Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρουμελιώτης: Το μνημόνιο λήγει το 2013
  • [02] Αποχωρούν οι αγρότες από την Ε.Ο. Σερρών - Προμαχώνα
  • [03] Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στη Μαδρίτη
  • [04] "Η Ελλάδα νικάει το φόβο" με πολίτες που αισιοδοξούν και ελπίζουν
  • [05] Νέο απεργιακό μπαράζ
  • [06] Επικοινωνία Παπανδρέου-Κλίντον
  • [07] Προς έναν ευρώ-μηχανισμό
  • [08] Διατροφή στον πατέρα
  • [09] Η κρίση... χτυπά τον έρωτα ο»Ώ

  • [01] Ρουμελιώτης: Το μνημόνιο λήγει το 2013

    Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αποσαφήνισε, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ουδέποτε υποστήριξε πως το μνημόνιο θα λήξει το 2030, όπως εσφαλμένα ανεγράφη σε μερίδα του Τύπου μετά από ομιλία που έκανε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.

    "Αυτό που είπα είναι ότι και μετά τη λήξη του μνημονίου, το 2013, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει από μόνη της την προσπάθεια στον δημοσιονομικό τομέα", τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αποχωρούν οι αγρότες από την Ε.Ο. Σερρών - Προμαχώνα

    Την απόφασή τους να αποχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, από την Εθνική Οδό Σερρών - Προμαχώνα κοινοποίησαν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

    Η μία εβδομάδα παραμονής τους στην Εθνική Οδό στιγματίστηκε από συλλήψεις που θα εκδικαστούν στις 4 Μαΐου, ενώ άκαρπη απέβη η προσπάθειά τους να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

    Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών Δημήτρης Τσώτας, σχολιάζοντας την απόφαση αποχώρησης των αγροτών, δήλωσε πως "είναι μια θετική εξέλιξη. Εγώ αισθάνομαι ικανοποιημένος που δεν υπήρξε η παραμικρή αψιμαχία μεταξύ αστυνομικών και αγροτών".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στη Μαδρίτη

    Επίσκεψη στη Μαδρίτη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσκεκλημένος του προέδρου του Λαϊκού Κόμματος και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

    Σκοπός της συνάντησης που θα έχουν οι δύο αρχηγοί είναι η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωζώνη αλλά και τα σημαντικά, κοινά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

    Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο τ. Ευρωβουλευτής και Ειδικός Σύμβουλος Επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων κ. Μανώλης Μαυρομάτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Γιώργος Μουρούτης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Η Ελλάδα νικάει το φόβο" με πολίτες που αισιοδοξούν και ελπίζουν

    «Κάθε αναφορά σε μία κρίση, απλά την προμοτάρει. Ας σταματήσουμε, μια για πάντα, την μαινόμενη κρίση που αντιπροσωπεύει την τραγωδία της άρνησής μας να την αντιμετωπίσουμε». Τα λόγια ανήκουν στον μεγαλύτερο φυσικό του 20ου αιώνα Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά η σκέψη είναι απλή και αρχίζει να καλλιεργείται σε πολλούς.

    Σε μικρές χαραμάδες αρχίζει να συγκροτείτε μια «παράλληλη Ελλάδα», που επιχειρεί να σταματήσει τις αδιέξοδες, διχαστικές συζητήσεις γύρω από την οικονομική κρίση. Επιδιώκει και αρχίζει να οργανώνεται, με πολίτες που παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους, αισιοδοξούν και ελπίζουν.

    Η νέα κίνηση Πολιτών «Η Ελλάδα νικάει τον Φόβο» αφορά όλους εκείνους που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, με μια νέα εκστρατεία πληροφορίας. «Αυτή μας φόβισε, αυτή θα μας απελευθερώσει» θα πει ο Παύλος, εμπνευστής και μάνατζερ της κίνησης.

    Γραφίστες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, φοιτητές, συγγραφείς, χορευτές, bloggers, web designers, ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοι απλά μέλη της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας ενώθηκαν με ένα και μόνο στόχο. Να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένωση της τέχνης και της πληροφορίας, καταρρίπτοντας τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει. Προσφέρουν το χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Μέσα από banners, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και άρθρα, διαχέουν την ιδέα «Η Ελλάδα νικάει τον φόβο» σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

    Η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη το group της στο facebook (greececonquersfear@groups.facebook.com) στο οποίο μπορεί ο καθένας να εγγραφεί, και σύντομα ανεβάζει την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης της, στο www.greececonquersfear.org .

    Επικοινωνούν με μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ζωγράφους τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν μια μέρα ένωσης.

