Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας
  • [02] Παραπομπή σε δίκη μελών του "Επαναστατικού Αγώνα"
  • [03] 6,2 Ρίχτερ στο νότιο Αιγαίο
  • [04] "Αγάπη για την Ελλάδα"
  • [05] "Κατάπαυση πυρός υπό όρους" ο»Ώ

  • [01] Υποβάθμιση της Ιρλανδίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's μείωσε σήμερα κατά μία μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας από Α σε ΒΒΒ+, επικαλούμενη μελλοντικούς κινδύνους για τους ομολογιούχους.

    Πάντως η μείωση ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν στην Ιρλανδία, ενώ ο Standard and Poor's επεσήμανε τις σταθερές προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

    "Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα θετικό. Το γεγονός ότι μας κατατάσσουν στις σταθερές (οικονομίες) είναι σημαντικό και η γλώσσα που χρησιμοποίησαν είναι ενθαρρυντική. Ανησυχούσα ότι η μείωση θα ήταν δύο ή τρεις μονάδες", δήλωσε ο ιρλανδός οικονομολόγος Όουεν Φάχι.

    Τόσο ο Standard and Poor's όσο και ο Fitch αναφέρουν ότι η χώρα έχει σταθερές προοπτικές, ενώ αντίθετα ο Moody's κατατάσσει την Ιρλανδία στο Baa1 με αρνητικές προοπτικές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παραπομπή σε δίκη μελών του "Επαναστατικού Αγώνα"

    Την παραπομπή των οκτώ, από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Απόστ. Μακρόπουλος.

    Ο Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Μαζιώτης, η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, ο Κώστας Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης. ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, ο Σαράντος Νικητόπουλος που είναι προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση και δύο ακόμη κατηγορούμενοι που είναι προσωρινά ελεύθεροι. Κρίνει επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τρεις, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] 6,2 Ρίχτερ στο νότιο Αιγαίο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 16.29 και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στον Νομό Λασιθίου, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

    Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

    H δόνηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας όπου οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σπάσιμο υαλοπινάκων στην πόλη ενώ σε παλιά σπίτια υπήρξαν πτώσεις σοβάδων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Αγάπη για την Ελλάδα"

    Ο φακός την ερωτεύτηκε όσο λίγες πρωταγωνίστριες. 'Εγινε η «Ωραία της ημέρας», συνεπήρε στην «Σειρήνα του Μισσιπή» και έγινε το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας ως « Μαριάν».

    Ο λόγος για την Κατρίν Ντενέβ, που λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα, μίλησε στους δημοσιογράφους για την κωμωδία «Potiche» στην οποία πρωταγωνιστεί και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη.

    Χθες, η ταινία σήκωσε την αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο «Αττικόν».

    Είναι η δεύτερη συνεργασία της Ντενέβ με τον σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, μετά τις «8 γυναίκες» και ακόμα μια κινηματογραφική συνάντηση της γαλλίδας ντίβας, με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ , τον μεγάλο κινηματογραφικό της έρωτα στο «Τελευταίο Μετρό» του Φρανσουά Τριφώ.

    Αν και κωμωδία, «είδος σπάνιο και δύσκολο για τις ηθοποιούς» η Κατρίν Ντενέβ απόλαυσε τα γυρίσματα της ταινίας «Potiche».

    Ερμηνεύει την μετάλλαξη μιας γυναίκας «γλάστρας», σε χειραφετημένη και μαχητική προσωπικότητα, που απελευθερώνει την καταπιεσμένη της πλευρά και συνειδητοποιεί ότι ο ρόλος της γυναίκας «δεν είναι αυτός που θέλουμε, ιδίως στις εργασιακές της σχέσεις».

    « Ίσως όλοι μας έχουμε υπάρξει γλάστρες στην ζωή μας. Κι όταν λέω όλοι, δεν εννοώ μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Να είσαι παρών σαν φυσική παρουσία αλλά να μην χρησιμεύεις σε κάτι», είπε η Κατρίν Ντενέβ, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον αέρα και την ακρίβεια της μεγάλης επαγγελματικής της εμπειρίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Κατάπαυση πυρός υπό όρους"

    Οι εξεγερμένοι στη Λιβύη είναι έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι θα σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των πόλεων που κρατούν οι αντικαθεστωτικοί, δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού οργάνου των εξεγερμένων Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, τον Ιορδανό Άμπντελ Ιλάχ Χατίμπ.

    Την ίδια ώρα, δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν την Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντάρτες, και στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Καντάφι επιτίθενται σε καταστήματα και κατοικίες στο κέντρο της πόλης, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

    "Χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, ρουκέτες, όλμους και άλλα όπλα για να πλήξουν την πόλη. Ήταν ένας τυφλός και πολύ σφοδρός βομβαρδισμός", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τηλεόραση του BBC, ένας Λίβυος γιατρός δήλωσε πως από τα αεροπορικά πλήγματα του Δυτικού συνασπισμού σκοτώθηκαν την Τετάρτη κοντά στην πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα (ανατολική Λιβύη) επτά άμαχοι, οι περισσότεροι παιδιά, και τραυματίσθηκαν 25.

    Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στην Μπρέγκα ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις κανταφικές δυνάμεις, ενώ η κακοκαιρία δημιουργεί εδώ και πολλές ημέρες εμπόδια στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2011 - 15:30:23 UTC