Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πολιτική κίνηση από τον Γ. Δημαρά
  • [02] Παραγραφή αδικημάτων για την υπόθεση Βατοπεδίου
  • [03] Ο Θ. Χιώνης νέος γραμματέας της ΚΝΕ
  • [04] Βοήθεια στρατού για τα σκουπίδια
  • [05] Ντέρμπι για το Κύπελλο ο»Ώ

  • [01] Νέα πολιτική κίνηση από τον Γ. Δημαρά

    Την συγκρότηση πολιτικής κίνησης με την ονομασία Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ανακοίνωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β΄Αθηνών Γιάννης Δημαράς και περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

    Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Δημαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια τους θα είναι επιτυχής, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και εξήγησε ότι δεν ιδρύεται πολιτικό κόμμα γιατί "το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος, αλλά να βγει το συντομότερο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την πολιτική του Μνημονίου". Ο κ. Δημαράς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή, ούτε θα αποχωρήσει από το Περιφερικό Συμβούλιο, στο οποίο εξελέγη, και πρόσθεσε ότι "σήμερα η χώρα αναζητά πολιτικούς έντιμους, ειλικρινείς που θα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό" και τόνισε ότι η κίνηση αυτή "δεν θα είναι χαλαρή".

    Άσκησε ακόμη έντονη κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "τις αποφάσεις που αφορούν την χώρα τις παίρνει μια παρέα μαζί με τον πρωθυπουργό κι όχι η πλειοψηφία των εκλεγμένων βουλευτών", ενώ επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του ιδίου και του κ. Οικονόμου με το Μνημόνιο, για τις οποίες θεωρεί ότι δικαιώνεται.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παραγραφή αδικημάτων για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετώπίζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

    Ειδικότερα, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.

    Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία 3-2 αποφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη - ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

    Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Το βούλευμα αυτό είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ο Θ. Χιώνης νέος γραμματέας της ΚΝΕ

    Νέος γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εξελέγη, ομόφωνα, ο Θοδωρής Χιώνης.

    Ο Θ. Χιώνης είναι 30 ετών, μαρμαροτεχνίτης, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και οργανώθηκε στην ΚΝΕ τo 1993. Είναι μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου από το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βοήθεια στρατού για τα σκουπίδια

    Τη συνδρομή του στρατού ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να καταφέρει η πόλη να απαλλαγεί από τους τόνους απορριμμάτων που την έχουν κατακλύσει, καθώς τα περισσότερα από τα 73 απορριμματοφόρα έχουν "παραγκωνιστεί" λόγω βλάβης.

    «Με αφορμή την προβληματική κατάσταση από τη συσσώρευση των σκουπιδιών πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη όπου ζητήσαμε τη συνδρομή και του στρατού και του συνδέσμου εργοληπτών προκειμένου να βελτιώσουμε τη σημερινή εικόνα της πόλης», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επισκευή ή την αντικατάσταση των απορριμματοφόρων και την επίλυση του προβλήματος με την προμήθεια των ανταλλακτικών.

    Εξάλλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες και τους καταστηματάρχες να αποθηκεύουν προσωρινά τα σκουπίδια που δεν αποσυντίθενται και να διευκολύνουν τη διακίνηση των απορριμματοφόρων στους δρόμους της πόλης.

    Από τον στρατό θα ζητηθούν μόνο οχήματα και όχι στρατιώτες, καθώς το πρόβλημα της αρμόδιας αντιδημαρχίας είναι η έλλειψη ικανού αριθμού οχημάτων και όχι η έλλειψη προσωπικού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ντέρμπι για το Κύπελλο

    Με δύο μεγάλες αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (21:00, Conn-x TV) ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τον ΠΑΟΚ (1-0 στο ημίχρονο, Conn-x TV) σε μία αναμέτρηση στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» είναι φαβορί για τη νίκη.

    Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε χθες, με σκορ 2-0, εκτός έδρας, της Κέρκυρας.

    Οι πρώτοι προημιτελικοί θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη, με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Διαγόρα (19:00, Conn-x TV) που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και τους Περιστεριώτες να θέλουν να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα ασφαλείας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 January 2011 - 17:30:20 UTC