    Σε μερικούς μήνες από σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η τέχνη και η επικοινωνία, θα ενώσει χιλιάδες Έλληνες πολίτες, κοινοποιώντας σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα. Η Ελλάδα όχι απλά δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά τώρα πια ανθίζει. Νικώντας το φόβο και ξανακερδίζοντας αυτά που ξεχάσαμε. Την αλληλεγγύη, την ενότητα, τις γειτονιές μας, το χαμόγελο, τα όνειρα μας. Δίχως φόβο και ως ένας λαός ενωμένος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Νέο απεργιακό μπαράζ

    Νέα ταλαιπωρία αναμένει και την εβδομάδα που αρχίζει το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει νέα σειρά κινητοποιήσεων, συνεχίζοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

    Συγκεκριμένα, όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, που προγραμματίζεται για αύριο, Τρίτη, γεγονός που σημαίνει ότι κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινηθεί. Την ίδια μέρα προγραμματίζεται μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

    Αλλά και σήμερα θα ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα δύο δημοφιλή μέσα σταθερής τροχιάς, το μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, με τον οποίο μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Στο μεταξύ, από σήμερα θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια του προαστιακού. Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και 50%. Οσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Επικοινωνία Παπανδρέου-Κλίντον

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον.

    Η κ. Κλίντον τηλεφώνησε η ίδια στον Έλληνα Πρωθυπουργό, για να συζητήσουν κυρίως τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελλάδας να συμβάλλουν εποικοδομητικά στις εξελίξεις.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός, ενημέρωσε την αμερικανίδα ΥΠΕΞ, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα.

    Η κα Κλίντον εξέφρασε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη της χώρας της στις προσπάθειες που καταβάλλουν η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Προς έναν ευρώ-μηχανισμό

    Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν μόνιμο μηχανισμό διάσωσης του ευρώ αποκτούν συγκεκριμένη μορφή, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Ο «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας» (ΕΜS) θα διαχειρίζεται 500 δισ. ευρώ για τις χώρες της Ευρωζώνης, που θα χρειαζονται βοήθεια. Το αποθεματικό κεφαλαίων του ταμείου θα ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ. Τα ποσά θα καταβληθούν από τα κράτη-μέλη ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στην ΕΚΤ, αναφέρει προδημοσίευση του Spiegel, που θα κυκλοφορήσει σήμερα, Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μόνιμος μηχανισμός ΕΜS θα διαμορφωθεί κατά το πρότυπο του ΔΝΤ. Αποστολή του θα είναι να σταθεροποιεί το ευρώ και να βοηθά με τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων, ή μεσοπρόθεσμων, δανείων τις χώρες, που περιέρχονται σε ανάγκη. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κομισιόν, ο ΕΜS θα μπορεί, επίσης, να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση.

    Η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε αναδιάρθρωση χρέους, την οποία απαιτεί με έμφαση η γερμανική κυβέρνηση, προβλέπεται σε ηπιότερη μορφή. Το «Spiegel» παραπέμπει σε έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο αναφέρει ότι τα κράτη που έχουν πρόβλημα θα πρέπει να ξεκινούν «έγκαιρα διάλογο» με τους πιστωτές τους για την εκούσια συμμετοχή των πιστωτών στα μέτρα εξυγίανσης. Αναγκαστική παραίτηση από τις απαιτήσεις τους προβλέπεται μόνον ως «έσχατη διέξοδος» και μάλιστα «όταν θα έχουν αποτύχει εναλλακτικές λύσεις, βάσει συμφωνιών της αγοράς». Στους πιστωτές παρέχεται δικαίωμα συναπόφασης για το αν θα περιληφθεί το επίμαχο μέτρο στη συμφωνία με το ενδιαφερόμενο κράτος. «Αυτή η παράγραφος θα ελεγχθεί με παράγοντες της αγοράς», αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν.

    Στο μεταξύ, το «Spiegel» αποκαλύπτει ότι ο EMS, που θα αντικαταστήσει από τα μέσα του 2013 το σημερινό ταμείο EFSF, προσκρούει, στη Γερμανία, σε συνταγματικούς ενδοισμούς, οι οποίοι προβάλλονται σε γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της γερμανικής βουλής (Bundestag). Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των νομικών, η γερμανική βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τη θέσπιση του μηχανισμού EMS με πλειοψηφία δύο τρίτων, λόγω εκτεταμένων παρεμβάσεων που επέρχονται στην κυριαρχία του γερμανικού κοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ θα χρειαστεί την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.

    Όπως γράφει το περιοδικό, oι νομικοί της γερμανικής βουλής διατυπώνουν πολλές επιφυλάξεις για τη συνταγματικότητα του ΕΜS. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων FDP ο βουλευτής του κόμματος Φρανκ Σέφλερ. Επικαλείται, ως παράδειγμα, ότι ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης θίγει το δικαίωμα του κοινοβουλίου για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Διατροφή στον πατέρα

    Στην καταβολή διατροφής προς τον πατέρα του, υποχρεώνει με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο ανθυποπλοίαρχο ο οποίος καλείται να καταβάλει ποσό 900 ευρώ μηνιαίως στον γονιό του.

