Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της"
  • [02] Υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών
  • [03] Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων
  • [05] Ζημιές 3 δισ. για τις εισηγμένες
  • [06] Πρόταση διαλόγου
  • [07] Αυτοκτόνησε η Κλαούντια Χέιλ ο»Ώ

  • [01] "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της"

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους της", τόνισε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κάρολαϊν Άτκινσον.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου, η αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει δυο πυλώνες, τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που αποσκοπούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης. Οι δυο αυτές πτυχές, συνέχισε η κα Άτκινσον, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της και να επιστρέψει στις αγορές.

    Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ τάχθηκε για πολλοστή φορά υπέρ μιας συνολικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, υπογράμμισε τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία των μέτρων που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών - της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς - στη βαθμίδα B+ και αύξησε την κατηγορία κινδύνου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του. Η ανακοίνωση του οίκου για τις ελληνικές τράπεζες ακολουθεί την προχθεσινή ανακοίνωση του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο BB- από BB+.

    Ο κίνδυνος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκε κατά δύο βαθμίδες, στο ίδιο επίπεδο με της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας. Στην ανακοίνωση του, ο οίκος αναφέρει ότι αναμένει ότι "το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα επηρεασθεί αρνητικά από το δύσκολο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον" και ότι "θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στα βιβλία εγχώριων δανείων των τραπεζών εν μέσω της ακόμη μεγάλης οικονομικής ύφεσης".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για τυπικούς λόγους κηρύχθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας από σήμερα έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου, των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση των ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ έπρεπε να κοινοποιηθεί τέσσερις πλήρεις ημέρες πριν την έναρξη των στάσεων, κάτι το οποίο δεν έγινε.

    Ειδικότερα, η κοινοποίηση της απόφασης της ΕΣΗΕΑ έγινε δύο ημέρες πριν την έναρξη των στάσεων και της αντίστοιχης της ΕΠΗΕΑ, μία ημέρα πριν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων

    Το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκηση όλων των επιχειρήσεων που γίνονται στη Λιβύη, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολυεθνή συμμαχία που είχε ξεκινήσει την αποστολή αυτή στις 19 Μαρτίου, δήλωσε διπλωμάτης της συμμαχίας.

    Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας ανέφερε ότι τo NATO ερευνά αναφορές για θύματα μεταξύ των αμάχων κατά τις Δυτικές αεροπορικές επιδρομές στη λιβυκή πρωτεύουσα, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τέτοιες αναφορές.

    Νωρίτερα, ο κορυφαίος αξιωματούχος του Βατικανού στην Τρίπολη δήλωσε ότι τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στη λιβυκή πρωτεύουσα.

    Στο μεταξύ, οι αντικαθεστωτικοί δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους εξακολουθούν να πολεμούν με τα στρατεύματα του Μουάμαρ Καντάφι για τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα.

    Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να δημιουργήσουν επαφές με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς αρνήθηκε να σχολιάσει οποιεσδήποτε δραστηριότητες της CIA στη Λιβύη, αλλά διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι δεν θα σταλούν αμερικανικά χερσαία στρατεύματα στη χώρα, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτίμησε ότι η αυτομόληση του Λίβυου υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα κατάφερε ένα "σημαντικό πλήγμα" στον Μουάμαρ Καντάφι.

    Από την πλευρά του, ο Λίβυος ηγέτης προειδοποίησε ότι οι Δυτικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ζημιές 3 δισ. για τις εισηγμένες

    Πρωτοφανείς ήταν οι ζημίες ύψους 3,1 δισ. ευρώ των εισηγμένων εταιριών για το 2010. Παράλληλα, το ποσοστό των εισηγμένων που κατέστησαν ζημιογόνες ανήλθε στο 62%. Συμφώνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι κερδοφόρες εταιρείες διαμορφώθηκαν στις 101. Από αυτές οι 26 αύξησαν τα κέρδη τους, οι 62 εμφάνισαν συρρίκνωση της κερδοφορίας και οι 13 επέστρεψαν στα κέρδη μετά από ζημιογόνα χρήση.

