Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας
  • [02] Η μετά Καντάφι εποχή σε διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη
  • [03] Ολοήμερα σχολεία προτείνει το ΕΣΥΠ
  • [04] Ανιχνεύθηκε Πλουτώνιο
  • [05] Κίνδυνος για τα Ταμεία
  • [06] Γκάζι... στην απόσυρση ΙΧ
  • [07] Συναυλίες Κουστουρίτσα
  • [08] Νίκη-προβάδισμα ο»Ώ

  • [01] Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

    Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σήμερα και αύριο. Σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

    Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Στο μεταξύ, έκτακτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας είχε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Σήμερα ο κ. Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, με θέμα τα φαρμακεία και τον ΟΠΑΔ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Η μετά Καντάφι εποχή σε διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η σύνοδος της ομάδας επαφής για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, στο Λονδίνο θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή μετά από την αποχώρηση από την εξουσία του συνταγματάρχη Καντάφι.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες, ότι η αιτία που ανεκόπη η προέλαση των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν η στρατιωτική δράση που ανέπτυξαν οι συμμαχικές δυνάμεις. " Καταφέραμε καίριο πλήγμα στο σύστημα της αεράμυνάς του και έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που επιτρέπουν την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Καταστρέψαμε άρματα μάχης και στρατιωτικά μέσα, που είχαν καταλάβει πόλεις αλλά και εγκαταστάσεις, ενώ διακόψαμε την επικοινωνία με τις περισσότερες από τις πηγές ανεφοδιασμού των δυνάμεων του καθεστώτος" τόνισε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι " Μπορώ πλέον σήμερα να ανακοινώσω ότι σταματήσαμε την ολέθρια προέλαση των δυνάμεων του Καντάφι ".

    Παράλληλα στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον υποστηρικτικό ρόλο προς τις συμμαχικές δυνάμεις, με συλλογή και παροχή πληροφοριών, ανεφοδιασμό υλικών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και την παρεμπόδιση των επικοινωνιών των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Τέλος, ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε οριστικά, ότι η μεταβίβαση της διοίκησης των επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ στη στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

    Το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι ενισχύει τις θέσεις του στην πόλη της Σύρτης προετοιμαζόμενο να αποκρούσει πιθανή επίθεση των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, για να καταλάβουν τη γενέτειρα του ίδιου του Καντάφι. Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, διοικητής του Μικτού Στρατιωτικού Σώματος του Πενταγώνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το καθεστώς τοποθετεί φυλάκια ελέγχου και μετακινεί άρματα μάχης σε όλη την πόλη. Παρόμοια σχέδια άμυνας εφαρμόζονται και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, όπως η πόλη-κλειδί Μιζουράτα, επεσήμανε ο κορυφαίος αμερικανός στρατιωτικός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Ολοήμερα σχολεία προτείνει το ΕΣΥΠ

    Ολοήμερο ωράριο και πρόγραμμα προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, (ΕΣΥΠ), που θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί να αρχίζει το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία στις 8 και να λήγει στις 15.00, και μέσα σ΄αυτό το διάστημα να συμπεριλαμβάνεται γεύμα και διαλείμματα. Στο γυμνάσιο από 8 π.μ.ως 16.00. Οι πρόσθετες ώρες θα περιλαμβάνουν ξένες γλώσσες, εργασίες και θέματα από το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ.

    Μεταξύ των στόχων είναι να εργάζεται ουσιαστικά ο μαθητής μέσα στην τάξη, ενώ είναι ενδεχόμενο και να επιμηκυνθεί η διδακτική περίοδος, για παράδειγμα να υπάρχει ένα συνεχόμενο δίωρο, όπου εκτός από τη διδασκαλία θα περιλαμβάνει και εκπόνηση εργασιών κλπ. Προτείνεται ακόμη η δημιουργία ζωνών μαθησιακών-διδακτικών αντικειμένων που θα διδάσκονται σε ένα ή δύο χρόνια, αντί να διαχέεται η διδασκαλία τους σ΄όλη τη διάρκεια των ετών του σχολείου.

    Προτείνεται επίσης να μη κλείνει το απόγευμα το σχολείο, αλλά να χρησιμοποιείται , ενδεχομένως από το δήμο, για εξωσχολικές δραστηριότητες, έτσι ώστε το σχολείο να ανοίξει μετατρεπόμενο σε ένα πραγματικά ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει και συγκεκριμένο ωράριο για κάθε μάθημα σε συνάρτηση με τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ανιχνεύθηκε Πλουτώνιο

    Ποσότητες πλουτωνίου βρέθηκαν σε πέντε σημεία στο χώμα μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, αναφέροντας ότι οι ποσότητες οι οποίες βρέθηκαν δεν είναι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

    Η Tepco ζήτησε την "υποστήριξη" γαλλικών δημόσιων βιομηχανικών ομίλων για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση είναι "κρίσιμη".

