Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Iσχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης''
  • [02] Στη Βουλή η Κάρτα του Πολίτη Video ο»Ώ

  • [01] ''Iσχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης''

    "Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρώπη, να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη μοίρα στα χέρια της".

    Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο γεύμα εργασίας της τακτικής συνάντησης που πραγματοποιεί το "Euro 50 Group" με θέμα "η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι" και το οποίο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ως μόνιμο μέλος του φόρουμ, φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κρίση ανέδειξε κενά στο κοινό μας νόμισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα νόμισμα "χωρίς αφεντικό" και χωρίς κοινό υπουργείο Οικονομικών.

    Τόνισε δε ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που, αν αφεθούν, θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετεξέλιξη σε μια Ευρώπη με κοινή οικονομική πολιτική και ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει το "άλμα" που απαιτείται γι΄αυτό.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτάσεις του για την έκδοση ευρωομολόγου, κάνοντας λόγο για ένα "ισχυρό εργαλείο που είναι κρίμα να μην διαθέτει η ΕΕ".

    "Πολλοί παραμένουν απαισιόδοξοι ότι η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στη χαλαρότητα και την αδυναμία λήψης αποφάσεων", είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι "απέναντι σε αυτούς και τα επιχειρήματά τους η Ελλάδα αντιτάσσει τη δική της διαδρομή, ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο και τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο".

    Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα διαψεύσει τους επικριτές της "όπως ακριβώς και οι Ελληνες διέψευσαν εκείνους που μας είχαν, τέτοιο καιρό πέρσι, ξεγραμμένους".

    Αναφερθείς στις μεγάλες αλλαγές που έχει πετύχει η χώρα μας από το 2010 ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι και ένας λόγος που στο πρόσφατο Eurogroup αποφασίστηκε η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, κάτι που, όπως είπε, συνδέεται και με τη δημοσιονομική πρόοδο και τις άλλες αλλαγές.

    Συναντήσεις πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς

    Να ξεφύγουμε "από τον φαύλο κύκλο της καταστροφολογίας και της μιζέριας", ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι Ελληνες, όπως και στο παρελθόν, θα τα καταφέρουν και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

    Αν τον πρώτο χρόνο η κυβέρνηση έριξε το βάρος στη δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα το βάρος πέφτει στην αλλαγή όσων οδήγησαν στην κρίση και σε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, τοι πρωί, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και αφού άκουσε πρώτα τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

    Η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει, τόνισε ο πρωθυπουργός και εγγυήθηκε πως αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, τότε θα μειωθούν η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στη Βουλή η Κάρτα του Πολίτη Video

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από την Κάρτα του Πολίτη με τη δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ.

    «Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτησή τους», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

    Ο βουλευτης του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους» και πρότεινε «να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική, διαφορετικά, θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».

    Ο κ.Ραγκούσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.

    «Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, η άποψή της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη» υπογράμμισε ο κ Ραγκούσης

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 January 2011 - 13:30:15 UTC