    Το δικαστήριο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) δικαίωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του ανθυποπλοιάρχου, που προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλίσει από το μοναδικό του παιδί χρήματα που του είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση του.

    Στο σκεπτικό του το δικαστήριο επικαλείται τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα που προβλέπουν την υποχρέωση διατροφής τέκνου προς τον άπορο γονέα του, όταν το ίδιο είναι οικονομικά εύπορο και δεν τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση του.

    Στην κρινόμενη περίπτωση, ο πατέρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον καθιστούν μη αυτοεξυπηρετούμενο και διώχθηκε από το ιδιόκτητο σπίτι του γιου του , φιλοξενείται εκ περιτροπής στα σπίτια αδελφών του και χρειάζεται μηνιαίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 2000 ευρώ . Η σύνταξη του, μαζί με το ΕΚΑΣ, φθάνει στο ποσό των 680 ευρώ, ενώ ο γιος του κερδίζει τουλάχιστον 5000 ευρώ τον μήνα από την μόνιμη εργασία του.

    Με την προσφυγή του ο ηλικιωμένος ζητούσε την καταβολή διατροφής ύψους 2000 ευρώ τον μήνα από τον γιό του. Τελικά το δικαστήριο με την απόφαση του κρίνει ότι ο γιος μπορεί να δίνει 900 ευρώ κάθε μήνα στον πατέρα του για την επιβίωση του ,ποσό που δεν θέτει σε κίνδυνο τη διαβίωση τη δική του και της οικογένειάς του. Την διατροφή υποχρεώνεται, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση να την καταβάλει μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα, και εάν καθυστερεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του θα πρέπει να πληρώνει και το νόμιμο τόκο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Η κρίση... χτυπά τον έρωτα

    Με κάρτες, ραδιοφωνικές αφιερώσεις, ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο και λίγα λουλούδια φαίνεται πως θα γιορτάσουν οι περισσότεροι Έλληνες, φέτος, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

    Ο «προστάτης των ερωτευμένων» μπορεί να ήταν ... σπάταλος τα προηγούμενα χρόνια και να ξόδευε αρκετά χρήματα, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να δείξει την αγάπη του, φέτος όμως θα προτιμήσει πιο οικονομικά δώρα.

    Οι προσφορές από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία για ρομαντικά διήμερα με το έτερον ήμισυ είναι πολλές.

    Τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προσφέρουν για ερωτευμένους προνομιακές τιμές, ενώ τα ανθοπωλεία θα έχουν και για φέτος "την τιμητική τους".

    Ως «μάννα εξ ουρανού», για να αυξηθεί ο τζίρος τους, περιμένουν την ημέρα των ερωτευμένων οι ανθοπώλες. Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων, τους προτρέπουν έστω και μ' ένα λουλούδι να δείξουν την αγάπη τους στα κοντινά τους πρόσωπα.

    Η ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση δεν αναγνωρίζει τον Άγιο Βαλεντίνο και τιμά τους Αγίους Αποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλλα, οι οποίοι γιορτάζουν μια ημέρα νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου.

    Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες για τις επιχειρήσεις. Υπολογίζεται ότι ένας μέσος άνθρωπος θα ξοδέψει περίπου 50 ευρώ εκείνη την ημέρα για να αγοράσει κάποιο δώρο ή για να βγάλει έξω το έτερον ήμισυ. Οι επιχειρήσεις στην Αμερική κάνουν τζίρο περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια εκείνες τις ημέρες.

    Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο σημαντικό δώρο έρωτα στον κόσμο, αυτό είναι το Taj Mahal στην Ινδία. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν ως δώρο στη γυναίκα του, η οποία όμως πέθανε στη γέννα του παιδιού τους. Παραμένει ως σήμερα το έμβλημα του αιώνιου έρωτα και κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου υπάρχει κοσμοσυρροή στο συγκεκριμένο σημείο.

    Το πιο παλιό μικρό δώρο στάλθηκε το 1415 μ.Χ. από το δούκα της Ορλεάνης στη Γαλλίδα σύζυγό του που ήταν φυλακή στο Λονδίνο. Ακόμα και σήμερα είναι έκθεμα σε μεγάλη γκαλερί στην Αγγλία.

    Η Βερόνα, όπου έζησαν κατά τον Σαίξπηρ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, λαμβάνει περίπου 1.000 γράμματα από ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Παραλήπτης όλων των ερωτικών επιστολών είναι η Ιουλιέτα και ο πύργος της στην ιταλική πόλη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 February 2011 - 7:30:22 UTC