Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Ο. Ρεν
  • [02] Η Zήμενς σε αριθμούς...
  • [03] Αιματηρές διαδηλώσεις ο»Ώ

  • [01] Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Ο. Ρεν

    Κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας τάσσεται ο επίτροπος Όλι Ρεν. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό, προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα, όπως και στο Δουβλίνο, επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια»» λέει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung "FAZ" (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 27.01.11).

    Ο επίτροπος εκτιμά ότι μία αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. «Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε» διαβεβαιώνει ο κ. Ρεν.

    Ο επίτροπος Οικονομικών υπενθυμίζει ότι «τον Μάιο του 2010 αντιμετωπίστηκε η αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. «Με τον τρόπο αυτό, αποτρέψαμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στην Ευρώπη κάτι ανάλογο με την περίπτωση της 'Λέμαν Μπράδερς'. Αυτό θα είχε τεράστιες συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη» εκτιμά ο κ.Ρεν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Η Zήμενς σε αριθμούς...

    Έχει χαρακτηριστεί ως το νούμερο 1 σκάνδαλο διαφθοράς παγκοσμίως. Η δε Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θεώρησε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ», ως την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών.

    Επί της ουσίας, η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο του 2006 -είχε προηγηθεί μία έρευνα, που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη για το ενδεχόμενο δωροδοκίας υπαλλήλων- υπό τη μορφή ενός ολιγοσέλιδου φακέλου με δημοσιεύματα για το «σκάνδαλο δωροδοκιών» με στοιχεία από τις έρευνες στη Γερμανία, που ήταν και το πρώτο υλικό για την προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανατέθηκε τότε, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

    Τέσσερα χρόνια μετά, η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη βαίνει μετά πολλών εμποδίων προς το τέλος της φάσης συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων και τα έως στιγμής δεδομένα και γεγονότα μπορούν να δοθούν με... τρεις αριθμούς:

    Το 1, καθώς και για την Ελλάδα, όπως φαίνεται, πρόκειται για το «νούμερο 1 σκάνδαλο» από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα.

    Το 2, για τους δύο τρόπους, με τους οποίους από τα στοιχεία στοιχεία των ερευνών φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν από τη μητρική εταιρία, προκειμένου να διοχετευθούν χρήματα για δωροδοκίες.

    Το 3, για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση, που διέφυγαν στο εξωτερικό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αιματηρές διαδηλώσεις

    Ενας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκαν αργά χθες στη διάρκεια επεισοδίων στο Κάιρο, κατά τη δεύτερη ημέρα των βίαιων εξεγέρσεων και διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Χοσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

    Ο θάνατός τους προκλήθηκε κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν αργά σε κεντρικό προάστιο του Καϊρου όπου οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

    Με τους δύο νέους αυτούς θανάτους οι νεκροί από τα επεισόδια έφτασαν συνολικά τους έξι, με ένα αστυνομικό νεκρό στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας χθες και τρείς επίσης από χθές στο Σουέζ .

    Οι δύο θάνατοι, το βράδυ της Πέμπτης στο Κάϊρο, προκλήθηκαν, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους, από αυτοκινητιστικό ατύχημα και όχι από τις μάχες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

    Άλλος επίσημος είπε ότι, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα, συνοδός, σκοτώθηκαν,αφού χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο, κοντά στο κέντρο του Καίρου. Στο δυστύχημα, ένας ακόμα άνδρας τραυματίσθηκε.Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως και σε αντίθεση με όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει από πηγές της Ασφάλειας, το περιστατικό δεν συνδέεται με τις αντί-κυβερνητικές διαδηλώσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

    Διατηρώντας την ανωνυμία του, όπως συμβαίνει συνήθως στην Αίγυπτο, ο αξιωματούχος είπε ότι θα διαταχτεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 January 2011 - 9:30:14 UTC