Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 3,061 δισ. ευρώ το έλλειμμα
  • [02] "Όχι στην αναδιάρθρωση χρέους"
  • [03] "Καμία ανησυχία" ο»Ώ

  • [01] Στα 3,061 δισ. ευρώ το έλλειμμα

    Στα 3,061 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικότερα η κεντρική κυβέρνηση παρουσίασε έλλειμμα 3,286 δισ. ευρώ, ενώ τα νομικά πρόσωπα εμφάνισαν πλεόνασμα 174 εκατ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσίασε πλεόνασμα 77 εκατ. ευρώ ενώ έλλειμμα 26 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Από τα στοιχεία που απέστειλαν στο Γενικό Λογιστήριο όλοι οι φορείς του Δημοσίου (φορείς Γενικής Κυβέρνησης) προκύπτει ότι το σύνολο των υποχρεωσεών τους στις 31/1/2011 ανέρχονταν σε 4,062 δισ. ευρώ έναντι 4,961 δισ. ευρώ στις 31/12/2010.

    Από τις υποχρεώσεις αυτές τα 1,474 δισ. ευρώ αφορούν σε χρέη νοσοκομείων, τα 2,090 δισ. ευρώ σε υποχρεώσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 329 εκατ. σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 167,8 εκατ. ευρώ σε λοιπά νομικά πρόσωπα.

    Στις 31/1/2011 το σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών των υπουργείων και περιφερειών ανέρχονταν σε 585 εκατ. ευρώ έναντι 866 εκατ. ευρώ στις 31/12/2010.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] "Όχι στην αναδιάρθρωση χρέους"

    Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires. "Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

    Ο Υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια υστέρηση" στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

    Ο Υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών. "Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε", πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Καμία ανησυχία"

    Εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ιχνών ραδιενέργειας έχουν ανιχνευθεί στον ελληνικό χώρο, οι οποίες όμως είναι πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια και ως εκ τούτου είναι απολύτως αβλαβείς και δεν έχουν την παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή στο περιβάλλον, ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Η ΕΕΑΕ αναφέρει κατηγορηματικά πως δεν απαιτείται κανένα απολύτως μέτρο προστασίας και καμία αλλαγή στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες του πληθυσμού.

    Η ΕΕΑΕ αναφέρει ότι, λόγω της παρουσίας στον ελληνικό χώρο αερίων μαζών με ίχνη ραδιενέργειας, που προέρχονται από την Ιαπωνία, πραγματοποιεί μαζί με το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων μετρήσεις δειγμάτων προερχομένων από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα (αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής, πόσιμο νερό).

    Όπως αναμενόταν, κατά τον εργαστηριακό ραδιολογικό έλεγχο των δειγμάτων ανιχνεύθηκαν ίχνη Ιωδίου-131 σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται στα εξής επίπεδα: 29 - 335 εκατομμυριοστά του Μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο στον αέρα, 0,7 - 1,1 Μπεκερέλ ανά χιλιόγραμμο σε χόρτα και χλόη, 0,5 Μπεκερέλ ανά λίτρο σε βρόχινο νερό, 0,43 - 0,93 Μπεκερέλ ανά λίτρο σε πρόβειο γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής. Στο πόσιμο νερό δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη ραδιενέργειας.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ανάλογα είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων ραδιενέργειας στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ισπανία κ.α.). Αντίστοιχα, η ΕΕΑΕ έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα ευρήματα στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει εκφραστεί οποιαδήποτε ανησυχία, ούτε έχει προταθεί η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 April 2011 - 17:30:25 UTC