Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 500 δισ. ευρώ ο μηχανισμός στήριξης
  • [02] Διαδηλώσεις με ένα νεκρό στο Ιράν
  • [03] Εκστρατεία της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά
  • [04] Η κυπριακή Cyta στην ελληνική αγορά
  • [05] H Air China θα "προσγειώνεται" στην Ελλάδα
  • [06] Σχέδιο για "ανοιχτό" ίντερνετ ο»Ώ

  • [01] Στα 500 δισ. ευρώ ο μηχανισμός στήριξης

    «Μοναδική υπεύθυνη για τις αποφάσεις που θα αφορούν τα μεσοπρόθεσμα σχέδια των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας. Ο Ολι Ρεν υπογράμμισε πως στην τελευταία επίσκεψη της Τρόικα διαπιστώθηκε ότι μέσα σε έναν χρόνο επιτεύχθηκε σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή.

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων όσο και στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ικανοποιημένος δήλωσε και για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ.

    Η Ελλάδα θα προχωρήσει με γενναία βήματα στις απαιτούμενες αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ecofin. Τόνισε ωστόσο, πως αν οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο επίπεδο της ευρωζώνης αποδειχθούν ανεπαρκείς, τότε οι ελληνικές προσπάθειες θα πέσουν στο κενό.

    Στο μεταξύ, στη συνεδριαση του Eurogroup αποφασίστηκε ο μελλοντικός μηχανισμός οικονομικής στήριξης της ευρωζώνης, ο οποίος θα υλοποιηθεί στο μέσον του 2013 και θα έχει δανειακή ικανότητα συνολικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, δύο φορές ανώτερη από εκείνη του ισχύοντος μηχανισμού. Οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα αναμένεται να ληφθούν στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. του Μαρτίου.

    Εξάλλου, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δημοσίων δαπανών και να καταργηθούν οι φορείς του Δημοσίου των οποίων η λειτουργία δεν κρίνεται αναγκαία. Επίσης, θα υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και ο έλεγχος των οικονομικών τους στοιχείων ενώ θα αναδεικνύει ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ελληνική οικονομία το "στοίχημα της ανταγωνιστικότητας".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διαδηλώσεις με ένα νεκρό στο Ιράν

    Ένας Ιρανός πυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του κατά την διάρκεια απαγορευμένης διαδήλωσης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο κατηγόρησε για το συμβάν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

    Δεκάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στην πόλη Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, όπου οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν με το πλήθος που μετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση που έγινε σε υποστήριξη των εξεγέρσεων στην Αίγυπτο και την Τυνησία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εκστρατεία της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά

    Με το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» η ΚΝΕ συνεχίζει την εκστρατεία της σε όλη την Ελλάδα κατά των ναρκωτικών, με εκδηλώσεις και συζητήσεις σε πόλεις και χωριά, σε στέκια νεολαίας και χώρους εργασίας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την ΕΕ για «επικίνδυνες επιλογές», που στόχο έχουν «τη μείωση των κονδυλίων για την πρόληψη, τη θεραπεία με "στεγνά" προγράμματα και την επανένταξη, και την αύξησή τους για τη χρήση της μεθαδόνης και τη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών».

    Οπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΔΣ της ΚΝΕ, «στόχος αυτών των επιλογών είναι η νεολαία να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και φυγής, να διαπαιδαγωγείται στην υποταγή και το συμβιβασμό, να μην αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα».

    Πρόσθεσε ακόμη ότι «η αύξηση στη χρήση των ναρκωτικών συνδέεται με την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης», καθώς και ότι «η τραγωδία των ναρκωτικών έχει ταξικό υπόβαθρο, καθώς χτυπάει όλο και πιο μικρές ηλικίες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, στο στρατό, στα χωριά και ειδικά τη νέα γενιά, που ηλικιακά έχει απόσταση από τις αγωνιστικές διεκδικήσεις της ιστορίας του τόπου μας».

    Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν και μίλησαν γονείς παιδιών που έχουν θεραπευτεί στα «στεγνά» προγράμματα της «Ιθάκης», της «Διάβασης» και του «18 Ανω».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Η κυπριακή Cyta στην ελληνική αγορά

    Άλλη μια εταιρία σταθερής τηλεφωνίας και internet, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην ελληνική περιφέρεια, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική αγορά της Αττικής, στο οποίο διαμένει περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας. Πρόκειται για τη Cyta η οποία ιδρύθηκε το 2007 στην Ελλάδα, ως θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, με στόχο την υλοποίηση της στρατηγικής του για επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό.

    Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον τεχνολογίας, η Cyta μεταφέρει δυναμικά την υψηλή και δοκιμασμένη τεχνογνωσία της, δημιουργώντας παράλληλα μακρόπνοη και ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης με τον Έλληνα καταναλωτή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] H Air China θα "προσγειώνεται" στην Ελλάδα

    Η έναρξη των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Air China προς την Ελλάδα ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

    Κατά την συνάντηση συζητήθηκε ότι η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρίας θα γίνει στις 11 Μαΐου και ο κ. Νικητιάδης καλωσόρισε την εξέλιξη αυτή και ανάφερε στους εκπροσώπους της εταιρείας ότι θα συνδράμει στην διευκόλυνση της δραστηριοποίησής τους.

    Επίσης ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πολύ γρήγορα η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Κίνα θα πολλαπλασιαστεί και αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα και μέσω Μονάχου θα γίνεται απευθείας και σε καθημερινή βάση.

    «Είναι στόχος μας και θα τον πετύχουμε» δήλωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία με την Κίνα στον τουριστικό τομέα και επιθυμεί να αυξηθεί η τουριστική κίνηση η οποία θα αποδώσει οφέλη και στις δύο πλευρές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Σχέδιο για "ανοιχτό" ίντερνετ

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα ανακοινώσει σήμερα τα σχέδια των ΗΠΑ για περισσότερη ελευθερία στο Ιντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, επικαλούμενη ως παράδειγμα του πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές αλλαγές, το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο και το Ιράν οργανώθηκαν μέσω του Διαδικτύου.

    Κατά την δεύτερη σημαντική ομιλία της για την πολιτική στο Ιντερνετ, η Κλίντον θα υπογραμμίσει την δέσμευση των αμερικανών για ένα ελεύθερο, "ανοιχτό" και ασφαλές Ιντερνετ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δίνοντας στη δημοσιότητα αποσπάσματα από την ομιλία της.

    Η Κλίντον έχει καταδικάσει την δημοσιοποίηση πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, λέγοντας ότι είναι βασισμένες σε υποκλοπές που απειλούν τόσο την ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και την ακεραιότητα των ανώνυμων πηγών, μεταξύ των οποίων ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα.

    Η ίδια όμως έχει υπερασπιστεί σθεναρά την βασική αξία του ελεύθερου Ιντερνετ λέγοντας ότι τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, μπορούν να δώσουν φωνή στις φιλοδοξίες του κόσμου όπως φάνηκε από τις διαμαρτυρίες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Ιράν και αλλού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 February 2011 - 7:30:17 UTC