός της καμπίνας. Αρχικά ειπώθηκε ότι ο πιλότος έκανε αναφορά για οσμή μέσα στο πιλοτήριο, αλλά όπως τόνισε ο κ. Φερράρο η πληροφορία αυτή ήταν εσφαλμένη.

    [02] "Όσοι αποχώρησαν θα κριθούν"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να αναλωθούν σε έναν πόλεμο φθοράς με την Ανανεωτική Πτέρυγα και, παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συμβολαίου στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία κρατιέται από μία κλωστή» και πως «βρίσκεται σε αγωνία εξαιτίας των αντιλαικών μέτρων, που έχει λάβει». Οι στόχοι του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά θέματα και οι ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα σκάνδαλα τονίζοντας ότι «υπάρχει μεταξύ τους ντέρπι για το ποιος έκλεψε τα περισσότερα». Πρόσθεσε δε ότι η αριστερά δεν είναι μέρος του προβλήματος και ότι σύντομα ο ΣΥΝ θα παρουσιάσει το δικό του σχέδιο.

    Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην Ανανεωτική Πτέρυγα, είπε ότι «οι συνθήκες, που διαμορφώθηκαν μετά την αποχώρηση, δεν είναι ευχάριστες», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρηση ήταν προαποφασισμένη. Είπε ακόμη ότι «όσοι αποχώρησαν, θα κριθούν» και επανέλαβε ότι «υπάρχει και ένα θέμα ηθικής», καθώς αλλοιώθηκαν οι συσχετισμοί στη Βουλή με την αποχώρηση των βουλευτών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ . Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πρόκειται να αναλωθεί σε πόλεμο φθοράς, τονίζοντας ότι παραμένει στρατηγική του επιλογή η ενότητα της αριστεράς.

    «Σε μια τέτοια ενότητα δεν υπάρχει χώρος για ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια, ούτε για υπόγεια παιχνίδια», είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στις αντιπαραθέσεις». Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο, που να θέσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες βάσεις .

    Ο Δ.Βίτσας επανεξελέγη γραμματέας του ΣΥΝ

    Με ψήφους 85 υπέρ και 40 λευκά, ο κ. Δημήτρς Βίτσας επανεξελέγη σήμερα γραμματέας του Συνασπισμού από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

    Η ΚΠΕ εξέλεξε και την νέα 19μελή Πολιτική Γραμματεία που αποτελείται από τους:

    Δούρου Ρένα

    Μπαλάφας Γιάννης

    Πουλάκης Κωνσταντίνος

    Στρατούλης Δημήτρης

    Παπαδόγιαννη Σόφη

    Λεουτσάκος Στάθης

    Καλλίδης Αλέκος

    Ησυχος Κώστας

    Κανταράς Τάσος

    Κορωνάκης Τάσος

    Βούτσης Νίκος

    Σκουρλέτης Πάνος

    Κατσινοπούλου Ειρήνη

    Λάσκος Χρήστος

    Καλαμαρά Εύη

    Κυπριανίδου Ερμίνα

    Παπαδόπουλος Χριστόφορος

    Μηλιός Γιάννης

    Ο κ.Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έθεσε υποψηφιότητα προκειμένου να επικεντρωθεί στα καθήκοντατου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 June 2010 - 16:30:21 UTC