Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρώει σκυλοτροφή υπέρ προστασίας των ζώων Video
  • [02] Αύξηση ελληνικών εξαγωγών
  • [03] Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο
  • [04] Συλλαλητήριο των γιατρών ενώ συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή
  • [05] Νέες συναντήσεις
  • [06] Προς παραπομπή Μπερλουσκόνι ο»Ώ

  • [01] Τρώει σκυλοτροφή υπέρ προστασίας των ζώων Video

    Εναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξε μία Ελληνοαμερικανίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη υπέρ της προστασίας των ζώων στην πολιτεία του Οχάιο.

    Η Νίκη Μουστάκη, η οποία είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή μέχρι να περάσει από τη Γερουσία νόμος υπέρ της προστασίας των ζώων, στην πολιτεία του Οχάιο.

    Η ίδια ανέβασε σε ιστοσελίδα της ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τι συνέβη σ' ένα ροντβάιλερ, που πέθανε υπό άθλιες συνθήκες σε μια πανσιόν ζώων.

    Ο υπεύθυνος του κέντρου φιλοξενίας σκύλων άφησε το Νίτρο, όπως ήταν το όνομά του σκύλου, να λιμοκτονήσει μαζί με άλλα 18 σκυλιά.

    Η κα Μουστάκη δήλωσε, μάλιστα, ότι αποφάσισε να τρώει σκυλοτροφή έως ότου αναθεωρηθεί ο νόμος που θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε εκείνους που κακοποιούν τα ζώα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αύξηση ελληνικών εξαγωγών

    Αύξηση 8,3% παρουσίασε σε μέσα επίπεδα το 2010 η αξία των ελληνικών εξαγωγών, ενώ μεγάλη ήταν η πτώση των εισαγωγών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων τον Δεκέμβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 2.985,4 εκατ. ευρώ έναντι 3.431,3 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2009, παρουσιάζοντας μείωση 13%.

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010 παρουσίασε μείωση 20,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2009.

    Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών τον Δεκέμβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 1.536,9 εκατ. ευρώ έναντι 1.264,0 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 21,6%.

    Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010 παρουσίασε αύξηση 8,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2009.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο

    Πειρατεία εκδηλώθηκε στο ελληνόκτηκτο δεξαμενόπλοιο "Irene" με 25 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και 7 Ελληνες ναυτικοί, ενώ έπλεε 200 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Ομάν.

    Το πλοίο, που ήταν έμφορτο με 266 τόνους πετρελαιοειδή, είχε αναχωρήσει απο το Κουβέιτ με προορισμό τον κόλπο του Μεξικού.

    Στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονται 17 Φιλιππινέζοι, ένας Γεωργιανός και 7 Ελληνες.

    Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί προς το παρόν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συλλαλητήριο των γιατρών ενώ συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή

    Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

    Στο συλλαλητήριο, το οποίο έληξε ειρηνικά, συμμετείχαν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και εκπαιδευτικοί.

    Αντιπροσωπεία των γιατρών επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Βουλής, ενώ οι γιατροί θα επιστρέψουν το απόγευμα και πάλι στο υπουργείο Υγείας, όπου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους.

    Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την αυριανή μέρα». Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή.

    Αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ).

    Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι χρηματοδότηση - αναβάθμιση του ΕΣΥ, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, προσλήψεις άμεσα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, διπλασιασμός ωρομισθίου για αργίες-νυχτερινά-εξαιρέσιμα και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

    Αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας η συμμετοχή των γιατρών στην απεργία, πανελλαδικά, έφτασε το 2,4%, καθώς από το σύνολο των 21.458 γιατρών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, συμμετείχαν οι 526. Στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής επί συνόλου 6.954 γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας συμμετείχαν στην απεργία 155, ποσοστό συμμετοχής 2,2%.

    Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή

    Στοιχεία, στα οποία αποτυπώνεται το «πάρτι» στην Υγεία, έδωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αν. Λοβέρδος. Κατέθεσε πίνακα στον οποίο καταγράφονται οι τιμές σε 23 υλικά προμηθειών στα νοσοκομεία, τα οποία αγοράζονταν τα προηγούμενα χρόνια κατά 70% ακριβότερα από ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια και το τρέχον έτος. Τόνισε πως 80 περιπτώσεις εξετάζονται από τον εισαγγελέα, κατόπιν ελέγχου των επιθεωρητών δημόσιας υγείας, και μάλιστα ανέφερε ότι παρότι έγινε η μεγάλη υποκοστολόγηση των υλικών, εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης των τιμών.

    Προηγήθηκε παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε να κλειστούν στη φυλακή εκείνοι που επέτρεψαν να αγοράζονται από τα κρατικά νοσοκομεία, κατά 100% ακριβότερα, οι μαγνητικοί τομογράφοι -«όλοι από τη Ζίμενς»- από ό,τι στα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα.

    Αναντιστοιχία των υπουργικών εξαγγελιών και του περιεχομένου του νομοσχεδίου, διέκρινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος. «Υπάρχει μια τεράστια διάσταση μεταξύ γραπτού και προφορικού λόγου δικού σας. Ο πήχης σηκώθηκε πολύ ψηλά και θα περάσουμε όλοι από κάτω», ανέφερε.

    Ως «το πλέον αντιδραστικό νομοσχέδιο από την μεταπολίτευση» χαρακτήρισε το πόνημα του Ανδρέα Λοβέρδου η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εκτιμώντας πως δημιουργείται στην υγεία, ένα σύστημα διαπλοκής του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, που θα οδηγήσει στην εμπορευματοποίηση των σχέσεων ιατρών και ασθενών και σε κοινωνικές εκρήξεις από το επόμενο έτος.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, διαπίστωσε υποχρηματοδότηση της υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υποδομές κοινωνικής πρόνοιας».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέες συναντήσεις

    Η πορεία του προυπολογισμού του 2011, οι λειτουργικές δαπάνες και το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της τρόικας.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμβολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην επίτευξη των στόχων των εσόδων του 2010.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η συμβολή του υπουργείου Αμυνας στο συγκεκριμένο τομέα θα είναι διαρκής μέσα από τη νέα δομή διοίκησης και τη νέα δομή δυνάμεων που προωθούνται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Σε καλό κλίμα έγινε και η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τους πέντε εκπροσώπους της τρόικας.

    Η υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις πρωτοβουλίες του φορέα αρμοδιότητά της, σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τους παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Εξήγησε ότι οι διαδικασίες αυτές, στο παρελθόν, ήταν εξαιρετικά μακροχρόνιες και χρονοβόρες και με το νομοσχέδιο απλοποιούνται και επιταχύνονται.

    Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε «εξαιρετικά εποικοδομητική» και μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας εμφανίσθηκαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Προς παραπομπή Μπερλουσκόνι

    Η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε επίσημα, σήμερα, την προσαγωγή σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σύνολο της έρευνας «Ρούμπι-Γκέιτ» και αφορούν τόσο στην κατάχρηση εξουσίας όσο στην υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων.

    Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες θα έχει πέντε ημέρες στην διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα δώσει «πράσινο φως» στην άμεση δικαστική κρίση του «Καβαλιέρε».

    Αν το θεωρεί, όμως αναγκαίο θα μπορεί να ζητήσει και παράταση, πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από την στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη.

    Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα.

    Kύρια πρόσωπα της όλης υπόθεσης, παραμένουν η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, το μοντέλο βραζιλιάνικης καταγωγής Ίρις Μπεράρντι και η τηλεπαρουσιάστρια Σάρα Τομμάζι. Η τελευταία, φέρεται να απέστειλε σειρά μηνυμάτων σε κινητά του ζάπλουτου πρωθυπουργού, ενώ η εισαγγελία της Νάπολης, συνεχίζει να ερευνά τυχόν επαφές της με εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας, της Καμόρρα.

    O Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του «απόλυτα αβάσιμες» και τις δίκες «μια φάρσα».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 February 2011 - 13:30:19 UTC