    Την ίδια ώρα, οι μηχανικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο των αντιδραστήρων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

    Στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν θέματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια.

    Ο Αμάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως "πολύ σοβαρή", και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κίνδυνος για τα Ταμεία

    Κίνδυνο βιωσιμότητας θα αντιμετωπίσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία αν οι οφειλέτες δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν εισφορές. Στο συμπέρασμα αυτό συνέκλιναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ),κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων επαφών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

    Κατά τη συνάντηση η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Τ. Κατσέλη, ενημέρωσε τους Κοινωνικούς εταίρους, για τις τρέχουσες δράσεις του Υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας, για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), καθώς και για τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Σημαντικό τμήμα της συζήτησης κάλυψε επίσης η ανάλυση των πλεονεκτημάτων της νέας ρύθμισης για τις επιχειρήσεις και τους οφειλέτες προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. "Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

    Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η εισπρακτικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σημειώνοντας ότι ο ένας τρεις υπόχρεους δεν καταβάλει εισφορές και χαρακτήρισε τη ρύθμιση συμφέρουσα αφού προβλέπει χαμηλές δόσεις και μακρό χρόνο αποπληρωμής. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε, ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η ανταπόκριση στην καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και τόνισε, ότι οι επιχειρήσεις που δεν θα υπαχθούν στο νέο διακανονισμό αποπληρωμής θα υποστούν τις συνέπειες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί).

    Κρίσιμη για την βιωσιμότητα των Ταμείων χαρακτήρισε την ένταξη των επιχειρήσεων στη νέα ρύθμιση ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές 6,2 δις προς το ΙΚΑ και 4 δισ. προς τον ΟΑΕΕ. Εκ των οποίων το 1,2 δισ. έχει ήδη ρυθμιστεί.

    Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα Ταμεία θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο κατάρρευσης αν δεν καταστεί δυνατόν να ενταχθούν στη ρύθμιση τουλάχιστον το 50% των επιχειρήσεων που οφείλουν εισφορές.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ, Γιώργος Παναγόπουλος, είπε ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται "με το πιστόλι στον κρόταφο" να αποδεχθούν μια πιο ευέλικτη λύση ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα "είναι αυτή η τελευταία φορά που με τέτοιες έκτακτες διαδικασίες επιχειρείται να δοθεί λύση σε προβλήματα ρευστότητας". Ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε να προβλεφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης "για όσους ξανακάνουν το γνωστό τέχνασμα να ενταχθούν στη ρύθμιση ,να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και μετά να στρίψουν και να μην πληρώνουν".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Γκάζι... στην απόσυρση ΙΧ

    Ικανοποιητικά φαίνεται να προχωράει το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας. Σχεδόν, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης κι ενώ έχουν ήδη αποσυρθεί περισσότερα από 7.000 παλιά αυτοκίνητα, οι εισαγωγείς αυτοκινήτων εμφανίζονται ικανοποιημένοι, εκφράζοντας, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της εφαρμογής του.

    «Η απόσυρση έχει δώσει μια ουσιαστική τόνωση στην αγορά του αυτοκινήτου, με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάζει η οικονομία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος και προσθέτει ότι«ο ρυθμός των πωλήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το φθινόπωρο και αισιοδοξούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουμε τις 150.000 πωλήσεις το χρόνο. Τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το φθινόπωρο, αλλά φυσικά απέχουμε πολύ από τις πωλήσεις των περασμένων ετών, οι οποίες έφθαναν και τις 250.00».

    Επιπλέον, επισημαίνει ότι είναι σχετικά νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του μέτρου. «Το μέτρο είναι πολύ νέο και ουσιαστικά ακόμα "κτίζεται". Ο κόσμος χρειάζεται λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσει το όφελος, να δει τις προσφορές, να μάθει τη διαδικασία της απόσυρσης, ενώ περί τα τέλη του επόμενου μήνα θα φανεί και στις ταξινομήσεις η τόνωση της αγοράς από την απόσυρση», λέει.

    Από την πλευρά του, ο σύνδεσμος εμπόρων εισαγωγέων αυτοκινήτων Ελλάδας, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την έως τώρα εφαρμογή του μέτρου, αφού, όπως υποστηρίζει, δεν έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Συναυλίες Κουστουρίτσα

    Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο διάσημος Σερβοβόσνιος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα με τη μπάντα του, τη γνωστή «The No Smoking Band», για τρεις συναυλίες στις οποίες το ροκ συναντά το βαλκανικό πανηγύρι.

