Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ
  • [02] Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Μπαχρέιν και τη Λιβύη
  • [03] Νέες στάσεις εργασίας
  • [04] Έκθεση για τον Ρ. Φεραίο ο»Ώ

  • [01] Αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ

    ''Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ με ρυθμό απορρόφησης 2,9% και το φέραμε στο 18,3%, πέρα από κάθε προσδοκία για το 2010. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, σε πλαίσιο αλληλεγγύης και ειλικρινούς συνεργασίας''. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης σε απάντησή του στην κοινή δήλωση των υπεύθυνων των τομέων πολιτικής ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μουσουρούλη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Μπαχρέιν και τη Λιβύη

    Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε η αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σε πλατεία της πρωτεύουσας Μανάμα, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 231.

    Ο πρωθυπουργός, σεΐχης Χαλίφα Σαλμάν αλ Χαλίφα, θείος του βασιλιά, βρίσκεται στη θέση αυτή από την ανεξαρτησία του Μπαχρέιν το 1971.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε σήμερα στον ομόλογό της του Μπαχρέιν για να του εκφράσει τη βαθειά της ανησυχία.

    Την ίδια στιγμή το Παρίσι εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για "την υπερβολική χρήση βίας" και μεγάλη ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως στο Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Υεμένη.

    Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί "ανησυχεί ιδιαιτέρως από τις εξελίξεις σε πολλές χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, κυρίως το Μπαχρέιν, τη Λιβύη και την Υεμένη", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κριστίν Φαζ.

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις αντικαθεστωτικών διαδηλωτών και αστυνομικών στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, αναφέρεται σε ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης από το εξωτερικό.

    Παράλληλα, προστίθεται στις ιστοσελίδες αυτές, δικηγόροι που διαδηλώνουν έξω από ένα δικαστήριο της πόλης ζητούν να καταρτιστεί Σύνταγμα για τη χώρα.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χθες ότι υπάρχουν και τέσσερις νεκροί σε ανάλογα επεισόδια στην πόλη Αλ Μπάιντα, ενώ λιβυκές εφημερίδες μιλούν μόνο για δύο νεκρούς στην πόλη αυτή που βρίσκεται ατα ανατολικά της Βεγγάζης.

    Στο μεταξύ, αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες έκαναν έκκληση για διαδήλωση την Κυριακή στη μνήμη των δύο "μαρτύρων" που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ταραχές στην Τεχεράνη.

    Εξάλλου, σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με την επικείμενη διέλευση δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα της Σουέζ καθώς οι πληροφορίες, τόσο από το Ιράν όσο και από την Αίγυπτο για το πότε και αν θα γίνει αυτό παραμένουν αντικρουόμενες και συγκεχυμένες.

    Το Κάιρο διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν έχει απαγορεύσει τη διέλευση αλλά οι υπεύθυνοι της Διώρυγας άφησαν να εννοηθεί ότι τα δύο ιρανικά πλοία έχουν ήδη "μπλοκαριστεί".

    Η κατάσταση στις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες αντιμετωπίζουν κύμα διαδηλώσεων απαιτεί "τολμηρές μεταρρυθμίσεις κι όχι την καταστολή", δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

    Οι διαδηλώσεις αυτές προκλήθηκαν από την αδυναμία των κυβερνήσεων να προσφέρουν στους πολίτες τους ελευθερία της έκφρασης, της συνάθροισης και της επικοινωνίας, πρόσθεσε.

    Η καταστολή των διαδηλώσεων κατά των απολυταρχικών καθεστώτων που βρίσκονται στην εξουσία εδώ και δεκαετίες στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων σε 24 ώρες στο Μπαχρέιν, δέκα στη Λιβύη και δύο στην Υεμένη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες στάσεις εργασίας

    Ακινητοποιημένα για πάνω από πέντε ώρες θα παραμείνουν αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και μόνο τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινούνται κανονικά, οι εργαζόμενοι στα οποία προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την προσεχή εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες είναι πλέον νόμος του κράτους από την Τρίτη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα και τα τρόλεϊ 11 με 4.

    Τη Δευτέρα τη σκυτάλη παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο που θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

    Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΜΕΛ, κοινή συνεδρίαση των συνδικαλιστών του Μετρό, του Τραμ και των ΗΣΑΠ για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Έκθεση για τον Ρ. Φεραίο

    Αφιερωμένη στην προσωπικότητα, την εποχή, το έργο και την επιρροή του Ρήγα Φεραίου θα είναι η μόνιμη έκθεση, στον Πύργο Νέμποϊσα στο Βελιγράδι, που αναμένεται να εγκαινιαστεί μέχρι την Ανοιξη.

    Παράλληλα θα αποδοθεί προς χρήση και ο ιστορικός Πύργος στο Βελιγράδι όπου μαρτύρησαν ο Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του, ένα σημαντικό έργο που αφορά στην αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου.

    Το έργο παρουσιάστηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ).

    Η διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ και υπεύθυνη του μουσειολογικού σκέλους του έργου, Αναστασία Τούρτα, επικεντρώθηκε στους κύριους άξονες, τις ενότητες και τις επιλογές της έκθεσης, που αφορούν στην ανίχνευση των χαρακτηριστικών της εποχής στην οποία έζησε και ανδρώθηκε ο Ρήγας, στην περιγραφή της πολιτικής σκέψης και του οράματός του, που δεν περιορίστηκε στη θεωρία, αλλά πραγματώθηκε στη δράση, η οποία και τον οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατο και, τέλος, στην ιχνηλάτηση του αποτυπώματός του στα κατοπινά χρόνια εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.

    Στον πρώτο όροφο του Πύργου παρουσιάζονται- με την βοήθεια πολυμέσων- η ζωή, οι ιδέες και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στον απελευθερωτικό αγώνα των Σέρβων, τις συνθήκες και τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σβ αυτόν κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 February 2011 - 17:30:15 UTC