Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα θα επιδιώξει συνολική λύση"
  • [02] Συνάντηση υπουργών με τους μετανάστες
  • [03] Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές
  • [04] Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός ο»Ώ

  • [01] "Η Ελλάδα θα επιδιώξει συνολική λύση"

    Συνολική λύση θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 11ης και της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των ενημερωτικών επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους τους αρχηγούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν αυτή την εθνική, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια. Σήμερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    Η συνολική λύση την οποία προωθεί η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαιτείται και για την διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δουλεύει σκληρά και δημιουργικά για μια τέτοια λύση αλλά, όπως τόνισε, η λύση αυτή πρέπει να είναι και πραγματική. Εννοώντας, όπως εξήγησε, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές.

    "Δίνουμε μια μάχη, για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να σταθεί η πατρίδα στα πόδια της, για να αλλάξουμε και να μην ξαναζήσει η χώρα παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και στιγμές. Πίστη μου πάντα, ότι θα τα καταφέρουμε", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. "Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, έρχονται τα χειρότερα", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενώ "επιθετική πολιτική" ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

    Να ψηφιστεί το "διαπραγματευτικό πακέτο" με την ΕΕ από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, εισηγήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο

    Έξι νομοσχέδια, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνάντηση υπουργών με τους μετανάστες

    Σε εξέλιξη είναι, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, της υφυπουργού Εργασίας Αννας Νταλάρα, του γενικού γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέα Τάκη, του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και εκπροσώπων των μεταναστών απεργών πείνας, καθώς και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

    Στη συνάντηση θα συζητηθεί η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας.

    Με την πρόταση του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση στους μετανάστες που μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους θα προσφέρεται περίοδος χάριτος 6 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 6 μήνες.Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

    Το λεπτό θέμα είναι κατά πόσον οι μετανάστες προτίθενται να δεχθούν μία πρόταση, που να μην περιλαμβάνει τη νομιμοποίησή τους, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με πιθανή έκβαση την άμεση απέλασή τους.

    Νωρίτερα επισκέφθηκε τους μετανάστες απεργούς πείνας στο μέγαρο "Υπατία", όπου φιλοξενούνται, ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

    Στο μεταξύ, προθεσμία για να δικαστούν την Παρασκευή έλαβαν από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο οι δύο γυναίκες συνοδοί των μεταναστών-απεργών πείνας, που συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελίες του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του "Ερυθρού Σταυρού".

    Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα διά παραλείψεως κατά συναυτουργία και παράνομη βία, καθώς φέρονται να εμπόδισαν τους μετανάστες να λάβουν τροφή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές

    Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε το μεσημέρι υπέρ της άρσης της ασυλίας τριών βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.

    Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό".

    Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.

    Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν "λευκό".

    Ο βουλευτής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας.

    Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής) ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν "λευκό".

    Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.

    Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

    Τέλος, με 13 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 13 "λευκά" απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού σημειώνεται από το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου η κακοκαιρία παρουσιάζει ύφεση.

    Από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 March 2011 - 15:30:20 UTC