    Η πρώτη απ΄αυτές θα δοθεί στις 4 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και θ΄ακολουθήσουν δύο ακόμη, στις 5 και 6 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Διάσημος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός και τραγουδιστής, ο δημιουργός των αριστουργημάτων «Ο καιρός των Τσιγγάνων», «Underground», «Ο μπαμπάς λείπει ταξίδι για δουλειές», «Arizona Dream», που σάρωσαν τα χρυσά βραβεία στα φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Βερολίνου, ο Εμίρ Κουστουρίτσα έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας στις αποσκευές του ότι ακριβώς πρόβαλε με τις ταινίες του κι αγάπησε περισσότερο: Τον βαλκανικό ήχο από τα χάλκινα πνευστά, τα βιολιά και τη γκρανκάσα, παντρεμένο αρμονικά με τη ροκ διάθεση της δικής του ηλεκτρικής κιθάρας.

    Μελωδίες άλλοτε εκρηκτικές και χαρμόσυνες κι άλλοτε σπαρακτικές και λυπητερές, πάντα όμως πολυσυλλεκτικές και ταξιδιάρικες, παραδοσιακά ακούσματα, δημοτικά και τσιγγάνικα τραγούδια δημιουργούν ένα πολύχρωμο «παζλ», που ενώνει αισθητικά και πολιτιστικά ανθρώπους διαφορετικών τόπων, φυλών και εποχών.

    Αυτή τη μουσική ανέδειξε και πρόβαλλε διεθνώς τα τελευταία χρόνια ο πολυβραβευμένος Εμίρ Κουστουρίτσα με τις ιδιότητες του σκηνοθέτη αλλά και του ηθοποιού, του μουσικού και του τραγουδιστή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Νίκη-προβάδισμα

    Σε ΟΑΚΑ και Πάλασπορτ Μενς Σάνα μεταφέρεται το ελληνικό ενδιαφέρον, όπως και η σειρά των αγώνων της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

    Οι «πράσινοι» μετά το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1 με την Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα, καλούνται σήμερα με ανεβασμένη την ψυχολογία να σηκώσουν κεφάλι στη σειρά και γιατί όχι την Πέμπτη να κάνουν το 3-1 και να πάρουν πανηγυρικά την πρόκριση στο φετινό φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Με μία νίκη του Παναθηναϊκού στις δύο αναμετρήσεις επί αθηναϊκού εδάφους η σειρά μεταφέρεται και πάλι στην Βαρκελώνη, όπου στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα θα κριθεί η ομάδα που θα προκριθεί στην τελική φάση. Πάντως, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα απαντήσει στον Παναθηναϊκό με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ, τότε προκρίνεται στο φάιναλ φορ. Οπως και να έχει η σειρά αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όπως συνέβη και στους πρώτους δύο αγώνα στην Ισπανία, καθώς η Μπαρτσελόνα έχει νωπά στη μνήμη της τα «διπλά» που είχε πανηγυρίσει στο ΟΑΚΑ τις σεζόν 2009, 2010.

    Ο «διπρόσωπος» Ολυμπιακός στους πρώτους δύο αγώνες με τη Σιένα, όπου στην πρεμιέρα συνέτριψε την ιταλική ομάδα και «κατέρριπτε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην ιστορία των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και όχι μόνο, εμφανίστηκε αποσυντονισμένος στη δεύτερη αναμέτρηση και έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα στο σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Οι «ερυθρόλευκοι» που έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0 επί ελληνικού εδάφους, καθώς ο Ζήσης και η... παρέα του ισοφάρισαν στον δεύτερο αγώνα τη σειρά σε 1-1, καλούνται πλέον στην Τοσκάνη να κάνουν το «2 στα 2» και να μη χρειαστεί να οδηγηθεί η σειρά σε πέμπτο αγώνα, όπου και πάλι θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

    Σε περίπτωση, πάντως, που το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς επιβεβαιώσει και στην Ιταλία τον τίτλο του φαβορί που του έχει δοθεί, τότε θα προκριθεί για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ. Σε αυτήν του την προσπάθεια ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει στη διάθεση του τόσο τον Μίλος Τεόντοσιτς, όσο και τον Μάρκο Κέσελ, με τους δύο Σέρβους να ακολουθούν την αποστολή, αλλά να μην είναι σίγουρη η συμμετοχή τους. Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και εχθές ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο συμπατριώτης του έχει επιστρέψει, καθώς έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2011 - 5:30:23 UTC