Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πολιτικοί ''μονοπώλησαν'' τα καρναβάλια
  • [02] Τραγωδία στο Κερατσίνι με τρεις νεκρούς
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [04] Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Ισθμού
  • [05] Μεταφορά των απεργών πείνας
  • [06] Σύσκεψη υπό Γ.Παπανδρέου
  • [07] 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
  • [08] Το νέο iPad 2
  • [09] Αφιέρωμα στην Μπίλι Χόλιντεϊ ο»Ώ

  • [01] Οι πολιτικοί ''μονοπώλησαν'' τα καρναβάλια

    Οι πολιτικοί, η "τρόικα" και το ΔΝΤ μονοπώλησαν τα καρναβάλια φέτος σβ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα σατυρικά άρματα που σκόρπισαν το γέλιο, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

    Στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και το πιο φημισμένο διεθνώς, στο «Πατρινό Καρναβάλι», οι καρναβαλιστές αψηφώντας τη βροχή ξεχύθηκαν στους δρόμους σ' ένα "ξέφρενο γλέντι" κι έγιναν μια παρέα με τους επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιά με τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Πάγκαλος να τρώει με "χρυσά κουτάλια" αλλά "μόνος του" και ο Παπακωνσταντίνου "φακίρης" να προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα από το σακούλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει το άρμα "τσίρκο η τρόικα" με τα τρία μέλη της Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ να προσπαθούν να δαμάσουν ... θηρία. Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα άρματα "Οικονομική Κροίσοι" για όσους επωφελήθηκαν από την κρίση και "σοσια-ληστές" που σατίριζε το κυβερνόν κόμμα.

    Με μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πολλούς επισκέπτες, το καρναβάλι της Ξάνθης ξεχώρισε και φέτος παρά τη λιτή διοργάνωση. Τίτλος του καρναβαλιού "Διεθνής Νομισματική Τρέλλα" με πρωταγωνιστή ποιόν άλλο; το ΔΝΤ. Από τα άλλα γκρουπ "οι νοικοκυρές σε απόγνωση" γιατί το ΔΝΤ βάζει χέρι στο καλάθι τους και ο Πάγκαλος με την ταμπέλα "μαζί τα φάγαμε, χώρια πεινάμε".

    Στο Βόλο επέλεξαν ως θέμα "το μνημόνιο" για να το κάψουν με το τέλος της παρέλασης, όπως συνηθίζεται με τον βασιλιά καρνάβαλο. Λιτές εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση "για ένα χαμόγελο στους δημότες και τους επισκέπτες που δοκιμάζονται".

    Το Μοσχάτο, που άλλες χρονιές πρωτοστατούσε στο κέφι και το γλέντι, φέτος δεν είχε άρματα λόγω λιτότητας. Είχε μόνο μεταμφιεσμένους σ' ένα μεγάλο πάρτυ, ένα πανηγύρι για να διασκεδάσουν όσοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από την Αθήνα, ξεχνώντας για λίγο τις δυσκολίες.

    Τέλος στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο ποδηλατικό καρναβάλι στην πόλη με μεγάλη επιτυχία. Η παρέλαση έγινε με ποδήλατα για να περάσει και το μήνυμα της επιλογής του ως μέσου μεταφοράς ενώ θέμα του είχε: "Ψηφίστε Αλή Μπαμπά έχει μόνο 40 κλέφτες".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τραγωδία στο Κερατσίνι με τρεις νεκρούς

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, όταν ένας 66χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ με πυροβόλο όπλο σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Σάντας 12 στο Κερατσίνι, τον 57χρονο ξάδερφό του και τη σύζυγό του 43 χρόνων, μπροστά στα αθώα μάτια του μωρού τους 14 μηνών.

    Ο δράστης μετά το διπλό φονικό, διέφυγε στη Νίκαια και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο στην αυλή του σπιτιού του. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και μετά απο ώρα κατέληξε. Το μωρό του ζευγαριού είναι καλά στην υγεία του και φιλοξενείται απο την αδελφή της άτυχης 43χρονης, που διαμένει στον πρώτο όροφο και άκουσε πρώτη του πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία του φονικού είναι οικογενειακοί λόγοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Στην περιοχή του κόλπου της Σούδας συνεχίζονται από το πρωί σε θάλασσα και στεριά οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων υπηκόων Μπαγκλαντές που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο "Ionian King" που τους μετέφερε στη Σούδα από την Λιβύη.

    Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τις Αστυνομίας στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δυο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες κυρίως στις έρευνες από τη στεριά καθώς είναι πιθανόν, σε περίπτωση που κάποιοι από τους αγνοουμένους έχουν βγει στην στεριά, δεν μετακινούνται λόγω της βροχής

    Στο "Ionian King" βρίσκονται 1.277 άνθρωποι, ενώ όλοι οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έχουν επιστρέψει στο πλοίο.

    Ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων έκανε γνωστό ότι εν όψει της άφιξης, αργά το βράδυ, ενός ακόμα πλοίου με μετανάστες, θα ληφθούν επί πλέον μέτρα ασφαλείας.

