Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας
  • [02] Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ
  • [03] "Χρειάζονται αλλαγές στα ΑΕΙ" ο»Ώ

  • [01] Ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας

    Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στο κέντρο του Καΐρου και υποστηρίζουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να ανατραπεί ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, η τύχη του οποίου φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια του στρατού, αφού οι πιέσεις όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό πληθαίνουν.

    Οι διαδηλωτές έχουν κηρύξει σήμερα γενική απεργία και για αύριο Τρίτη έχουν προγραμματίσει "πορεία διαμαρτυρίας ενός εκατομμυρίου" ανθρώπων ζητώντας τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

    Στο μεταξύ, κυβερνητικό ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Μουμπάρακ.Υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι. Έχει διατελέσει επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου, και επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας. Στη θέση του παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι, ο οποίος προήχθη σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ ο Σαμίρ Μοχάμεντ Ραντουάν διορίστηκε υπουργός Οικονομικών. Ο Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ παραμένει υπουργός Εξωτερικών.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ζήτησαν σήμερα να γίνουν στην Αίγυπτο "ουσιαστικές, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις" που θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή "δίκαιων και ελεύθερων" εκλογών.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε τον Μουμπάρακ να αρχίσει "αμέσως" διάλογο με την αντιπολίτευση.

    Αερογέφυρες για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και άλλων ξένων υπηκόων

    Με την αναχώρηση, αύριο το πρωί, στις 9 π.μ., τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια και υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους, που θα αναχωρήσει, τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

    Στην Αλεξάνδρεια περίπου 200 είναι οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν. Στην παροικία του Καΐρου, είναι λιγότεροι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

    "Ουδείς Έλληνας ομογενής βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει πλήρως και με απόλυτο σχέδιο τον σχετικό μηχανισμό και είμαστε πανέτοιμοι να τους μεταφέρουμε με ασφάλεια, εάν και όποτε αυτό χρειαστεί", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν σήμερα την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στην αραβική χώρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ

    Μέσω τραπεζών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους. Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ, η οποία ελήφθη σε εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.

    Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών παραμένει η ίδια, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων, κάθε φορά, δικαιολογητικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

    1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

    2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

    3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του.

    Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ο ασφαλισμένος βιβλιάριο τράπεζας, θα πρέπει να προσκομίσει παραστατικό που εκτυπώνεται από την τράπεζα στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθμός του λογαριασμού, τα στοιχεία του δικαιούχου και τα στοιχεία της Τράπεζας. Εάν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος ο ασφαλισμένος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο.

    Οι δικαιούχοι οφείλουν, εφόσον δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ένα από τα Πιστωτικά Ιδρύματα ή ΕΛΤΑ, που μετέχουν στα ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. (ΔΙΑΣ ΑΕ), να το γνωστοποιήσουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Τμήμα Παροχών ή Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος τόπου κατοικίας τους).

    Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός, καθώς και για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Χρειάζονται αλλαγές στα ΑΕΙ"

    "Οι νέοι άνθρωποι που σπουδάζουν, έχουν ανάγκη από σπουδές ποιότητας και πτυχία με αντίκρυσμα. Δεν έχουν ανάγκη ούτε από δημαγωγία, ούτε από το καθεστώς της γενικευμένης ανομίας που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις. Σ΄αυτά θα απαντήσουμε με ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όχι με τον εισαγγελέα και την αστυνομία", δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου, με αφορμή τα γεγονότα της Νομικής.

    Να μείνουν ανοιχτά και ζωντανά τα πανεπιστήμια, ζητούν 20 πανεπιστημιακοί με επιστολή τους την οποία κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας, ως συμβολή τους στη δημόσια διαβούλευση για την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στο μεταξύ, κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων μεταναστών και της κατάληψης της Νομικής, απέστειλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Σπύρος Μουζακίτης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

    Ο εισαγγελέας, μέχρι στιγμής, έχει αποστείλει οκτώ κλήσεις, για κατάθεση την Τετάρτη και την Πέμπτη, μία εκ των οποίων αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα). Οι υπόλοιπες κλήσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2011 - 17:30:13 UTC