Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη ΔΟΥ Ν. Κόσμου
  • [02] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη
  • [03] Έκρηξη στην Ιερουσαλήμ
  • [04] "Αυλαία" για τη Λιζ Τέιλορ ο»Ώ

  • [01] Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη ΔΟΥ Ν. Κόσμου

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε, στη ΔΟΥ Νέου Κόσμου, στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Νεοκλέους. Ο μηχανισμός εντοπίστηκε στο ισόγειο του κτιρίου, μέσα σε καλάθι απορριμμάτων, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

    Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε στις 2 το μεσημέρι, προειδοποίησε για έκρηξη που επρόκειτο να γίνει σε 25 λεπτά. Η περιοχή αποκλείστηκε και λίγο αργότερα κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε τον μηχανισμό, ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν ωρολογιακός με ελεγχόμενη έκρηξη.

    Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις του στρατού του Καντάφι με τους αντικαθεστωτικούς στη Μισράτα, όπου πληροφορίες αναφέρουν δεκάδες νεκρούς.

    Συνολικά 97 πτήσεις πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο τα συμμαχικά αεροσκάφη, τα οποία έπληξαν άρματα μάχης και συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ προέβλεψε ότι η επέμβαση της διεθνούς συμμαχίας θα είναι "σύντομης διάρκειας".

    Από την πλευρά του, ο Μουάμαρ Καντάφι υποσχέθηκε, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Τρίπολη, ότι θα συνεχίσει να μάχεται, τονίζοντας ότι θα βγει νικητής από τον πόλεμο κατά των ανταρτών και των διεθνών δυνάμεων. "Στο τέλος θα είμαστε νικητές", είπε ο συνταγματάρχης Καντάφι, σε σύντομες δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τη λιβυκή τηλεόραση.

    Το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει έναν ρόλο-κλειδί στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, έπειτα από συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τους ομολόγους του από την Γαλλία και τη Βρετανία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς ότι η Ρωσία ανησυχεί για πιθανές απώλειες στις γραμμές των πολιτών της Λιβύης λόγω της "υπερβολικής χρήσης στρατιωτικής βίας".

    H γερμανική κυβέρνηση απέσυρε όλες τις δυνάμεις γερμανών στρατιωτών που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ το ισπανικό κοινοβούλιο επικύρωσε με μεγάλη πλειοψηφία τη συμμετοχή της χώρας στη διεθνή στρατιωτική επέμβαση.

    Αντίθετα, η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στα στρατιωτικά πλήγματα της διεθνούς δύναμης, αλλά είναι πιθανόν να συμβάλει στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

    Μάλιστα, ο τούρκος Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατηγόρησε σήμερα για "οπορτουνισμό" ορισμένες από τις χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή επέμβαση κατά της Λιβύης, τονίζοντας ότι η στάση τους προκαλεί υποψίες όσον αφορά τις πραγματικές τους φιλοδοξίες.

    Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Μουράντ Μεντελσί κατηγόρησε τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό ότι "επιδείνωσαν την κρίση".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Έκρηξη στην Ιερουσαλήμ

    Μία βόμβα εξερράγη το απόγευμα κοντά σε στάση λεωφορείου σε εβραϊκή γειτονιά της Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας 31 ανθρώπους.

    Η αστυνομία χαρακτήρισε την έκρηξη "τρομοκρατική επίθεση" -όρος που χρησιμοποιούν οι Αρχές στο Ισραήλ για τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Πρόκειται για την πρώτη "τρομοκρατική επίθεση" που σημειώνεται στην Ιερουσαλήμ εδώ και δύο χρόνια.

    Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε το ταξίδι του στη Ρωσία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Αυλαία" για τη Λιζ Τέιλορ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ένας από τους τελευταίους θρύλους της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ατζέντισσά της.

    Η Τέιλορ νοσηλευόταν εδώ και έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Αντζελες καθώς υπέφερε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ανάφερε η ανακοίνωση της Σάλι Μόρισον.

    "Η θρυλική ηθοποιός, η επιχειρηματίας, η γενναία ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες. Κοντά της βρίσκονταν τα παιδιά της Μάικλ Ουάιλντινγκ, Κρίστοφερ Ουάιλιντγκ, Λίζα Τον και Μαρία Μπάρτον", πρόσθετε η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η Τέιλορ άφησε πίσω της επίσης δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

    Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε προταθεί πέντε φορές για Οσκαρ και το κέρδισε δύο φορές. Την πρώτη με την ταινία "Ζήσαμε στην αμαρτία" (Butterfield 8) του Ντάνιελ Μαν το 1960 και στη συνέχεια το 1966 με την ταινία "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" του Μάικ Νίκολς.

    Στη πραγματική ζωή πάλευε με το υπερβολικό της βάρος και τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ενώ παντρεύτηκε οκτώ φορές, δύο από τις οποίες με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2011 - 15:30:19 UTC