    Τα ξημερώματα της Τρίτης, στο αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης", αναμένονται δυο ακόμα αεροσκάφη, προκειμένου να μεταφέρουν στις πατρίδες τους όσους παραμένουν στο "Ionian King".

    Το λιμάνι της Σούδας επισκέφθηκαν το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Ισθμού

    Πολίτες από τις Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στα Διόδια από τις 3.00 το μεσημέρι έχουν ανοίξει τα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο, μετά από πρόταση της τοπικής συνέλευσης των Πολιτών της Κορινθίας και υπάρχει ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

    Η κινητοποίηση είναι συμβολική και θα διαρκέσει ως τις 6.00 το απόγευμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Μεταφορά των απεργών πείνας

    Πάνω από 100 μετανάστες απεργοί πείνας από το Μέγαρο της Υπατίας και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με αρρυθμίες, καρδιολογικές διαταραχές και περιτονίτιδες.

    Σαράντα δύο ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν διαμαρτύρονται ότι στα νοσοκομεία σιτίζουν τους απεργούς με το ζόρι και ακόμη τους δίνουν μη ενδεδειγμένη και επικίνδυνη τροφή για την κατάσταση τους.

    Οι γιατροί που τους παρακολουθούν στο κτίριο «Υπατία» συνιστούν μόνο αραιό ρύζι ή φιδέ σιγά-σιγά σ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός μετά από τόσες ημέρες απεργία πείνας, ενώ η Επιτροπή Αλληλεγγύης ζητά νέες προτάσεις διεξόδου από την κυβέρνηση.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης. Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

    Υπουργείο Υγείας: Αναγκαία η μεταφορά όλων των απεργών στα νοσοκομεία

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του σήμερα, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με την επιδείνωση της υγείας των απεργών, επιβάλουν τη μεταφορά όλων ανεξαιρέτως και χωρίς καθυστερήσεις σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ για να τους προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Σύσκεψη υπό Γ.Παπανδρέου

    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 11ης Μαρτίου.

    Στη σύσκεψη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε προγραμματιστεί εδώ και μία εβδομάδα, θα πάρουν μέρος όλοι οι υπουργοί και δύο αναπληρωτές υπουργοί.

    Θα συμμετέχουν επίσης ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος και ενδεχομένως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Στο μεταξύ, συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 2.15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 3.30 μ.μ. με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 4.45 μ.μ. με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

    Με 225 ταινίες ντοκιμαντέρ απβ όλο τον κόσμο, αλλά μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ προϋπολογισμό, ξεκινά την επόμενη Παρασκευή, 11 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

    «Ο περσινός προϋπολογισμός του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ήταν έξι εκατομμύρια ευρώ. Αναγκαστήκαμε να το πραγματοποιήσουμε μεβ¦ ένα εκατομμύριο. Το ίδιο ποσό διατίθεται και φέτος. Δυστυχώς, δεν θα υπάρξουν χρηματικά βραβεία, αλλά μόνο τιμητικό έπαθλο. Εξάλλου, είναι ακόμα απλήρωτα τα βραβεία από τα φεστιβάλ μυθοπλασίας των τριών προηγούμενων ετών. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική. Το 51ο φεστιβάλ κινηματογράφου (του περασμένου Δεκεμβρίου) κινδύνεψε να μην πραγματοποιηθεί. Παρέλαβα με χρέος 6,5 εκατομμυρίων δραχμών. Καταφέραμε σε έξι μήνες να μειώσουμε το χρέος στο 1,5 εκατομμύριο», δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής τού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για κακοδιαχείριση και υπέρογκα έξοδα της προηγούμενης διοίκησης που άφησε χρέη ακόμα και σε ταβέρνες, ξενοδοχεία καιβ¦ κομμωτήρια της πόλης.

    Από τις 225 ταινίες, που θα προβληθούν στις αίθουσες «Ολύμπιον» - «Παύλος Ζάννας» (της πλατείας Αριστοτέλους), «Τζον Κασσαβέτης», «Σταυρος Τορνές», «Φρίντα Λιάππα», «Τώνια Μαρκετάκη» του Λιμανιού και την αίθουσα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι 149 προέρχονται από τον διεθνή κινηματογράφο, οι 43 είναι ελληνικές και οι 33 αφορούν τα αφιερώματα στο έργο του Ουκρανού δημιουργού Σεργκέι Λοζνίτσα (ο οποίος θα παραβρεθεί στη διοργάνωση και θα δώσει masterclass την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο λιμάνι), της Τσέχας Χελένα Τρεστίκοβα και της Ελληνίδας Κυριακής Μάλαμα. Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων και ενόψει της διοργάνωσης των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics 2011, το φεστιβάλ πραγματοποιεί προβολή σειράς ταινιών που αναδεικνύουν την ξεχωριστή πραγματικότητα ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες και νοητικές δυσλειτουργίες απβ όλο τον κόσμο υπό το γενικό τίτλο «Έτσι είμαι - Ανατρέποντας τις προκαταλήψεις».

