Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαιτείται εθνική συνεννόηση"
  • [02] "Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο"
  • [03] "Συναγερμός" για τη νέα γρίπη
  • [04] Εκ νέου «ραντεβού 184»
  • [05] "Η Ελλάδα νικάει τον φόβο"
  • [06] Ψηφιακή εποχή ο»Ώ

  • [01] "Απαιτείται εθνική συνεννόηση"

    "Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι καθώς αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης, "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".

    Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους, κάτι, που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από την απόφασή της να θέσει ως "ενδεικτικό" και "ρεαλιστικό" στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο Βερολίνο, στις 22 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Την επομένη, στις 23 Φεβρουαρίου, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Φιλανδίας Μάρι Κιβινιέμι.

    Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία και η Φιλανδία ήταν οι δύο χώρες που τήρησαν την πιο σκληρή στάση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο"

    Στη «χωρίς προηγούμενο» μείωση του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

    Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την οικονομική ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα ότι στις σημερινές συζητήσεις θα σημειωθεί πρόοδος, ώστε να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο που θα επιφέρει σταθερότητα στην ευρωζώνη και θα επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα.

    Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι οι προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η Επιτροπή και οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αποτελούν γερή βάση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

    Η προετοιμασία του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (24-25 Μαρτίου) και η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα τεθούν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Συναγερμός" για τη νέα γρίπη

    Σε κατάσταση συναγερμού για την έξαρση του ιού της νέας γρίπης βρίσκεται το υπουργείο Υγείας. Οι νεκροί από τον ιό της νέας γρίπης έχουν φτάσει τους 60 στη χώρα μας, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 120 ασθενείς.

    Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης, όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και τις ιδιωτικές κλινικές.

    «Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» λέει ο κ.Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ"

    Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας χαρακτηρίζεται υψηλός, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, εννέα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία).

    Ακόμη ένας ασθενής, που ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που εκδήλωσε από τη νέα γρίπη.

    Πρόκειται για έναν 51χρονο που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος, η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Επίσης, άλλα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ηλικίας από 44 έως 55 ετών, νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για άλλα τρία ύποπτα περιστατικά, αναμένεται ταυτοποίηση των δειγμάτων αίματος, από τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και εμβολίων, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εκ νέου «ραντεβού 184»

    Τον τριψήφιο αριθμό 184, μπορούν να χρησιμοποιούν εκ νέου, από σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προκειμένου να κλείνουν ραντεβού σε όλες τις μονάδες υγείας του Ιδρύματος, αλλά και να πληροφορούνται για τους συμβεβλημένους με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ γιατρούς.

    Όπως είναι γνωστό, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει τον γιατρό που θα επισκεφθεί στο ιδιωτικό του ιατρείο από το σύνολο των γιατρών που του γνωστοποιείται από τις καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στις Μονάδες Υγείας και τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα Υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, τα ΚΕΠ και την ιστοσελίδα του ΙΚΑ και τις πληροφορίες που μπορεί να του δίνει το 184.

    Το Σύστημα Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας «ραντεβού 184», χρησιμοποιείτο ήδη από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, για το «κλείσιμο ραντεβού» στα πολυιατρεία του ΙΚΑ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Η Ελλάδα νικάει τον φόβο"

    «Κάθε αναφορά σε μία κρίση, απλά την προμοτάρει. Ας σταματήσουμε, μια για πάντα, την μαινόμενη κρίση που αντιπροσωπεύει την τραγωδία της άρνησής μας να την αντιμετωπίσουμε». Τα λόγια ανήκουν στον μεγαλύτερο φυσικό του 20ου αιώνα Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά η σκέψη είναι απλή και αρχίζει να καλλιεργείται σε πολλούς.

    Σε μικρές χαραμάδες αρχίζει να συγκροτείται μια «παράλληλη Ελλάδα», που επιχειρεί να σταματήσει τις αδιέξοδες, διχαστικές συζητήσεις γύρω από την οικονομική κρίση. Επιδιώκει και αρχίζει να οργανώνεται, με πολίτες που παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους, αισιοδοξούν και ελπίζουν.

    Η νέα κίνηση Πολιτών «Η Ελλάδα νικάει τον Φόβο» αφορά όλους εκείνους που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, με μια νέα εκστρατεία πληροφορίας. «Αυτή μας φόβισε, αυτή θα μας απελευθερώσει» θα πει ο Παύλος, εμπνευστής και μάνατζερ της κίνησης.

