Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΣΕΕ: Το Δημόσιο χάνει 8 δισ. ευρώ από "λουκέτα"
  • [02] Χαώδης η κατάσταση στη Λιβύη ο»Ώ

  • [01] ΕΣΕΕ: Το Δημόσιο χάνει 8 δισ. ευρώ από "λουκέτα"

    Περίπου 8 δισ. ευρώ θα χάσει το ελληνικό δημόσιο από τη φορολόγηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι έκτακτοι φόροι και εισφορές, εάν κλείσουν μέσα στον επόμενο χρόνο 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Αυτό προκύπτει από στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μελέτης Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς οι 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν πλέον ζημιές.

    Όπως υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σε ένα χρόνο, η εκτίμηση είναι ότι τα λουκέτα στην αγορά θα αφορούν 220.000 επιχειρήσεις.

    Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα λουκέτα αφορούν 24.000 αυτοαπασχολούμενους (20%) με απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο από αυτή την κατηγορία 309.494.880 ευρώ.

    Οι ατομικές επιχειρήσεις που θα κλείσουν υπολογίζονται σε 66.000 (55%) με έσοδα 3.598.514.700, οι Ο.Ε. υπολογίζονται σε 24.000 (20%) με απώλεια εσόδων για το δημόσιο 2.276.835.360 και ΑΕ 6.000 (5%) με απώλεια εσόδων για το δημόσιο 1.703.970.960 ευρώ.

    Συνολικά, δηλαδή, το δημόσιο θα χάσει 7.888.815.900 ευρώ. Οι απώλειες προσαυξάνονται, όπως σημειώθηκε, αν υπολογιστούν οι παράπλευρες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (ανεργία απώλεια εισοδημάτων κλπ).

    Τα λουκέτα είναι γύρω στις 65.000 το 2010 και τα χαμένα έσοδα για το δημόσιο είναι γύρω στα 3 δισ. ευρώ και περιμένουμε ότι με το τέλος των εκπτώσεων θα αυξηθούν οι χρεοκοπίες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χαώδης η κατάσταση στη Λιβύη

    Οι διαδηλώσεις κατά του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζονται για έβδομη ημέρα στη Λιβύη, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δυνάμεις ασφαλείας αποχωρούν από αρκετές πόλεις.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επικαλούμενο ιατρικές πηγές μεταδίδει ότι 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην διάρκεια της νύχτας ύστερα από ομιλία του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

    Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με διαδηλωτές υπέρ του Καντάφι.

    Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν διαδηλωτές μπροστά από το πανεπιστήμιο της Σαναά, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης, ζητώντας την πτώση του καθεστώτος, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η ηγεσία της Λιβύης πρέπει ν΄αρχίσει διάλογο με τους αντιπάλους της για την κατάρτιση συντάγματος, δήλωσε στην Τρίπολη πρώην ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Ένα κυβερνητικό κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπως έγινε γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την απομάκρυνση όλων των πολιτών της από τη Λιβύη, μετέδωσε το NBN.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζουν την καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με σχέδιο κοινής διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Ο ηγέτης της φυλής Αλ-Ζαουάγια, που βρίσκεται στην ανατολική Λιβύη, απείλησε την Κυριακή με δηλώσεις του, να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής πετρελαίου μέσα στο επόμενο 24ωρο, προς τις Δυτικές χώρες, εκτός αν οι αρχές της Λιβύης σταματήσουν αυτό που ο ίδιος αποκαλεί " καταπίεση των διαδηλωτών ".

    Ο πρεσβευτής της Λιβύης στην Ινδία παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι, μετέδωσε το BBC.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2011 - 13:30:13 UTC