Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν πάμε σε εκλογές - Δεν πουλάμε γη"
  • [02] Μετ' εμποδίων και σήμερα οι μετακινήσεις
  • [03] "Συναγερμός" για τη νέα γρίπη
  • [04] Επαφές για το Κυπριακό
  • [05] Εξαγορά χρόνου θητείας ο»Ώ

  • [01] "Δεν πάμε σε εκλογές - Δεν πουλάμε γη"

    «Το έχω ξεκαθαρίσει "30 φορές". Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στην οποία προήδρευσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που ανέκυψε μετά την τελευταία επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης".

    "Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και τόνισε ότι καθώς αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης, "είναι εθνικό χρέος όλων μας αυτή την περίοδο να υπάρξει εθνική συνεννόηση σε μια σειρά συγκεκριμένα και σημαντικά ζητήματα".

    Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, βάζοντας ακόμα υψηλότερους στόχους, κάτι, που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από την απόφασή της να θέσει ως "ενδεικτικό" και "ρεαλιστικό" στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.

    Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόλησης.

    Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο Βερολίνο, στις 22 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός, ενώ την επομένη, 23/2, θα επισκεφτεί το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Φιλανδίας Μάρι Κιβινιέμι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Μετ' εμποδίων και σήμερα οι μετακινήσεις

    Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα, Τρίτη, για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινείται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αφορμή την ψήφιση, στη βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου.

    Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι για πολλές ώρες σήμερα και το κέντρο της Αθήνας, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.

    Χθες, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν μηχανοκίνητη πορεία και σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, το οποίο, κατά την άποψή τους, καταδικάζει τους εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Σημείωσαν δε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα.

    Αύριο, Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία, αύριο, θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

    Βελτιωτικές νομοθετικές αλλαγές, κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

    Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση των Ατόμων με Ειδικής Ανάγκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαίρεση των μηχανοδηγών από τις μετατάξεις, μείωση των συνολικών μετατάξεων κατά 40 άτομα στον ΗΣΑΠ και κατά 10 στον ΟΑΣΑ, μεταφορά, στον κρατικό προϋπολογισμό, όλων των ασφαλιστικών χρεών των εταιρειών, που συγχωνεύονται και μείωση στο 1% -αντί 5%- της αμοιβής του υποθηκοφύλακα για μεταβίβαση ακινήτων των αστικών συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Συναγερμός" για τη νέα γρίπη

    Με προσοχή παρακολουθεί το υπουργειο Υγείας την εξέλιξη των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, εξήντα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στην Ελλάδα.

    Συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Οσον αφορά την επίπτωση του ιού, φαίνεται ότι προτιμά τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και τους άνδρες καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.

    Ενα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων παρουσίασαν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

    Ενδιαφέρον έχει και το στοιχείο από τους εξήντα ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί.

    Οι επιστήμονες τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει και τώρα παρ΄ότι εκτίμησαν ότι η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.

    Ηδη εκτίμησαν ότι από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουν να δουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων.

    Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

    Οι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ που γίνεται για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρέοκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.

    Τόνισαν επίσης ότι και ακόμα ο πολύ υψηλός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα θα πρέπει να δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία για την ύπαρξη νέας γρίπης.

    Οσον αφορά το θέμα των ΜΕΘ εκπρόσωποι του υπουργείου, τόνισαν ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ηδη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη από τον υπουργό Υγείας ώστε να χρησιμοποιηθούν οι ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και ιδιωτικών κλινικών εφόσον χρειαστούν.

    Ερωτηθείς για το θέμα των 300 περίπου μεταναστών απεργών πείνας που εξακολουθούν να μένουν στο κτίριο "Υπατία", ο υπουργός Υγείας στο τέλος της ενημέρωσης, έκανε λόγο για "βόμβα λοιμώξεων" που αφορά κυρίως τους ίδιους τους ανθρώπους που ζουν εκεί και επισήμανε την άρνησή του να τους επισκεφθεί και να τους εξετάσει κλιμάκιο του ΚΕΛΠΝΟ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επαφές για το Κυπριακό

    «Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά το δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο Έλληνας υπουργός ευχαρίστησε τον Κύπριο πρόεδρο για την φιλοξενία και χαρακτήρισε«πολύ εποικοδομητική» την μεταξύ τους συζήτηση.

    Η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου είναι διαρκής και πολύ στενή, διαβεβαίωσε ο κ. Δρούτσας και ανέφερε ότι με τον πρόεδρο Χριστόφια είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν περισσότερο και σε λεπτομέρειες τη συζήτηση, που είχε πρόσφατα στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    «Από κοινού, όπως πάντα, προετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας και ενόψει των δικών μου επαφών στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, στη συνάντηση μου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ , τον κ. Μπαν Κι Μουν», ανέφερε ο κ. Δρούτσας.

    Σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Μάρκο Κυπριανού. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Εξαγορά χρόνου θητείας

    Έκπτωση 30% έως 50% στο ποσό της εξαγοράς του χρόνου της στρατιωτικής υπηρεσίας ανάλογα με το πότε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 και μέχρι τις 31/12/2014, καταβάλουν ποσοστό εξαγοράς μειωμένο κατά 30% ενώ όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015 και εφεξής καταβάλλουν το σχετικό ποσό μειωμένο κατά 50% ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του δηλ. εφάπαξ ή σε δόσεις ή με παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, (ν. 1358/1983), ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται ως συντάξιμος στους στρατιωτικούς οργανισμούς τόσο για τη θεμελίωση όσο και για την προσαύξηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 5:30:18 UTC