Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή οι αλλαγές στα εργασιακά
  • [02] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ
  • [03] Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς

  • [01] Στη Βουλή οι αλλαγές στα εργασιακά

    Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν τα εργασιακά θέματα τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα, με απόφαση του πρωθυπουργού, και θα κατατεθούν μαζί με αυτό προς ψήφιση από την Βουλή.

    Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα. Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διευθετηθεί αυτές οι εκκρεμότητες, γι' αυτό το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    Σήμερα ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά.

    Χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αυτή την φορά παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    Πρόταση για διατήρηση του θεσμού της διαιτησίας αλλά με αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διαιτητών και μεσολαβητών ώστε να τυγχάνουν γενικής αποδοχής από τους κοινωνικούς εταίρους και να διασφαλίζεται η αμεροληψία, θα κάνει ο υπουργός Απασχόλησης κ. Α. Λοβέρδος, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας χθες στο ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Αθήνας.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται Υπουργική Απόφαση με την οποία το επίδομα ανεργίας θα μετατραπεί σε επιταγή εργασίας που θα δίδεται στον εργοδότη προκειμένου να μην κάνει απολύσεις. Ενώ για το θέμα του ύψους των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, είπε ότι θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τονίζοντας παράλληλα ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεφάρμοστη.

    Αναφερόμενος γενικά στο εργασιακό ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να εμπλακεί στα θέματα που απασχολούν τους κοινωνικούς εταίρους, ωστόσο είναι χρέος μας να εφαρμόσουμε το μνημόνιο.

    Για το ασφαλιστικό ο υπουργός είπε ότι την τελευταία δεκαετία, από το 2001, φοβηθήκαμε όλοι μας το πολιτικό κόστος με αποτέλεσμα το 2009 να εκραγεί η βόμβα των ελλειμμάτων στα ταμεία. Χαρακτήρισε πάντως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο πρώτο πεντάμηνο η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 5 % και οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 4 %.

    Επικρίσεις για τη στάση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό διατυπώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, καθώς όπως αναφέρει δεν έχει παραδοθεί στη Βουλή η αναλογιστική μελέτη που έχει συνταχθεί παρά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Ο κ Βρούτσης είχε ζητήσει να κατατεθεί η αναλογιστική μελέτη πριν έλθει προς συζήτηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να την παραδώσει, διαφορετικά όπως αναφέρει δεν έχει νόημα η δημόσια διαβούλευση και ο κοινοβουλευτικός διάλογος.

    Η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία για τα εργασιακά στη Βουλή, ζήτησαν χθες οι κ.κ.Παπαρήγα και Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

    Με βάση το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό στον δημόσιο τομέα, η εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2013. Σύμφωνα, επίσης, με ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται (για άνδρες και γυναίκες) στα 65 έτη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από τον Ιανουάριο 1998 και μετά ή έχουν διορισθεί από τον Ιανουάριο 1983 και μετά. Παράλληλα καθιερώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου η βασική και αναλογική σύνταξη, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    Ειδικότερα, οι βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, έχουν ως εξής:

    "1. Βασική πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης είναι η κατεύθυνση της ενότητας του ασφαλιστικού συστήματος, προκειμένου να στηρίξει αποτελεσματικά το θεμέλιο λίθο του κοινωνικού μας κράτους. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, επεκτείνονται και στο Δημόσιο τα οριζόμενα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Έτσι, καθιερώνεται από 1-1-2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη, οι οποίες χορηγούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

    2. Βελτιώνεται και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ο υπολογισμός της σύνταξης τους με βάση τις διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.

    3. Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), θα υπάγονται από 1.1.2011 και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και ταυτόχρονα καταργούνται όλες οι Επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούν σήμερα στις νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), καθώς και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας.

    4. Επιμηκύνεται από 2 σε 5 έτη ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου, προκειμένου να δικαιωθεί σύνταξη ο επιζών σύζυγος αποβιώσαντος συνταξιούχου.

    5. Επεκτείνονται τόσο στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους όσο και στους επιζώντες συζύγους που λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται, οι περιορισμοί που ισχύουν, για όσους από αυτούς λαμβάνουν σύνταξη από τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς. Για όσους από αυτούς εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα, ισχύουν ήδη αυστηρότερες διατάξεις για τον περιορισμό της σύνταξης.

    6. Καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των άγαμων ενήλικων θυγατέρων με εξαίρεση τις ανίκανες και όσες σπουδάζουν, καθώς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων και αυστηροποιούνται οι ήδη ισχύουσες διατάξεις που προβλέπουν περιορισμό του ποσού της σύνταξης λόγω αυξημένων εισοδημάτων.

