Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν πάμε σε εκλογές"
  • [02] Διαδηλώσεις και στο Ιράν
  • [03] Η ΠΝΟ συμμετέχει στις 23/2 στην απεργία της ΓΣΕΕ
  • [04] ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ
  • [05] "Μια νύχτα μόνο" ο»Ώ

  • [01] "Δεν πάμε σε εκλογές"

    «Το έχω ξεκαθαρίσει "30 φορές". Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στην οποία προήδρευσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που ανέκυψε μετά την τελευταία επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης".

    "Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι καθώς αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης, "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".

    Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους, κάτι, που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από την απόφασή της να θέσει ως "ενδεικτικό" και "ρεαλιστικό" στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο Βερολίνο, στις 22 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός, ενώ την επομένη, 23/2, θα επισκεφτεί το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Φιλανδίας Μάρι Κιβινιέμι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διαδηλώσεις και στο Ιράν

    Επεισόδια ξέσπασαν στην Τεχεράνη μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος που μετέχει σε απαγορευμένη συγκέντρωση σε υποστήριξη των λαϊκών εξεγέρσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μολονότι οι διαδηλωτές ήταν σιωπηλοί όταν άρχισε η πορεία, ορισμένοι άρχισαν να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως "θάνατος στον δικτάτορα" και άλλοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

    Εξξάλου, δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν στην πόλη Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Η ΠΝΟ συμμετέχει στις 23/2 στην απεργία της ΓΣΕΕ

    Τη συμμετοχή της στην 24ωρη Γενική Απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί μεταξύ άλλων την απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας,άμεση υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ

    Πλεόνασμα 352 εκατ. ευρώ δείχνουν τα ταμειακά στοιχεία του Προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο. Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε τον πρώτο μήνα του 2011 στα 352 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 818 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010. H εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 4,9 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ το 2010 (+16%), καθώς και την μείωση των δαπανών κατά 3% στα 4,2 δισ. ευρώ από 4,3 δισ.ευρώ πέρυσι.

    Το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων εμφάνισε έλλειμμα 206 εκατ. ευρω έναντι πλεονάσματος 129 εκατ. ευρω πέρυσι, ενώ το κονδύλι για τόκους διαμορφώθηκε στα 579 εκατ.ευρω από 590 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο Προϋπολογισμός ως αποτέλεσμα των παραπάνω εμφάνισε (σε ταμειακή βάση πάντα) πρωτογενές πλεόνασμα 924 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 20 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Μια νύχτα μόνο"

    Μία μέρα μετά τη "Γιορτή του Έρωτα", μέσα σε «Μια νύχτα μόνο», η Φωτεινή Δάρρα διατρέχει το ερωτικό σύμπαν της μουσικής δημιουργίας των τελευταίων δεκαετιών, στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού ρεσιτάλ τραγουδιού, που θα δώσει στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20:30.

    Πρόκειται για μία ξεχωριστή μουσική παράσταση στη διάρκεια της οποίας μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια, που γράφτηκαν ποτέ, «ξαναγεννιούνται» μπροστά στα μάτια του κοινού του Μεγάρου, μέσα από την ανάμνηση της ζωής μίας ηθοποιού του μουσικού θεάτρου.

    Έχοντας στο πλευρό της την Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου, αλλά κι ένα σύγχρονο γκρουπ, δίνει «άλλον αέρα» σε πασίγνωστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Nat King Cole, του Μίμη Πλέσσα, του Cole Porter, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Κώστα Γιαννίδη, των Queen κ.α.

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει η ίδια η Φωτεινή Δάρρα. Την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και τη χορογραφία της, η Ελενα Γεροδήμου, ενώ για την ενορχήστρωση και τη διασκευή του μουσικού υλικού της συνεργάστηκαν οι Γιάννης Μπελώνης, Γιώργος Δούσης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 February 2011 - 17:30:16 UTC