Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πράσινο φως για την τέταρτη δόση
  • [02] Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στο Κάιρο ο»Ώ

  • [01] Πράσινο φως για την τέταρτη δόση

    Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του, επισήμαναν οι εκπρόσωποι της τρόικας, παρουσίαζοντας τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

    Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Μπομπ Τράα συνέστησε για την μείωση του Δημοσίου Χρέους επιθετικότερη πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

    Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Ολλανδός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πλέον με περικοπές στις συντάξεις και πως το κράτος πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, για να μειώσει το χρέος, να βάλει τους κανόνες που θέλει και μετά να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία και εκμετάλλευση οργανισμών, λιμανιών κ.λπ.

    Επικριτικός ήταν ακόμη στην πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ζήτημα της διαφάνειας. Όπως είπε: "παρά τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο δεν γνωρίζει ακόμη που πηγαίνουν οι κρατικές δαπάνες και κατά πόσο αξιοποιούνται. Επιπροσθέτως άσκησε κριτική γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει τις οφειλές του Δημοσίου".

    Δηλώσεις πρωθυπουργού στη Βουλή

    "Δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι΄ αυτά έδωσα τη μάχη και θα την ξαναδώσω όποτε χρειαστεί. Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε".

    Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην πρόκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι στις 25 Μαρτίου θα κληθεί να πει το μεγάλο "όχι" ή το μεγάλο "ναι" στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κυρία Μέρκελ.

    Σχολιάζοντας ο πρωθυπουργός τις επικρίσεις για τις συχνές επισκέψεις των εκπροσώπων της τρόικα, τους ελέγχους και την επιβολή σκληρών μέτρων που απαιτούν για τη χώρα μας, επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα "τρόικες". Ποτέ πια να μην χρειαστεί "δάνειες" δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι εύκολο".

    Και ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε: "Κανένας έλληνας και κανένας βουλευτής από τους 300 δεν αισθάνεται υπερήφανος και δεν μπορεί να βλέπει να έρχονται κάθε τρεις μήνες οι υπεύθυνοι της τρόικας για να ελέγχουν τη χώρα για να δώσουν το δάνειο".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στο Κάιρο

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του βρίσκονται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Η αιγυπτιακή προεδρία θα προβεί σύντομα σε μια "σημαντική και επείγουσα" ανακοίνωση, ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    Στο μεταξύ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό Άχμεντ Σαφίκ να διορίσει έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή "εθνικού διαλόγου" με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες δυνάμεις.

    Νέες μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα, στην Αίγυπτο μετά το διάγγελμα Μουμπάρακ που απογοήτευσε και εξόργισε τους διαδηλωτές.

    Δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βρίσκονται ήδη στην πλατεία Ταχρίρ.

    Διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο και στην Αλεξάνδρεια, μεταδίδει το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

    Η διαδήλωση ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής.

    Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως θα ανακαλέσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης "μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες", εκπληρώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα βασικά αιτήματα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

    Ο αιγυπτιακός στρατός προσθέτει ότι "θα εγγυηθεί την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών", αλλά προειδοποιεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της χώρας και των πολιτών της.

    Στην ανακοίνωση αναγνωρίζεται η μεταβίβαση των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, τονίζεται πως ο στρατός στηρίζει σθεναρά το διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ και δεσμεύεται να "προστατεύσει την σταθερότητα και της ασφάλεια του έθνους".

    "Ο Μουμπάρακ ανήκει στο παρελθόν", " το καθεστώς έχει τελειώσει", δήλωσε ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός βουλευτής των Εργατικών Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ δήλωσε ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ του εκμυστηρεύθηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, ότι αναζητά "έναν τρόπο ώστε να αποχωρήσει με τιμή".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 February 2011 - 15:30:13 UTC