Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης ο»Ώ

  • [01] Κρίσιμη σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης

    Σε καταρχήν συμφωνία για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αναμένεται να καταλήξουν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης στην αυριανή Σύνοδο των χωρών του Ευρώ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

    Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στην καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ τονίζει: «Εύχομαι να φτάσουμε σε συμφωνία επί της αρχής, η οποία θα επισημοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου». Ο Χ. Ρόμπεϊ σημειώνει, ακόμη, ότι η συζήτηση των «17» θα επικεντρωθεί στο «συντονισμό των οικονομικών πολιτικών για την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση» και πως ο ίδιος μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μ. Μπαρόζο θα παρουσιάσουν στους «17» τις προτάσεις τους για το θέμα αυτό.

    Υπενθυμίζεται ότι, το σχέδιο της κοινής πρότασης Μπαρόζο - Ρομπέι για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, είναι «ηπιότερο» σε σχέση με την αρχική πρόταση που παρουσίασαν το Βερολίνο και το Παρίσι, καθώς δεν περιλαμβάνει τα επίμαχα σημεία που προκάλεσαν τις αντιδράσεις πολλών χωρών της ΕΕ, όπως την υποχρεωτική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση της ΑΤΑ των μισθών και τη μείωση των κρατικών χρεών με συνταγματική κατοχύρωση.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Σύμφωνο που αναμένεται να εγκρίνουν αύριο οι «17» θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση και θα μετονομαστεί σε «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και Σύγκλισης».

    Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, «τις υπόλοιπες πτυχές της συνολικής απάντησης στην κρίση χρέους της ευρωζώνης», ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην επιστολή του, ζητά από τους «17» να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την τελευταία τους συνάντησή στις 4 Φεβρουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι επιθυμεί «να δοθούν οι βασικές κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, ως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαρτίου.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι 17 ηγέτες των χωρών του Ευρώ, αναμένεται αύριο να καταλήξουν σε μία «κοινή δήλωση», η οποία θα αναφέρεται στην ανάγκη επίτευξης «συνολικής λύσης» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Τις τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της λύσης, αναμένεται να αποσαφηνίσει το Συμβούλιο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, στις 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

    Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, η τρίτη κατά σειρά στην ιστορία του ευρώ, θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 March 2011 - 5:30:13 UTC