Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των "κλειστών"
  • [02] ΣΔΟΕ: Υπερτιμολόγηση ιατρικών υλικών
  • [03] Στη Χάγη για το Δίστομο
  • [04] Έκθεση σπάνιων νομισμάτων
  • [05] Ο Σ. Ρομπόλης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ
  • [06] "Τέλος στην ανοχή" ο»Ώ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των "κλειστών"

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το "άνοιγμα" όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών" επαγγελμάτων. Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων.

    Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων. Βασική αρχή του νομοσχεδίου, επισήμανε ο υπουργός, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

    Οι συγκεκριμένες αναφορές του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ, με θέμα "Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση".

    Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.

    Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι με βάση τις απαντήσεις της Επιτροπής, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

    Ο υπουργός εξήγησε στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο γι΄αυτό το θέμα.

    Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Οπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων και έκανε λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας.

    Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ΣΔΟΕ: Υπερτιμολόγηση ιατρικών υλικών

    Υπερτιμολογήσεις υλικών ύψους 10 εκατ. ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία απoκάλυψε το Πληροφοριακό Σύστημα ELENXIS.

    Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε διενεργούμενο με την υποστήριξη του ELENXIS έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) διαπίστωσαν μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση.

    Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων.

    Ακολούθως, η ελληνική επιχείρηση τα πωλεί σε δημόσια νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.

    Στη συνέχεια, μέσω της κυπριακής εταιρείας το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στη Χάγη για το Δίστομο

    Κατατέθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το αίτημα της Ελλάδας να παρέμβει στη δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πληρεξούσιος της ελληνικής κυβέρνησης ορίσθηκε ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε ήδη στο Γραμματέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη,τόνισε ότι παραμένει ανοικτό το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων από τη χώρα μας.

    Ο κ. Δρούτσας ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση στο Δικαστήριο της Χάγης αφορά την υπόθεση του Διστόμου, στην οποία υπάρχει η νομική βάση, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα της επιτραπεί να παρασταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και να δώσει μαζί τους τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε δεν τιμά κανέναν το ότι τα ιταλικά δικαστήρια διεκδικούν τις αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου και επίσης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ότι άργησαν πολύ να παρέμβουν.

    Το αίτημα της Ελλάδας Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα εξετασθεί εντός του προσεχούς διαστήματος και, εφόσον κριθεί παραδεκτό, η χώρα μας θα μπορέσει να εκθέσει τα ουσιαστικά επιχειρήματά της επί της εκκρεμούς αυτής δίκης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έκθεση σπάνιων νομισμάτων

    Σπάνια νομίσματα που γυρνούν πολλούς αιώνες πίσω στο χρόνο και αντιπροσωπεύουν περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, από τη σημερινή Γαλλία έως την Αίγυπτο, με έμφαση στις περιοχές της Μαύρης θάλασσας και της Μικράς Ασίας εκτίθενται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

    « Η νομισματική συλλογή του ΙΜΕ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μικρασιατική συλλογή στον κόσμο και έφτασε στην Ελλάδα το 2007, από ένα Γερμανό συλλέκτη που ήθελε να την πουλήσει. Εκτίθεται τώρα ένα κομμάτι της, αλλά σταδιακά θα εκτεθεί ολόκληρη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Εφραίμογλου, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

    Στην έκθεση παρουσιάζονται νομίσματα που απεικονίζουν θεούς και θεότητες της αρχαιότητας, νύμφες και ήρωες οι οποίοι λατρεύονταν στην πόλη ή το βασίλειο που εξέδιδε το νόμισμα, αναπαραστάσεις ναών και δημόσιων κτηρίων, αγάλματα που κοσμούσαν ιερά ή δημόσιους χώρους, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, ακόμα και θέματα από την Ιλιάδα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ο Σ. Ρομπόλης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Την εκτίμηση ότι η ανεργία το 2011 θα ανέλθει στο 22% εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ .

    Ο κ.Ρομπόλης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της ανεργίας, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν καταγραφεί τόσο υψηλά ποσοστά μόλις σε ένα μήνα.

    "Από τον Σεπτεμβριο του 2010 ως τον Οκτωβριο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατα 53.000 σε ένα μήνα" τόνισε χαρακτηριστικά ο επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ /ΑΔΕΔΥ και πρόσθεσε:"Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την ανησυχητική εξελιξη του φαινομένου της ανεργίας και γι αυτό το Ινστιτούτο αναθέωρησε την πρόβλεψή του".

    Ο κ.Ρομπόλης εκτίμησε ότι η ανεργία στο τέλος του 2011 θα αγγίξει το 22% με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.150.000 άτομα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες έφτασε στο 10,6% από 7,1% που ήταν πέρυσι, ενώ στις γυναίκες στο 17,6% από 13,7%.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Τέλος στην ανοχή"

    Τη διακοπή των αγώνων, όταν δεν διεξάγονται κάτω από ασφαλείς συνθήκες προανήγγειλε ο γγ Αθλητισμού Π.Μπιτσαξής.

    Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γγ Αθλητισμού δήλωσε πως τα φαινόμενα βίας έχουν μειωθεί συγκριτικά με άλλες χρονιές, αναφέρθηκε στην αυστηρότητα από τη μεριά της ΕΠΟ, που, όπως είπε, έχει αυξηθεί, ενώ ξεκαθάρισε πως τα χρήματα από τις ρήτρες βίας θα πηγαίνουν στις ομάδες, που δεν καλλιεργούν βία.

    Τα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε Τρίπολη και Βόλο κόντρα σε Αστέρα και Ολυμπιακό αντίστοιχα, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 18ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας. Και οι δύο «δικέφαλοι» θα παίξουν με στόχο τη νίκη, αλλά η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι... Ειδικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα του Βόλου έχει εντυπωσιάσει με τις φετινές της εμφανίσεις και έχει τις δυνατότητες ν' ανατρέψει τα προγνωστικά.

    Από εκεί και πέρα σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Καβάλας. Οι «πράσινοι» θέλουν τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, αλλά η Καβάλα έχει τις δυνατότητες να κάνει την έκπληξη. Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Πανσερραϊκό και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη. Συνοπτικά οι αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:15 Ατρόμητος-Κέρκυρα NOVA 2

    17:15 Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός NET

    19:30 Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ NOVA 2

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 Λάρισα-Ηρακλής NOVA 2

    17:15 Αρης-Πανιώνιος NOVA 3

    17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ NOVA 2

    19:30 Παναθηναϊκός-Καβάλα NOVA 1

    19:30 Ξάνθη-Εργοτέλης NET

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 15:30:17 UTC