Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ρωσία δεν αποχωρεί από τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"
  • [02] Στον δρόμο για την πρέσα από τη Δευτέρα τα σαραβαλάκια
  • [03] ΝΔ: Εγκαίνια στα νέα γραφεία
  • [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [05] Αφιέρωμα στον Οδ. Ελύτη ο»Ώ

  • [01] "Η Ρωσία δεν αποχωρεί από τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη"

    Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, δήλωσε απόψε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Η πληροφορία ότι η Ρωσία έχασε το ενδιαφέρον της για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη είτε ότι ετοιμάζεται να βγει από το σχέδιο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", είπε ο κ. Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

    "Η Μόσχα διατηρεί την προσήλωσή της σε όλες τις σχετικές συμφωνίες και συνεχίζει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, ο οποίος θεωρείται ότι έχει την πλήρη ευθύνη και πρωτοβουλία στις ενεργειακές πολιτικές της Μόσχας στο πλαίσιο του "καταμερισμού ευθυνών" ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο Μεντβιέντεφ.

    Νωρίτερα, δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για αποχώρηση της Μόσχας από το σχέδιο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στον δρόμο για την πρέσα από τη Δευτέρα τα σαραβαλάκια

    Ανάσα αναμένεται να πάρει η αγορά αυτοκινήτου, καθώς τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία της απόσυρσης. Οι προβλέψεις μιλούν για μία τόνωση των πωλήσεων κατά 20% έως 30% σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

    Το κράτος θέλει να βάλει τέλος στα β¦ σαραβαλάκια που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και έτσι περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν καινούργιο, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

    Συγκεκριμένα, με την απόσυρση, δίνεται η δυνατότητα αγοράς καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου, έως και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου, για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως και 31/12/1998.

    Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων, αυτές, σύμφωνα με την αγορά, κυμαίνονται από 300 έως και 2800 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό.

    Ειδικότερα για αυτοκίνητα μέχρι 900 κυβικά και εργοστασιακής αξίας έως 6.000 ευρώ, το όφελος θα είναι 300 ευρώ.

    Από 901 - 1400 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 8.000 όφελος 960 ευρώ

    Από 1401-1600 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 11.000 όφελος 1430 ευρώ

    Από 1601-2000 κ.ε. και εργοστασιακή αξία έως 14.000 όφελος έως 2800 ευρώ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] ΝΔ: Εγκαίνια στα νέα γραφεία

    Επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι "βρίσκεται σε σύγχυση", αλλά και στον υπουργό Οικονομικών για τον οποίο είπε ότι βρίσκεται σε "παραλήρημα", εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και των πρόωρων εκλογών, μιλώντας κατά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, σε σύγχυση και δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σενάρια για εκλογές" ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Μόνοι τους τα διαρρέουν και μόνοι τους τα διαψεύδουν. Χθες ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες, λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευτώ».

    Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τη δημόσια περιουσία ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση : «Άλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα και εκποίηση». Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει από τον περασμένο Ιούλιο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή περιουσία του Δημοσίου για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε σύγχυση λέγοντας: «Τη μια προσυπογράφουν αυτά που λέει η τρόικα, την άλλη καταγγέλλουν την τρόικα, τη μία εκπρόσωπος της τρόικας δηλώνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα, την άλλη ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα απαγορευθεί κάθε πώληση δημόσιας γης. Σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου έφθασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο. Ποιον; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος, που το καταψήφισα, που κατηγορήθηκα γι΄ αυτό. Τι να πει κανείς; Πρόκειται γα αληθινό παραλήρημα».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες ψηφίστηκε από τη Βουλή.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν, στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, απεργιακές κινητοποιήσεις έως το τέλος του μήνα.

    Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αρχίζει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 21, με στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

    Την Τετάρτη, 23, τα λεωφορεία, όπως και όλα τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα ακινητοποιηθούν, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Αλλά και πάλι οι κινητοποιήσεις, δεν θα σταματήσουν, καθώς την Παρασκευή, 25, θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας 11 με 16:30. Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 του μήνα, όλα τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι από όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Αύριο, θα αποφασίσουν για τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό προσανατολίζονται να ακολουθήσουν το απέργιακό πρόγραμμα των λεωφορείων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αφιέρωμα στον Οδ. Ελύτη

    Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, που περιλαμβάνει Διεθνές Συνέδριο και δύο βραδιές ποίησης και μουσικής, διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την ποιήτρια και σύντροφο του ποιητή Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννησή του.

    «Αισθανθήκαμε όχι μόνο την ανάγκη, το καθήκον και το χρέος αλλά και την ψυχική διάθεση να οργανώσουμε φέτος αυτό το αφιέρωμα. Στόχος είναι το οικουμενικό και απέραντα ελληνικό έργο του Ελύτη να μας συντροφεύει όλη τη χρονιά αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Ιωάννης Μάνος.

    Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οδυσσέας Ελύτης: Ο εικοστός αιώνας στην ποίηση του Ελύτη. Η ποίηση του Ελύτη στον εικοστό πρώτο αιώνα» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου και την 1 Νοεμβρίου, σκοπό έχει να προσελκύσει νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, αλλά και να καταδείξει την πορεία του έργου του ποιητή στον χρόνο και στον κόσμο.

    Για την ημέρα της επετείου της γέννησης του Ελύτη, στις 2 Νοεμβρίου και την επομένη 3/11, έχει προγραμματισθεί εκδήλωση ποίησης και μουσικής υπό τον τίτλο «Ψαρεύοντας έρχεται η Θάλασσα», με πρωτότυπη σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού, με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών (Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα, Θανάσης Αποστολόπουλος) και απαγγελία της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 February 2011 - 19:30:23 UTC