Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εφικτή μια δίκαιη, βιώσιμη λύση άμεσα"
  • [02] ΔΝΤ: Επιμήκυνση μέχρι 10 έτη
  • [03] Πιο πολλές οι ενάρξεις επιχειρήσεων από τα λουκέτα
  • [04] Μερικό απαγορευτικό απόπλου
  • [05] Εντός των στόχων τα έσοδα του δημοσίου
  • [06] Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες ο»Ώ

  • [01] "Εφικτή μια δίκαιη, βιώσιμη λύση άμεσα"

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις συναντήσεις του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια στη Γενεύη, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάτησης του Κύπριου Προέδρου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην Αθήνα.

    Τόσο ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάλεσαν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους να επιδείξουν εποικοδομητική στάση και να μη θέτουν θέματα εκτός των διαδικασιών, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ακόμη και των συμφωνηθέντων με τον κ Ταλάτ.

    Επίσης ο κ Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί λύση του Κυπριακού, δίκαιη, βιώσιμη και αποδεκτή από το σύνολο των Κυπρίων μέχρι το τέλος του 2011.

    Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες, αφορούσε το σύνολο των ενεργειακών θεμάτων της περιοχής, για τα οποία τονίστηκε ότι υπάρχει συναντίληψη και συντονισμός των κινήσεων.

    Τέλος, το τρίτο μείζον θέμα που συζήτησαν ήταν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο όπου διατυπώθηκε η ευχή για ομαλή μετάβαση. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πάρει όποιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη βοήθεια που παρείχε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους Κύπριους πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Αίγυπτο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] ΔΝΤ: Επιμήκυνση μέχρι 10 έτη

    Το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων που ξεπερνούν τα δέκα χρόνια, τόνισε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον, η οποία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πρόθεση του ΔΝΤ να προχωρήσει σε επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα στα δέκα χρόνια. Επισήμανε, δε, ότι τα επιτόκια από την πλευρά του Ταμείου είναι δεδομένα σε κάθε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή την περίοδο και στην περίπτωση της Ιρλανδίας κυμαίνονται στο 3,1%.

    Η κα Άτκινσον χαρακτήρισε "σημαντικό να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην Ευρώπη", υπογράμμισε τη σημασία του μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης, ενώ υπογράμμισε τη σοβαρότητα που αποδίδεται στην αξιοπιστία των στρες τεστ των τραπεζών, για τα οποία σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα διαφάνειας, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για την παροχή της αναγκαίας κεφαλαιακής ρευστότητας μετά τα στρες τεστ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πιο πολλές οι ενάρξεις επιχειρήσεων από τα λουκέτα

    Με γεωμετρική πρόοδο αυξανόταν μήνα με τον μήνα κατά το 2010 ο ρυθμός των διαγραφών επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα μητρώα των επιμελητηρίων όλης της χώρας. Οι μονοπρόσωπες εταιρίες δέχονταν το ισχυρότερο πλήγμα, αλλά εν τέλει σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο σύνολο των επιμελητηρίων της χώρας, προκύπτει ότι από την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου του 2010 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2010 έχουν διαγραφεί συνολικά 56.037 επιχειρήσεις και έχουν εγγραφεί συνολικά 62.781 νέες επιχειρήσεις.

    Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το τελικό πρόσημο για το έτος 2010 είναι θετικό, δεδομένου ότι άνοιξαν 6.744 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες έκλεισαν και κάμψη εμφανίζεται μόνον στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

    Επίσης, τονίζεται ότι ειδικά η έναρξη των επιχειρήσεων συναρτάται απολύτως με την εγγραφή τους στα επιμελητήρια. Άρα δημιουργήθηκαν 62.781 νέες επιχειρήσεις το 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Μερικό απαγορευτικό απόπλου

    Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για ορισμένες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

    Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν έφυγε το «Μπλού-Σταρ Οράϊζον» για Πάρο-Θήρα-Κάλυμνο-Νίσυρο-Τήλο και Ρόδο.

    Το «Μπλού-Σταρ Πάρος», δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάκωλο.

    Επίσης το πλοίο «Διαγόρας» για Κω και Ρόδο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο.

    Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

    Απο Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Εντός των στόχων τα έσοδα του δημοσίου

    Στα 5,5 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του δημοσίου τον Ιανουάριο και βρίσκονται εντός των στόχων που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών με τον προϋπολογισμό του 2011 ο οποίος προέβλεπε έσοδα για τον Ιανουάριο ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από πληροφορίες σχετικά με την πορεία των εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες τον Ιανουάριο ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ που κυμάνθηκε στο 12% παρά την πτώση του τζίρου στην αγορά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

    Στάσεις εργασίες θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Στις αυριανές κινητοποιήσεις μετέχουν όλα τα συγκοινωνιακά μέσα εκτός του Μετρό.

    Οι οδηγοί των λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα. Στα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα ακινητοποιηθεί για 4 ώρες από τις 12 το μεσημέρι.

    Στο μεταξύ και σήμερα «χτύπησε» το κίνημα «δεν πληρώνω», καθώς ομάδες ατόμων μπλόκαραν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Παράλληλα, μέλη του κινήματος μοίραζαν φυλλάδια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, «ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις».

    Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της βουλής. Έκανε και πάλι λόγο για αντικοινωνική αντίληψη των «τζαμπατζήδων», σύμφωνα με την οποία «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».

    Εξάλλου, η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» έχει εντοπίσει, μέσω της Τροχαίας, περίπου εξακόσιους οδηγούς, που δεν πλήρωσαν διόδια και ετοιμάζεται να τους κοινοποιήσει διαταγές πληρωμής. Οι "τζαμπατζήδες" οδηγοί λαμβάνουν επιστολή της εταιρίας να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.

    Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 February 2011 - 17:33:12 UTC