Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις εν αναμονή του πορίσματος
  • [02] ΠΑΟ: Με Γόντικα έως το καλοκαίρι
  • [03] Μέτρα του ΕΟΦ για τα φάρμακα
  • [04] ''Το νέο πρόσωπο της ΝΔ''
  • [05] "Παραβίαση αρχών της ΕΕ" ο»Ώ

  • [01] Διαβουλεύσεις εν αναμονή του πορίσματος

    Στη φάση των ανακοινώσεων των πορισματικών θέσεων των κομμάτων βρίσκεται η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens και ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει με την εισηγήτριά του Βάσω Τσόνογλου το βασικό μέρος των προτάσεών του, οι οποίες σημειωτέον κάνουν λόγο για πολιτικές ευθύνες και ανάγκη διερεύνησης και άλλων τυχόν ευθυνών, αποφεύγοντας τον επιθετικό προσδιορισμό "ποινικές".

    Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τον ΟΤΕ περαιτέρω διερεύνηση για τους Αν. Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ. Παπαντωνίου και Νικ. Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη ΝΔ.

    Για τον ΟΣΕ προτείνει τους κ. κ. Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τον Γ. Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ και από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ τους Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

    Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Τ. Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευ. Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.

    Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens τάσσεται στο δικό του πόρισμα -που δημοσιοποίησε απόψε- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Δηλώνει ωστόσο απαισιόδοξος ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ επιτίθεται στα δύο κόμματα εξουσίας κατηγορώντας τα για προσπάθεια συγκάλυψης, «παρασκηνιακές συνεννοήσεις» και έλλειψη βούλησης «να βγάλουν τους σκελετούς από τα ντουλάπια τους».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ΠΑΟ: Με Γόντικα έως το καλοκαίρι

    Ο Δημήτρης Γόντικας με τους Αδαμάντιο Πολέμη, Γιάννη Βεκρή και Γιώργο Νίκα θα "τρέξουν" τα θέματα του Παναθηναϊκού έως τη λήξη της περιόδου. Αυτό αποφασίστηκε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Εκτός του Δημήτρη Γόντικα, που ασκεί χρέη προεδρεύοντος συμβούλου, ο Γιώργος Νίκας ορίστηκε β΄ αντιπρόεδρος, ενώ ο Γιάννης Βεκρής γ΄ αντιπρόεδρος της εταιρείας.

    Προβληματισμένος παρουσιάστηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Δεν βρέθηκε πρόεδρος για να αναλάβει να οδηγήσει το καράβι σε ασφαλές λιμάνι".

    Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, ξεκαθάρισε πως "...αν με χρειαστεί κάτι η ομάδα θα είμαι στη διάθεσή της"

    "Λακωνικός" στις δηλώσεις του ήταν ο Δημήτρης Γόντικας: "Δεν έχω να πω πολλά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας", ενώ ο Γιώργος Νίκας, σχολίασε: "Σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει Παναθηναϊκή ομοψυχία.Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και έχει κόσμο και μετόχους που θα σταθούν κοντά στην διοίκηση".

    Τέλος, ο Αδαμάντιος Πολέμης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία της ομάδας από το ερχόμενο καλοκαίρι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μέτρα του ΕΟΦ για τα φάρμακα

    Επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε φάρμακα, λαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα την τρίτη κατά σειρά συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων παραγωγής και διακίνησης των φαρμάκων, ώστε να συζητηθεί το θέμα.

    Ο ΕΟΦ εξετάζει ήδη τα προϊόντα που παρουσιάζουν ελλείψεις και θα προχωρήσει άμεσα στην απαγόρευση των παραλλήλων εξαγωγών τους για όσο διάστημα απαιτείται, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

    Επίσης, θα προμηθεύσει όλα τα φαρμακεία της χώρας με ειδικό έντυπο καταγραφής των ελλείψεων, το οποίο θα αποστέλλεται στον ΕΟΦ για όποιο συνταγογραφούμενο φάρμακο παρουσιάζεται έλλειψη για περισσότερο από πέντε μέρες.

    Με βάση τις αναφορές ελλείψεων που θα κατατίθενται, ο ΕΟΦ θα διενεργεί άμεσα ελέγχους προς την προμηθεύτρια εταιρία και τις φαρμακαποθήκες. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται για τα φάρμακα αυτά ότι εξάγονται με παράλληλες εξαγωγές, ο ΕΟΦ θα προβαίνει σε απαγόρευση εξαγωγών για όσο διάστημα απαιτείται.

    Στις περιπτώσεις που οι εταιρίες και οι φαρμακαποθήκες δεν εξασφαλίζουν την επάρκεια της αγοράς, τόσο στα φάρμακα της απαγόρευσης όσο και στα υπόλοιπα, παρά τις υποδείξεις του ΕΟΦ, θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ''Το νέο πρόσωπο της ΝΔ''

    Το νέο πρόσωπο της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στα νέα γραφεία της ΝΔ επί της λεωφόρου Συγγρού.

    Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο "Νέα Δημοκρατία" με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.

    Το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

    Πρόσθεσε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη. Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και το καινούργιο portal του κόμματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Παραβίαση αρχών της ΕΕ"

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε σήμερα ότι η ελληνική φορολογική νομοθεσία, με την οποία χορηγείται απαλλαγή μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας από τον οφειλόμενο φόρο για την αγορά πρώτης κατοικίας, παραβιάζει τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, που δικαίωσε την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας, οι διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας έχουν αποτρεπτικό χαρακτήρα έναντι των προσώπων, που δεν κατοικούν στην Ελλάδα και περιορίζουν το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της Ένωσης

    Όπως υποστηρίζει το Δικαστήριο, η ελληνική νομοθεσία προβλέπει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, απαλλαγή από τον φόρο για την αγορά πρώτης κατοικίας αποκλειστικά και μόνο για τους αγοραστές που κατοικούν μονίμως στην Ελλάδα και, κατ' εξαίρεση, για τους Έλληνες που δεν κατοικούν στη χώρα οι οποίοι έχουν εργασθεί στην αλλοδαπή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών.

    Η Επιτροπή άσκησε προσφυγή κατά της Ελλάδας ενώπιον του Δικαστηρίου υποστηρίζοντας ότι, χορηγώντας απαλλαγή από τον φόρο, αφενός, αποκλειστικά και μόνο στα πρόσωπα που κατοικούν μονίμως στην Ελλάδα, αλλά όχι και στα πρόσωπα που δεν κατοικούν εκεί και έχουν την πρόθεση να εγκατασταθούν μελλοντικώς σε αυτό το κράτος μέλος, και, αφετέρου, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες υπηκόους, κατά την αγορά πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, το εν λόγω κράτος μέλος εισάγει ρητή διάκριση εις βάρος των κατοίκων αλλοδαπής οι οποίοι δεν είναι Έλληνες υπήκοοι.

    Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υπενθυμίζει αρχικά ότι, η άμεση φορολογία εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών, τα οποία οφείλουν, σε κάθε περίπτωση, να την ασκούν τηρώντας το δίκαιο της Ένωσης. Οι κανόνες περί ίσης μεταχείρισης της Συνθήκης απαγορεύουν όχι μόνο τις εμφανείς διακρίσεις λόγω ιθαγένειας αλλά και κάθε συγκεκαλυμμένη μορφή διάκρισης, η οποία, κατ' εφαρμογή άλλων κριτηρίων διαφοροποίησης, όπως ο τόπος κατοικίας ή διαμονής, καταλήγει στην πράξη στο ίδιο αποτέλεσμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 January 2011 - 19:30:15 UTC