Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ελληνικό στο "fast track"
  • [02] Στο τελικό στάδιο το πόρισμα για το ενιαίο μισθολόγιο
  • [03] Απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων ο»Ώ

  • [01] Το Ελληνικό στο "fast track"

    Την ένταξη του σχεδίου αξιοποίησης του Ελληνικού στις διαδικασίες του "fast track" αποφάσισε ομόφωνα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

    Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έκανε λόγο για ένα "τολμηρό και οραματικό σχέδιο που μπαίνει σε στάδιο υλοποίησης", ενώ επεσήμανε τα οφέλη από την υλοποίηση της επένδυσης.

    Ο κ.Παμπούκης μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Κατάρ έχοντας στις αποσκευές του, όπως είπε, την ένταξη της επένδυσης στη διαδικασία "fast track", "κάτι που ενδιαφέρει κάθε εν δυνάμει σοβαρό επενδυτή".

    Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά μόνο με το Κατάρ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανέφερε ωστόσο ότι το Κατάρ είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής που έχει επιδείξει ενδιαφέρον.

    Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου θα ανακοινωθούν ο χρηματοοικονομικός και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών για το πρότζεκτ του Ελληνικού. Ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσης της ΔΕΣΕ συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Επιτροπής, ανά τομείς επενδυτικής δραστηριότητας, τα επενδυτικά σχέδια που μπορούν και πρέπει να έχουν προτεραιότητα με βάση το γενικό συμφέρον και τα συγκεκριμένα βήματα που θα ακολουθήσουν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο τελικό στάδιο το πόρισμα για το ενιαίο μισθολόγιο

    Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το πόρισμα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, από την επιτροπή, που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

    Το πόρισμα, που θα υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα περιγράφει αναλυτικά τις μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στα υπουργεία, τους φορείς και τους οργανισμούς, και παράλληλα θα διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακατανομή του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα.

    Ήδη, ο υπουργός Εσωτερικών έχει στα χέρια του στοιχεία για πολλές από τις ακραίες μισθολογικές διαφορές, που υπάρχουν στα υπουργεία, και για επιδόματα - πρόκληση, που δίδονται στον δημόσιο τομέα και συνιστούν αδικία.

    Το πόρισμα θα αποτελέσει τη διαπραγματευτική βάση για την κυβέρνηση και την ΑΔΕΔΥ, σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο. Σε αυτό, δε, θα στηριχθεί και η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δημόσιων υπηρεσιών, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων και τις μετατάξεις χιλιάδων υπαλλήλων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

    Επίσης, έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνος-Σποράδες, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Αργοστόλι. Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Λευκίμμη γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από την Πάτρα τα πλοία φεύγουν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό. Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών για Σαλαμίνα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 February 2011 - 19:30:15 UTC