Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών
  • [02] "Καμία νομιμοποίηση''
  • [03] "Προειλημμένη απόφαση"
  • [04] Δύσκολη αποστολή ο»Ώ

  • [01] Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

    Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί- από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας.

    Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

    Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Καμία νομιμοποίηση''

    Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

    Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

    Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ.

    Μεταφορά μεταναστών

    Σε νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της Νομικής. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.

    «Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Δηλώσεις Γ.Δελαβέκουρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης επεκτείνεται η Συμφωνία Επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για "ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Ευρώπη".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Προειλημμένη απόφαση"

    Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.

    "Εμείς υποβάλαμε στην ΔΕΜΑ μια υπεύθυνη πρόταση με δεδομένη την οικονομική κρίση, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης και μείωνε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 ευρώ σε 126.000.000. Η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλημμένη, αφού είχε έτοιμες τρεις υποψηφιότητες", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισήμανε, ότι η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των Μεοσγειακών Αγώνων, παρά το αισθητά χαμηλότερο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών και την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Θεσσαλίας."Δεν υπήρχε, όμως, κανένα περιθώριο για φιέστες και "πεταμένα χρήματα", διευκρίνισε ο κ.Γερουλάνος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Δύσκολη αποστολή

    Σπουδαία παιχνίδια, που ίσως προκαλέσουν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό και σίγουρα η αποστολή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 4-0 μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο επί της ΑΕΚ.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο (δεύτερος) Παναθηναϊκός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Εργοτέλη, ενώ δύσκολη αποστολή εκτός έδρας θα έχει η ΑΕΚ, η οποία θα παίξει στη Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα.

    Το ντέρμπι, βέβαια, της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο «Βικελλίδης», με την κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων της Θεσσαλονίκης, Αρη και ΠΑΟΚ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης ημέρας:ΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    Καυτανζόγλειο 17:15 Ηρακλής-Κέρκυρα

    ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-Εργοτέλης

    Πηγάδια 19:30 Ξάνθη-ΑΕΚ

    ΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    Νέας Σμύρνης 15:00 Πανιώνιος-Καβάλα

    Περιστερίου 15:00 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

    AEL FC ARENA 17:15 Λάρισα-Πανσερραϊκός

    Πανθεσσαλικό 17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός

    Κλ. Βικελίδη 19:30 Άρης-ΠΑΟΚ

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 January 2011 - 7:30:14 UTC