Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρεμιέρα" για το Μουσείο Αυτοκινήτου
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή με δύο νεκρούς αστυνομικούς
  • [03] Με αγάπη για την Ελλάδα ο»Ώ

  • [01] "Πρεμιέρα" για το Μουσείο Αυτοκινήτου

    Τις πύλες του στο κοινό ανοίγει σήμερα το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

    Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο Μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το παλαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.

    Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο θα εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πολ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή "στρίγγλα" με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

    Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομειωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων.

    Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 - 20:00, Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00.

    Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχει την έδρα του στο συγκρότημα "ATHENIAN CAPITOL", επί των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αιματηρή συμπλοκή με δύο νεκρούς αστυνομικούς

    Οκτώ ήταν τελικά οι αστυνομικοί που δέχτηκαν σφαίρες από το καλάσνικοφ και το πιστόλι των δραστών, στο μακελειό του Ρέντη.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008. Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

    Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία, από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ, σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου τζιπ μάρκας Volvo, το οποίο, όπως προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράσης, ήταν κλεμμένο.

    Το τζιπ εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και το ακολούθησαν. Στου Ρέντη, στον παράδρομο του Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

    Το αυτοκίνητο των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Σε εξέλιξη είναι, αυτή την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, το αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή του Ρέντη. Ο υπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα και σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα. «Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».

    Ο Χρ. Παπουτσής διέκοψε την επίσκεψή του στην Άγκυρα και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

    Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο των αστυνομικών και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Με αγάπη για την Ελλάδα

    Η τιμηθείσα με το Βραβείο Μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα, Ζντράβκα Μιχάιλοβα, μιλάει στη δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σοφία Παπαδοπούλου, για την αγάπη της για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

    Το βραβείο της απονεμήθηκε ομόφωνα, για τη μετάφραση στα βουλγαρικά του έργου "Γραφή του Παντόπτη" (Ανθολογία ποιημάτων) του Γιάννη Ρίτσου, (εκδ. Stigmati).

    Είναι "η μεγαλύτερη αναγνώριση της αφοσίωσης και των ενασχολήσεών μου, μίας 25ετίας, και αποδίδει τη δέουσα εκτίμηση στο επάγγελμα του μεταφραστή λογοτεχνίας, το οποίο δεν χαίρει πάντα του σεβασμού που τού αξίζει", τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για τη διάκριση αυτή, η κ. Μιχάιλοβα.

    "Είναι διπλή η ικανοποίηση που νιώθω, γιατί είναι ουσιαστικά το τρίτο βιβλίο του Ρίτσου που έκανα στα βουλγαρικά- το 2002 βγήκε η 'Τεταρτη διάσταση', το 2005 το πεζογράφημα 'Ο Αρίοστος ο Προσεκτικός αφηγείται στιγμές του βίου και του ύπνου του' από την εννιαλογία 'Εικονοστάσι ανώνυμων αγίων', και τώρα η ανθολογία αμετάφραστων στα βουλγαρικά ποιήμάτων του", σημειώνει ακόμη.

    Η Ζντράβκα Μιχάιλοβα έχει μεταφράσει 35 βιβλία από τα ελληνικά στα βουλγαρικά: πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμιακού και θεατρικού λόγου, διηγήματα, καθώς και μερικά από τα βουλγάρικα στα ελληνικά.

    Μεταξύ των Ελλήνων συγγραφέων, που συγκαταλέγονται στο μεταφραστικό της έργο είναι οι Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Ρέα Γαλανάκη και Θανάσης Βαλτινός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 March 2011 - 11:30:23 UTC