    Παράλληλα, οι 164 εταιρίες ήταν ζημιογόνες και οι 64 σημείωσαν διεύρυνση ζημιών. Οι 41 κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημίες που είχαν καταγράψει και οι 59 επέστρεψαν σε ζημίες έναντι κερδών του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Όπως αναφέρεται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέστησαν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις της κρίσης, ενώ κερδισμένες βγήκαν οι εξωστρεφείς εταιρίες.

    Σύμφωνα με την Πήγασος, το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς είναι μέχρι στιγμής το χειρότερο από πλευράς ρυθμού ύφεσης έτσι όπως καταγράφηκε από τους επίσημους δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας (-6,6%). Είναι πλέον και το χειρότερο από πλευράς κερδών αφού κατεγράφησαν ζημιές 2,4 δισ. ευρώ ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τον ετήσιο λογαριασμό των ζημιών στα 2,93 δις ζημιών, μέγεθος που θα ξεπεράσει με μεγάλη άνεση τα 3 δις ευρώ εφόσον δημοσιεύσουν οι Ατλάντικ (9Μ: -100 εκ. ευρώ) και Ελεύθερη Τηλεόραση (-20 εκ. ευρώ).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Πρόταση διαλόγου

    Ανοιχτή πρόταση διαλόγου, συνεργασίας και συμπόρευσης μέσα στα κινήματα, στα αυτοδιοικητικά σχήματα, στις κινήσεις πολιτών, στη βάση της εγγύτητας προγραμματικών στοχεύσεων και προοπτικής, σε δυνάμεις που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο, σε ανένταχτους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, σε δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας απόψε τις εργασίες του πρώτου συνεδρίου του κόμματος.

    Μιλώντας ενώπιον 700 συνέδρων ο κ. Κουβέλης περιέγραψε την πολιτική συμμαχιών, την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του νέου κόμματος αλλά και τις άμεσες προτεραιότητες, προσδίδοντας έτσι τον χαρακτήρα του επείγοντος στην πολιτική δραστηριοποίηση της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά το συνέδριο.

    Έχοντας στο επίκεντρο της ομιλίας του την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διανύει την δραματικότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση, ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, για να γείρουν την πλάστιγγα και τις εξελίξεις υπέρ των εργαζομένων. Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την αυτοτελή δυναμική και διακριτή παρουσία της στην κοινωνία και στην πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαμορφώνουμε ένα νέο κόμμα βαθύτατα δημοκρατικό, μακριά από συγκεντρωτικές και γραφειοκρατικές δομές και συμπεριφορές, στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση».

    Η ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ δεν απέχει καθόλου από τις διακηρύξεις του κ. Κουβέλη για την ανανεωτική αριστερά στον πυρήνα της οποίας, όπως είπε στην ομιλία του, βρίσκεται ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική, ο οικολογικός πολιτισμός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αυτοκτόνησε η Κλαούντια Χέιλ

    Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή της η Κλαούντια Χέιλ. Η 29χρονη τζουντόκα, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στα -63 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, έβαλε τέλος στη ζωή της, το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι της στη Βιένη, για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους. Η Χέιλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν 5η, με αποτέλεσμα αμέσως μετά να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, προκειμένου να αφοσιωθεί σε καριέρα προπονητή.

    «Ήμασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την κίνηση πανικού από την Κλαούντια. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε τα πάντα να λειτουργούν στην εντέλεια. Είχε τεράστια θέληση», είπε ο πρώην προπονητής της Χέιλ, Χούμπερτ Ροράουερ, ενώ συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο συναθλητής της, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Λούντβιγκ Πάισερ. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Κλαούντια ήταν ένα αξιαγάπητο άτομο. Θα μου λείψει πολύ».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 March 2011 - 17:30:28 UTC