    7. Από 1-8-2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% έως 9% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.

    ΕΝΟΤΗΤΑ Β': ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

    Λαμβάνοντας υπόψη τη με αριθμ. C-559/2007 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, την οδηγία 54/2006 ΕΚ καθώς και τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αριθμ. 198237/2010 και D(2010)551-Α (2010)978, είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις ώστε να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, η οποία πρέπει να τύχει άμεσης εφαρμογής. Ειδικά με την δεύτερη επιστολή της 15ης/4/2010 της αρμόδιας επιτρόπου, διευκρινίζεται ότι η έναρξη της μεταβατικής περιόδου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, πρέπει να οριστεί το αργότερο η 01/01/2011, η εξίσωση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την 31-12-2013 και το όριο αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 65Β° έτος ηλικίας.

    Η βασική ρύθμιση συνίσταται στο ότι άνδρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίοι μέχρι 31-12-2010 έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, οι μεν άνδρες το 65Β° έτος, οι δε γυναίκες το 50Β°, εξισώνονται σταδιακά από 1-01-2011 εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών. Η σταδιακή εξίσωση αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και το χρόνο υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Ειδικότερα προβλέπεται τα ακόλουθα:

    1. Εξομοιώνονται, ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη) άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέχρι 31-12-1982. Η εξίσωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, σε μία τριετία. Δηλ. η ισχύουσα σήμερα υπηρεσία 17 1/2 ετών για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των γυναικών που είναι παντρεμένες με παιδιά κ.λ.π. αυξάνεται στα 20 έτη για όσες συμπληρώνουν τα 17 1/2 έτη το 2011, σε 22 1/2 για όσες τα συμπληρώνουν το 2012 και σε 25 για όσες τα συμπληρώνουν το 2013.

    2. Επίσης, με τις ίδιες διατάξεις αυξάνονται από 1-1-2011 και μετά, σταδιακά, σύμφωνα με τα ανωτέρω, από 20 σε 25 τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που έχουν τρία παιδιά και άνω και καταργείται στην περίπτωση αυτή, η πρόσθετη προϋπόθεση που ίσχυε για τους άνδρες, δηλ. να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.

    3. Επέρχεται εξομοίωση των ανδρών και γυναικών στρατιωτικών ως προς τα έτη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη), σύμφωνα με όσα ορίζονται ανωτέρω.

    4. Θεσπίζονται, σταδιακά, τα ακόλουθα όρια ηλικίας για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης Ιανουαρίου 1998 και μετά, ή προσλήφθηκαν για πρώτη φορά στο Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992:

  • το 65Β° έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά εντός τριετίας δηλ. για όσες γυναίκες συμπληρώσουν την 25ετία από 1-1-2011, το όριο ηλικίας των 50 ετών, που ισχύει σήμερα, αυξάνεται στο 55ό έτος της ηλικίας, για όσες συμπληρώσουν την 25ετία το έτος 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 60ό και για όσες συμπληρώνουν την 25ετία το έτος 2013 και μετά, το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 65Β° έτος.

  • το 53ό έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το έτος 2011, το 56Β° έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το 2012 και το 60ό έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το έτος 2013 και μετά.

  • το 65Β° έτος για άνδρες και γυναίκες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-1998 και μετά ή έχουν διορισθεί από 1-1-1983 και μετά. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά σε βάθος τριετίας. Δηλ. για όσες γυναίκες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι την 31-12-2010 ισχύει το όριο ηλικίας των 60 ετών, το οποίο αυξάνεται στο 61Β° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2011, στο 63Β° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2012 και στο 65Β° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2013.

    5. Εξομοιώνεται σταδιακά εντός τριετίας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών υπαλλήλων του Δημοσίου που μπορούν να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη. Δηλ. το ισχύον μέχρι 31-12-2010 όριο ηλικίας των γυναικών της περίπτωσης αυτής, αυξάνεται στο 56Β° το έτος 2011, στο 58Β° το 2012 και στο 60ό έτος το 2013.

    6. Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι όσοι υπάλληλοι έχουν τρία και άνω παιδιά συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

    7. Ορίζεται ότι όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010, δεν θίγονται από τις διατάξεις του νόμου αυτού. Για τα πρόσωπα αυτά, θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού διατάξεις που αφορούν τόσο τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης όσο και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".

    [02] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προεδρεύει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (κτήριο Ηνωμένων Εθνών, Νέα Υόρκη)

  • Επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου στο Άμπου Ντάμπι. Συνάντηση με τον Διάδοχο του θρόνου και επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του εμιράτου, Αναπληρωτή Ανωτάτου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, Α.Υ. Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan. Θα συζητηθεί όλο το πλέγμα των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, η στρατιωτική συνεργασία καθώς και η συνεργασία σε επίπεδο των αμυντικών βιομηχανιών.

  • Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β. Θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και θα επιδώσει τα 43 πρώτα ξίφη. Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας - 10:30:00

  • Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και ο διευθυντής καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, δίδουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των θερινών Εκδηλώσεων. Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Φρυνίχου 9, Πλάκα) - 11:30:00* Συνέντευξη Τύπου ΚΕΘΕΑ - Απολογισμός έργου για το 2009. Αίθουσα ΕΣΗΕΑ (Αθήνα) - 12:00:00

  • Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Βουλή

    14:00:00: Κοιινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: Ενημέρωση από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις ρυθμίσεις χρεών των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες.

    16:00:00: Κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: Ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος "Ρυθμίσεις Εργασιακών θεμάτων για τις ανάγκες εφαρμογής προγράμματος σταθερότητας της Ελληνικής Οικονομίας.

    Κοινοβουλευτικό έργο

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Συζήτηση επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων του έτους 2009 του ΑΣΕΠ και ακρόαση του προέδρου της Αρχής Γεωργίου Βέη.

    11:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ενημέρωση της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας για εθνικά θέματα.

    11:00 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ "SIEMENS": Εξέταση μαρτύρων.

    12:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις οδηγίες 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ κλπ".

    13:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Η Συμβολή των Αναπτυξιακών Ανώνυμων Εταιρειών των ΟΤΑ στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

    15:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών κλπ"

    17:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και που θα εκδοθεί κατ' εφαρμογή του άρθρου 2 παρ. 7 του Ν. 3845/2010.

    18:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ"".

    18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της πρότασης που κατέθεσαν 128 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των Ομολόγων.

    Βόρεια Ελλάδα

  • Ημερίδα για κοινοτική πρωτοβουλία "Jessica". Αφορά την πρωτοβουλία Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas" - "Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές", που αποτελεί ένα νέο εργαλείο αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αστικές περιοχές. Ξενοδοχείο ARCADIA, Κομοτηνή - 09:30:00

  • Τακτική γενική συνέλευση της Marfin Εγνατία Τράπεζα. Ξενοδοχείο Meditteranean Palace (Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, Θεσσαλονίκη) - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Ν. Ευθυμιάδη. Τράπεζα Πειραιώς (Κατούνη 4, Θεσσαλονίκη) - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου στο ΒΕΘ. Θα παρουσιαστεί έρευνα με θέμα "Εξοικείωση των ΜμΕ με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)". ΒΕΘ (Αριστοτέλους 27, Θεσσαλονίκη) - 12:30:00

  • Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της "Ημέρας της Μουσικής" με βασικό θέμα τη συμφωνική rock συναυλία των Troublemakers και του Γιώργου Γάκη. Κέντρο Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης - 13:00:00

  • Τακτική γενική συνέλευση της Kleemann Hellas. ΒΙΠΕ Κιλκίς - 14:00:00

  • Sani Festival 2010, Συνέντευξη Τύπου. Θεσσαλονίκη - 18:00:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Παγκόσμιο Κύπελλο (Α΄ φάση, 3η ημέρα):

    17:00 Μεξικό-Ουρουγουάη

    17:00 Γαλλία-Ν.Αφρική

    21:30 Νιγηρία-Ν.Κορέα

    21:30 Ελλάδα-Αργεντινή

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Πλέι οφ, θέσεις 3-4, 5ος αγώνας): ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη - 19:00:00

    [03] Έκρηξη με τέσσερις νεκρούς

    Τρεις στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κατά τη διέλευση οχήματος που μετέφερε στρατιωτικούς στην Κωνσταντινούπολη. Οι αρχές έκαναν λόγο "για τρομοκρατική επίθεση", η οποία πραγματοποιείται καθώς οι κούρδοι αντάρτες απειλούν με επιθέσεις στις μεγάλες τουρκικές πόλεις.

    Δύο στρατιωτικοί και μία νεαρή 17 ετών, η κόρη ενός στρατιωτικού, σκοτώθηκαν επί τόπου από την έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο οδόστρωμα και πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού στους δημοσιογράφους στον τόπο της έκρηξης.

    Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο προάστιο Χαλκαλί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Στόχος της επίθεσης ήταν ένα λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικούς στην εργασίας τους.

    Ενας τρίτος στρατιωτικός υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Η τεχνική των εκρηκτικών μηχανισμών που ενεργοποιούνται με τηλεχειρισμό είναι μια συνήθης πρακτική των κούρδων ανταρτών στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 June 2010 - 10:30:30 UTC