    Γραφίστες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, φοιτητές, συγγραφείς, χορευτές, bloggers, web designers, ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοι απλά μέλη της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας ενώθηκαν με ένα και μόνο στόχο. Να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένωση της τέχνης και της πληροφορίας, καταρρίπτοντας τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει. Προσφέρουν τον χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Μέσα από banners, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρίσεις σε εφημερίδες και άρθρα, διαχέουν την ιδέα «Η Ελλάδα νικάει τον φόβο» σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

    Η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη το group της στο facebook (greececonquersfear@groups.facebook.com) στο οποίο μπορεί ο καθένας να εγγραφεί, και σύντομα ανεβάζει την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης της, στο www.greececonquersfear.org .

    Επικοινωνούν με μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ζωγράφους τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν μια μέρα ένωσης.

    Σε μερικούς μήνες από σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η τέχνη και η επικοινωνία, θα ενώσει χιλιάδες Έλληνες πολίτες, κοινοποιώντας σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα. Η Ελλάδα όχι απλά δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά τώρα πια ανθίζει. Νικώντας το φόβο και ξανακερδίζοντας αυτά που ξεχάσαμε. Την αλληλεγγύη, την ενότητα, τις γειτονιές μας, το χαμόγελο, τα όνειρα μας. Δίχως φόβο και ως ένας λαός ενωμένος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ψηφιακή εποχή

    Οι επιστήμονες προχώρησαν σε ένα υπολογισμό της συνολικής τεχνολογικής ικανότητας του κόσμου, δηλαδή πόσες πληροφορίες είναι σε θέση να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί η ανθρωπότητα. Συνολικά, εκτιμάται ότι, αν ληφθούν υπόψη τόσο οι ψηφιακές όσο και οι αναλογικές συσκευές (όσες έχουν απομείνει), ο πλανήτης μας μπορεί να έχει σήμερα στη διάθεσή του γύρω στα 600 exabytes πληροφοριών, δηλαδή 600 δισεκατομμύρια Gigabytes.

    Η παγκόσμια αποθηκευτική ικανότητα διπλασιάζεται κάθε περίπου τρία χρόνια. Το 2007 (τελευταία χρονιά που μελέτησαν οι ερευνητές) υπήρχαν τουλάχιστον 295 exabytes πληροφοριών ή 295 δισεκατομμύρια Gigabytes (σε bytes, ο αριθμός 295 ακολουθούμενος από 20 μηδενικά), μια ποσότητα που ισοδυναμούσε με 61 CD-ROMs ανά κάτοικο του πλανήτη μας. Αν έμπαιναν το ένα πάνω στο άλλο, αυτά τα περίπου 404 δισεκατομμύρια CD-ROMs θα κάλυπταν την απόσταση Γης-Σελήνης και θα έφταναν πολύ πέρα από το φεγγάρι. Αν, πάλι, οι πληροφορίες αυτές βρίσκονταν σε βιβλία, θα κάλυπταν όλες τις ΗΠΑ ή την Κίνα με 13 στοίβες βιβλίων, την μια πάνω στην άλλη.

    Ο αριθμός των 295 exabytes εκτιμάται ότι είναι 315 μεγαλύτερος από όλους τους κόκκους άμμου στις παραλίες της Γης, αλλά παρόλα αυτά είναι μόλις το 0,33% των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στα μόρια του DNA ενός ανθρώπου. Εκτιμάται όμως ότι μέχρι το τέλος του 21ού αιώνα, η αποθηκευτική και επεξεργαστική ισχύς της ανθρωπότητας θα «ισοφαρίσει» αυτήν του ανθρώπινου γενετικού κώδικα (DNA).

    Ο υπολογισμός έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον Μάρτιν Χίλμπερτ της Σχολής Επικοινωνιών του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα και η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Science". Σύμφωνα με τον Χίλμπερτ, το 2002 θα μπορούσε να θεωρηθεί η αρχή της "ψηφιακής εποχής", επειδή τότε για πρώτη φορά η συνολική ψηφιακή αποθηκευτική ικανότητα της ανθρωπότητας ξεπέρασε την αναλογική. Το 2007, μέσα σε μια μόνο πενταετία, το 94% της παγκόσμιας μνήμης βρισκόταν πλέον σε ψηφιακή μορφή και σήμερα πια θεωρείται ότι ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, καθώς είναι μηδαμινό το ποσοστό πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες ακόμα σε αναλογικά και όχι σε ψηφιακά μέσα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 February 2011 - 15:30:21 UTC