Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος "γύρος" ελέγχου της ελληνικής οικονομίας
  • [02] Αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την Αίγυπτο
  • [03] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ
  • [04] Έμειναν στο 0-0 ο»Ώ

  • [01] Νέος "γύρος" ελέγχου της ελληνικής οικονομίας

    Στην Αθήνα αναμένεται το κλιμάκιο των επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ήδη βρίσκεται στη χώρα μας το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Αντικείμενο του ελέγχου είναι η επικύρωση του αναθεωρημένου μνημονίου και η έγκριση της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου, αλλά και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δις. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

    Την Παρασκευή, οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στο Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές, θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

    Οι ελεγκτές συναντήθηκαν επίσης με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα. Το ενδιαφέρον της τρόικας εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

    Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εξετάζει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα και τη θέση των ελληνικών τραπεζών, με εστίαση στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ. Αντικείμενο είναι, επίσης, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η εφαρμογή των αλλαγών στις ΔΕΚΟ, η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, η απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων, τα οικονομικά της υγείας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Τα μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ) για την τριετία 2012- 2014, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την Αίγυπτο

    Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο, εφόσον το επιθυμούν, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών, με την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση αυτή σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.

    Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να απομακρύνουν από τη Δευτέρα του Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Έδωσαν επίσης άδεια να φύγουν από τη χώρα οι οικογένειες των μελών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, αλλά και το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας.

    Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρία αεροπλάνα στην Αίγυπτο για να διασφαλίσει τον επαναπατρισμό των υπηκόων της.

    Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν, και πάλι την Κυριακή, στο κέντρο του Καΐρου απαιτώντας από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί, ενώ στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους και δύο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ.

    "Τώρα πιά δεν μπορεί να κάνουμε πίσω", δήλωσε ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, ο οποίος κατέβηκε μαζί με τους διαδηλωτές στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    "Αυτό που ξεκίνησε δεν σταματά. Εχουμε όλοι ένα κοινό, βασικό αίτημα: το τέλος του παρόντος καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής για μια νέα Αίγυπτο", τόνισε ο Ελ-Μπαραντέι. "Η αλλαγή έρχεται σε λίγες ημέρες", πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος.

    Η αστυνομία, η οποία ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, είχε εξαφανιστεί από τους δρόμους από την Παρασκευή, όταν αναπτύχθηκε ο στρατός. Το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι αστυνομικοί επιστρέφουν για περιπολίες στους δρόμους.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ να απαντήσει στα αιτήματα του λαού για αλλαγές, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, ζήτησε μεταβίβαση της εξουσίας.

    Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στα επεισόδια των τελευταίων ημερών και χιλιάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός του αριθμού των θυμάτων.

    Εξάλλου, περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αίγυπτο επειδή επιδίδονταν σε λεηλασίες κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών.

    Την ίδια μέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, τεξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έμειναν στο 0-0

    Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με το οποίο ολοκληρώθηκε η 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αν και ήταν καλύτεροι, οι «κίτρινοι» έμειναν για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη, ενώ ο «Δικέφαλος» διατηρήθηκε μόνος στην τρίτη θέση, έστω και με οριακή διαφορά από την ΑΕΚ.

    Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός 0-1

    Χάρη σε γκολ του Φουστέρ στο 19ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό στάδιο, επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτή ήταν η όγδοη διαδοχική νίκη των Πειραιωτών, που επανέφεραν στους επτά βαθμούς το προβάδισμά τους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

    Λάρισα-Πανσερραϊκός 2-1

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή του Τουμέρ Μετίν, που πέτυχε δύο γκολ (44΄ και 53΄) και είχε και ένα δοκάρι, η Λάρισα επικράτησε 2-1 του Πανσερραϊκού στο γήπεδό της. Οι φιλοξενούμενοι απλά μείωσαν στο 78΄ με τον Λεοζίνιο.

    Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

    Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης μοιράστηκαν τους βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που διεξήχθη στο Περιστέρι και έληξε 0-0. Παρά τον βαθμό, πάντως, η ομάδα της Πελοποννήσου παραμένει σε δυσχερή βαθμολογική θέση, καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος της κατάταξης.

    Πανιώνιος-Καβάλα 1-1

    Το γκολ του Μπάλαμπαν, στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης, δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο στην αναμέτρηση με την Καβάλα. Για τους "Αργοναύτες" ισοφάρισε ο Ντιέ, στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα από τη "λαβωματιά" του Ολυμπιακού Βόλου την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Ξάνθης με 2-0, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ της αθηναϊκής ομάδας, που ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ (έχει ένα ματς λιγότερο), σημείωσαν οι Λεονάρντο στο 3ο και Λυμπερόπουλος στο 26ο λεπτό.

    Με νίκη συνέχισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τους Ζιλμπέρτο Σίλβα (7΄) και Καντέ (39΄), η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβαλε την αντίσταση του Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0. Με τους βαθμούς της νίκης αυτής, οι "πράσινοιΒ¨μείωσαν (έστω και προσωρινά) στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση που τους χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει στο Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό.

    Ηρακλής και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0, αν και είχαν ευκαιρίες για το "τρίποντο", με κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης την κεφαλιά του Κυριαζή στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Κωνσταντόπουλου, στο 67ο λεπτό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 January 2011 - 21:30:14 UTC