Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Νομική
  • [02] Δελφίνια σε ρόλο παιδιάτρου
  • [03] Η Zήμενς σε αριθμούς... ο»Ώ

  • [01] Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Νομική

    Μετά από πολύωρες συσκέψεις των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, φαίνεται να βρέθηκε, αργά χθες το βράδυ, λύση, στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών, καθώς εξασφαλίστηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική.

    Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Παπαθεοδώρου, το κτίριο βρέθηκε με τη συμβολή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Εάν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τους μετανάστες, θα μεταφερθούν σήμερα στο συγκεκριμένο κτίριο.

    "Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    "Να εφαρμοστούν οι νόμοι", "να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου" και "να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", ζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες. "Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

    "Αγγίζουμε με ανθρωπιά τα προβλήματα των μεταναστών, χωρίς όμως να καταλύεται η τάξη" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΠΕ - ΜΠΕ. Υπογράμμισε δε πως "δεν νοείται να μην υπάρχει εφαρμογή του νόμου", ενώ χαρακτήρισε το μεταναστευτικό "θέμα που έχει πολλές προεκτάσεις".

    "Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Την εφαρμόζουμε και την αναδεικνύουμε. Κυρίαρχο είναι το δημόσιο συμφέρον", είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δελφίνια σε ρόλο παιδιάτρου

    Σε εξαιρετικούς θεραπευτές για παιδιά έχουν εξελιχθεί τρία δελφίνια στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία. Τα τρία δελφίνια, που έσωσαν οι αρχές από ένα τσίρκο, έχουν συμβάλει τα τελευταία εξι χρονια στη θεραπεία 1000 ατόμων,μεταξυ των οποίων και πολλών παιδιών που πάσχουν από διάφορες νοσους.

    Η Τερ Χέιντε, επικεφαλής της γιατρών που αξιοποιούν τα θηλαστικά, λέει ότι το σόναρ που διαθέτουν τα δελφίνια συμβάλλει στην θεραπεία κινητικών προβλημάτων."Δύο είναι τα στοιχεία με τα οποία τα δελφίνια βοηθούν στην θεραπευτική αγωγή: Πρώτον με την ίδια την επαφή τους με τους ανθρώπους και δεύτερον με το σόναρ που διαθέτουν" λέει η Τερ Χέιντε και προσθέτει: "Επιδρούν στα εγκεφαλικά κύταρρα και βοηθούν στη θεραπεία κινητικών παθήσεων αλλά και στη λογοθεραπεία".

    O πεντάχρονος ουκρανός Ευγκένι πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή που του προκαλεί αδυναμία των μυών του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται πολύ βραδύτερα απ' ό,τι τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

    Πριν από τρία χρόνια, οι γονείς του Ευγκένι τον έφεραν στο ειδικό θεραπευτήριο στο Μπαλί χωρίς να μπορεί να κινηθεί καθόλου. Στη διάρκεια της θεραπείας,τα δελφίνια κολυμπούν γύρω από το παιδί και μερικές φορές τον αγγίζουν ελαφρά.Σήμερα τα αποτελέσματα της θεραπείας με τα δελφίνια είναι εντυπωσιακά.

    Η Τερ Χάιντε λέει ότι ο κάθε ασθενής λαμβάνει ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ότι τα δελφίνια αλληλεπιδρούν με τον ασθενή όσο το δυνατόν περισσότερο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η Zήμενς σε αριθμούς...

    Έχει χαρακτηριστεί ως το νούμερο 1 σκάνδαλο διαφθοράς παγκοσμίως. Η δε Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θεώρησε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ», ως την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών.

    Επί της ουσίας, η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο του 2006 -είχε προηγηθεί μία έρευνα, που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη για το ενδεχόμενο δωροδοκίας υπαλλήλων- υπό τη μορφή ενός ολιγοσέλιδου φακέλου με δημοσιεύματα για το «σκάνδαλο δωροδοκιών» με στοιχεία από τις έρευνες στη Γερμανία, που ήταν και το πρώτο υλικό για την προκαταρκτική εξέταση, η οποία ανατέθηκε τότε, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

    Τέσσερα χρόνια μετά, η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη βαίνει μετά πολλών εμποδίων προς το τέλος της φάσης συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων και τα έως στιγμής δεδομένα και γεγονότα μπορούν να δοθούν με... τρεις αριθμούς:

    Το 1, καθώς και για την Ελλάδα, όπως φαίνεται, πρόκειται για το «νούμερο 1 σκάνδαλο» από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα.

    Το 2, για τους δύο τρόπους, με τους οποίους από τα στοιχεία στοιχεία των ερευνών φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν από τη μητρική εταιρία, προκειμένου να διοχετευθούν χρήματα για δωροδοκίες.

    Το 3, για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση, που διέφυγαν στο εξωτερικό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 January 2011 - 11:30:14 UTC