Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό" ο»Ώ

  • [01] "Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό"

    Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη, αλλά και να ενδυναμώσουμε τα θεσμικά μας όργανα, ανάγκη που φάνηκε έντονα στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ευρωβουλευτών που διεξάγεται στην Αθήνα.

    Η Ευρώπη, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει πιο δημοκρατική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει.

    Σχετικά εξάλλου με το διαφορετικό μοντέλο που χρειάζεται η Ευρώπη, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι δεν θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Θέλουμε, είπε, τον ανταγωνισμό, ο οποίος θα βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ανισότητα.

    Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, διακυβέρνησης και ένα νέο μοντέλο συνεργασίας. Αντιμετωπίζουμε, συνέχισε, πολλές προκλήσεις και μια από τις μεγαλύτερες είναι ότι χωρίς τα πρότυπα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της δημοκρατικής κυβέρνησης θα εξακολουθήσουμε να ζούμε σε μια κατάσταση, όπου οι τράπεζες θα δανείζονται με 1% και θα δανείζουν με 10%.

    Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο τόνισε ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί ο,τιδήποτε και αν σημαίνει η ανταγωνιστικότητα. Πρέπει να υλοποιηθεί, είπε, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και να υπάρχουν σωστές συλλογικές συμβάσεις. Όλα αυτά, πρόσθεσε, αποτελούν τμήματα της μάχης που δίνουμε ως σοσιαλιστές.

    Σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κάθε χώρα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της με βιώσιμο τρόπο αλλά όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε τα ευρωπαϊκά σύμφωνα να είναι ευθυγραμμισμένα με τις συνθήκες.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά κυβερνήθηκε φτωχά, με κατασπατάληση του πλούτου, με αναξιοκρατία και διαφθορά.

    Παρ΄ όλα όσα κάναμε, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και ήταν αυτά που έπρεπε, είδαμε ότι οι αγορές δεν ανταποκρίνονται. Και ανέφερε ως έναν από τους βασικούς λόγους για τον οποίο πανικοβάλλονται τη συνεχιζόμενη ύφεση και το γεγονός ότι οι αγορές δεν θεωρούν ότι τα μέτρα αυτά προωθούν την ανάπτυξη.

    Επίσης ανέφερε ότι διαπιστώνεται ότι το κοινό νόμισμα πρέπει να πλαισιωθεί από μέτρα τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν και γι΄ αυτό οι Κασσάνδρες προδικάζουν δεινά. Γι΄ αυτό πρόσθεσε, είναι σημαντικό η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις και να μην εμφανιζόμαστε ως αδύναμοι γιατί δεν είμαστε.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος σε θέματα διαφθοράς τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα ηθικό αλλά και θέμα δημοκρατίας. Πρόκειται, είπε, για θέμα ισχύος των θεσμών μας και πώς αντιμετωπίζεται ο πλούτος που πηγαίνει στα χέρια των λίγων.

    Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για τους οίκους αξιολόγησης και ειδικά στην "Στάνταρ εν Πουρς", η οποία υποβάθμισε την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνοι που έδιναν ΑΑΑ στα τοξικά ομόλογα τα οποία δημιούργησαν την κρίση.

    Πρέπει να δούμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι οίκοι αξιολόγηση δεν λογοδοτούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πρόσθεσε επίσης ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν τον Ιούνιο πρέπει να ηρεμήσουν τις αγορές και αυτό που έχει σημασία είναι να μη δείξουμε ότι κάνουμε πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια η ελληνική οικονομία δείχνει ότι φέρνει αποτελέσματα και ο στόχος είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 March 2011 - 17:30:16 UTC