    Ως ταινία έναρξης του φεστιβάλ ορίστηκε η Ισραηλινο-γαλλο-ελληνική παραγωγή με τίτλο «Μy sweet canary» («Καναρίνι μου γλυκό»), που αφορά τη ζωή και τη μουσική πορεία της σεφαραδίτισσας (Ισπανοεβραίας) θρυλικής μορφής του ρεμπέτικου Ρόζας Εσκενάζυ (γεννήθηκε το 1890 στην Κωνσταντινούπολη, έζησε στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ και πέθανε στην Αθήνα το 1980).

    Μέρος του ντοκιμαντέρ του Ισραηλινού Ρόι Σερ γυρίστηκε τον περασμένο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και άντλησαν στοιχεία για τη ζωή της Ρόζας οι συντελεστές της παραγωγής, και η «σύγχρονη Ρόζα», πρωταγωνίστρια της ταινίας που δεν είναι άλλη από την παγκοσμίως πλέον γνωστή Ισραηλινή (με σεφαραδίτικη καταγωγή) ερμηνεύτρια Υasmin Levy, τραγουδίστρια των λαντίνο, των τραγουδιών στη σεφαραδίτικη διάλεκτο.

    Οι ταινίες τού φεστιβάλ θα ταξιδέψουν μετά το τέλος της διοργάνωσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας για πρόσθετες προβολές, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε παγκόσμια καινοτομία χάρη στην εφαρμογή του συστήματος των οπτικών ινών (σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οπτικοακουστικής και τηλεοπτικών συστημάτων της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ) οι ταινίες και οι «ζωντανές» συζητήσεις μεταξύ του κοινού και των σκηνοθετών θα προβάλλονται ταυτόχρονα με τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης και σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της χώρας. Στην Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, την Πάτρα και τη Λευκωσία.

    Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ έχει πρωτοπορήσει σε ανάλογες εφαρμογές (το 2000 στη διάρκεια της τρίτης διοργάνωσης έγινε η πρώτη στην Ελλάδα τηλεδιάλεξη και τηλεδιάσκεψη μεβ¦ τηλε- προσκεκλημένο του φεστιβάλ τον διάσημο Αμερικανό γλωσσολόγο-διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Το νέο iPad 2

    Πριν καλά-καλά οι χρήστες συνηθίσουν τo iPad, η Apple παρουσίασε το διάδοχό του, το βελτιωμένο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου και, στη συνέχεια, στις 25 Μαρτίου στις ευρωπαϊκές χώρες.

    O νέος υπολογιστής-ταμπλέτα, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το ΒΒC, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο και πάλι από τον Στιβ Τζομπς, κάτι μη αναμενόμενο λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας του.

    Το νέο iPad 2 είναι πιο λεπτό (ακόμα και σε σχέση με το iPhone 4) και πιο ελαφρύ από το πρώτο μοντέλο και διαθέτει βιντεοκάμερες μπροστά και πίσω, οι οποίες επιτρέπουν βιντεο-συνομιλία. Θα διατίθεται σε μαύρο και άσπρο χρώμα, στην ίδια γκάμα τιμών (499-829 δολάρια) με το προηγούμενο iPad.

    H συσκευή ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή Α5 που την καθιστά "δραματικά πιο γρήγορη", όπως είπε ο Τζομπς, ενώ επιτρέπει και βελτίωση των γραφικών. Η μπαταρία (διάρκεια δέκα ώρες) και η κατανάλωση ενέργειας παραμένουν ίδιες. Ακόμα, το iPad 2 διαθέτει θύρα HDMI.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Αφιέρωμα στην Μπίλι Χόλιντεϊ

    H Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, νικήτρια των φετινών Γκράμι έρχεται για μια μόνο βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα αφιέρωμα στη Μπίλι Χόλιντεϊ.

    Μία από τις σημαντικότερες τζαζ τραγουδίστριες, η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, έρχεται στην Αθήνα για να τιμήσει με μία συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 12 Μαρτίου (ώρα 8.30μμ), την ''Αγία'' της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ.

    H Ντι Ντι ετοιμάζεται να παρασύρει το κοινό στο σύμπαν αυτής της θρυλικής γυναίκας, που πέθανε τόσο τραγικά, στα 44 χρόνια της, πριν από μισό αιώνα.

    Για την εκπληκτική της ερμηνεία, στο αφιέρωμα με τίτλο "To Billie Holiday with Love" που θα απολαύσουμε και στο Μέγαρο, η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ απέσπασε φέτος, το βραβείο Grammy 2011.

    Η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ φέρνει μαζί της τους εξαιρετικούς μουσικούς της, "την μπάντα των ονείρων της", όπως η ίδια λέει και μας προτείνει να ακούσουμε μαζί της τη μουσική της Μπίλι με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως της αξίζει, σημερινό και εορταστικό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 March 2011 - 15:30:24 UTC