Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη 17χρονου που κακοποιούσε ζώα
  • [02] Κινητοποιήσεις για τα αφορολόγητα καύσιμα Video
  • [03] Άρχισε η δίκη για τους "Πυρήνες" ο»Ώ

  • [01] Σύλληψη 17χρονου που κακοποιούσε ζώα

    Βασάνιζε με το χειρότερο τρόπο κατοικίδια ζώα και ύστερα δημοσίευε τα αποτελέσματα της απάνθρωπης πράξης του στο facebook.

    Πρόκειται για έναν 17χρονο, μαθητή Λυκείου, από το νομό Τρικάλων σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής για κακοποίηση ζώων.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας που έστειλαν ζωόφιλοι και μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους και ζητώντας την τιμωρία του βασανιστή.

    Ταυτόχρονα αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν εντοπίσει στο facebook τις αναρτήσεις του 17χρονου, ο οποίος εμφανιζόταν με συγκεκριμένο προφίλ και δημοσίευε φωτογραφίες και βίντεο από τους βασανισμούς τα οποία συνοδεύονταν και με υβριστικά σχόλια εναντίον των ζώων και των ζωόφιλων.

    Η ελληνική αστυνομία μέσω της διεθνούς συνεργασίας ζήτησε τη συνδρομή της εταιρίας που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη σελίδα και έτσι εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη και το σπίτι του στα Τρίκαλα. Χθες έγινε έφοδος από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος με τα κατοικίδια που υπέστησαν βασανισμό.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου εστάλη στον εισαγγελέα Αθηνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Κινητοποιήσεις για τα αφορολόγητα καύσιμα Video

    Συμβολικό αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την ΠΓΔΜ, στον σταθμό των Ευζώνων, πραγματοποίησαν το πρωί για μισή ώρα, οι βενζινοπώλες της ευρύτερης περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα πρατήρια διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων σε τρεις μεθοριακούς σταθμούς.

    Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των πρατηριούχων νομού Κιλκίς, Γιάννης Μαγλουσίδης, «οι κινητοποιήσεις μας θα έχουν και συνέχεια, εάν η πολιτεία δεν πάρει πίσω την απόφασή της».

    Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν οι πρατηριούχοι σε Έβρο και Ιωάννινα.

    Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των ενώσεών τους, Βάσω Καλαϊτζή και Παντελής Κολόκας, εάν τελικά προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αυτές θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και θα αφορούν στον αποκλεισμό της ελληνικής μεθορίου με την Τουρκία αλλά και την Αλβανία

    Να σημειωθεί πως κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία των πρατηρίων αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Ευζώνων και Κακαβιάς, εισηγείται το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που θα συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άρχισε η δίκη για τους "Πυρήνες"

    Με συνεχείς εντάσεις από παρεμβάσεις των κατηγορουμένων αλλά και από φωνές του κοινού συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη εννέα ατόμων -από τους συνολικά δεκατρείς- που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα αιτήματα της υπεράσπισης όσον αφορά τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών και όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, θα μεριμνήσει το δικαστήριο ώστε να λυθούν τα υλικοτεχνικά ζητήματα. Επίσης, δεκτό έγινε το αίτημα να μην φορούν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας, εφόσον παραμένουν στην αίθουσα. Δεκτό έγινε ακόμα το αίτημα για τη μη τήρηση στοιχείων όσων εισέρχονται στο δικαστήριο. 'Οπως είπε η πρόεδρος, "είναι αποδεκτή η επίδειξη ταυτότητας, μηδενός εξαιρουμένου, η πρώτη που επέδειξα ήμουν εγώ, δεν είναι όμως αποδεκτές οι λίστες και οι φωτοτυπίες στοιχείων. Η είσοδος στο ακροατήριο θα είναι αδιακώλυτη. Θα μπαίνουν όλοι ανεξαιρέτως, όμως θα εισέρχονται τόσοι όσοι είναι και τα καθίσματα της αίθουσας".

    Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε όταν κατηγορούμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί με πολιτικά που κάθονται σε θέσεις του ακροατηρίου.

    Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί στον σχεδιασμό για τη μετακίνηση των δικαστών, που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στη σύνθεση του δικαστηρίου.

    Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:

    Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

    Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

    Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

    Στο μεταξύ, απολογούνται ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας οι πέντε κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

    Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη, το 21ετών Σωκράτη Τζίφκα, και την 27χρονη Γερμανίδα Φέι Μάγιερ, που κατηγορούνται για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 January 2011 - 11:30:13 UTC