Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, ζητούν συνενοχή"
  • [02] Σκληρή μάχη για να αποτραπεί μια πυρηνική καταστροφή
  • [03] Fashion week ο»Ώ

  • [01] "Δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, ζητούν συνενοχή"

    Με τη φράση "δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή, δεν θα τους την προσφέρουμε" , ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και συνεργασίας με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς.

    Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως είναι ζήτημα χρόνου το να προηγηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του κυβερνώντος κόμματος, και να εξασφαλίσει καθαρή εντολή από μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία αν και δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «ο κόσμος που απογοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκεται πριν κάνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ».

    Ο κ. Σαμαράς είναι κάθετος χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο ως παράδειγμα προς αποφυγή και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως το πρόβλημα της χώρας.

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο των ψεμάτων που είπε και των αδιεξόδων στα οποία παγίδεψε την οικονομία» τονίζει ο κ. Σαμαράς κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας.

    Οσον αφορά τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως συνεργάστηκαν πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης να περάσει τα αδιέξοδά της, τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους και ξεκαθαρίζει και σε αυτή την περίπτωση πως η πόρτα μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι κλειστή.

    Οσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της προχωρεί στην εκποίηση και όχι στην αξιοποίηση και επισημαίνει πως δεν θα προσέλθει σε κανένα διάλογο για την οικονομία καθώς όπως τονίζει "δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα τους την προσφέρουμε".

    Οσον αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει πως οι φωνές όλων ακούγονται μέσα στο κόμμα, εξαπολύει επίθεση σε όσους εκτός ΝΔ δημιουργούν θόρυβο για ανύπαρκτο εσωκομματικό ζήτημα ενώ χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ως πολύ καλές. Επισημαίνει όμως με νόημα πως "εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε, και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει."

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σκληρή μάχη για να αποτραπεί μια πυρηνική καταστροφή

    Τα συνεργεία που συνεχίζουν την σκληρή μάχη για να αποτρέψουν μια πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να καλύψουν σήμερα τη ρωγμή, μήκους 20 εκατοστών, σε μια τάφρο απορροής από την οποία νερό μολυσμένο σε υψηλό ποσοστό με ραδιενέργεια χύνεται απευθείας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Σύμβουλος του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Κάν παραδέχτηκε πως θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας στους τέσσερις από του έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1.

    Στην περιοχή αυτή της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας που καταστράφηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι, περίπου 25.000 ιάπωνες και αμερικανοί στρατιώτες συνεχίζουν για τρίτη ημέρα στις έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων της καταστροφής. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 12.000 και οι αγνοούμενοι υπολογίζονται στους 15.472, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Μια πλωτή εξέδρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή απέναντι στο εργοστάσιο. Οι δεξαμενές της (χωρητικότητας 10.000 τόνων) θα απορροφήσουν το μολυσμένο νερό από τους αντιδραστήρες.

    Δύο πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρουν νερό που διοχετεύεται στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων και στις δεξαμενές χρησιμοποιημένων καυσίμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, 550 τόνοι νερού καταναλώνονται κάθε ημέρα στους αντιδραστήρες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Fashion week

    Με τον καιρό σύμμαχο συνεχίστηκαν και χθες οι εκδηλώσεις της 13ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας. Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους χώρους της Τεχνόπολις στο Γκάζι, όπου φιλοξενείται εδώ και τέσσερις μέρες η διοργάνωση για να παρακολουθήσει τις επιδείξεις παλιών και αγαπημένων αλλά και νέων σχεδιαστών.

    Εμπνευσμένη από τις κρύες και χιονισμένες χειμωνιάτικες νύχτες, η Nikos-Takis Haute Couture παρουσίασε τη συλλογή "Λευκές Νύχτες" για τον Χειμώνα 2012 η οποία ήταν και η εναρκτήρια επίδειξη, με δημιουργίες Pr?t-a-Porter Deluxe και Haute Couture.

    Γυναικεία ταγιέρ και κοστούμια σε στενές γραμμές σε λευκό, ιβουάρ, λευκό του πάγου και nude, συνοδεύονταν από οικολογικές γούνινες ετόλ και κάπες.

    Όπως είπαν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ οι σχεδιαστές Χάρης Τσιάρας και Ηλίας Σπαντιδέας που από το 1996 έχουν αναλάβει τα ηνία του οίκου, πρόκειται για μία μοναδική συλλογή με μοντέρνα στοιχεία. «Θέλαμε να δώσουμε μία ξεχωριστή νότα στη χειμερινή μας κολεξιόν γι αυτό και αποφασίσαμε να βασιστούμε στο άσπρο. Τη συλλογή χαρακτηρίζουν λιτές γραμμές και η πολυτέλεια που αρμόζει στον οίκο».

    Αναφερόμενοι στις νέες δυνάμεις του χώρου της μόδας, οι σχεδιαστές τόνισαν πως είναι σημαντικό να υπάρχουν νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί, ώστε να συνεχίσουν το έργο των παλιών και νβ ανταγωνιστούν και ξένους».

    Τη συλλογή συμπλήρωσαν ξεχωριστές ανδρικές δημιουργίες και ολομέταξα νυφικά, κεντημένα στο χέρι με κρύσταλλα, πέρλες και άλλους ημιπολύτιμους λίθους.

    Δημιουργίες επηρεασμένες από τις Τζέιν Μπίρκιν, Μάριαν Φέιθφουλ, Μπιάνκα Τζάγκερ αλλά και γενικότερα από διάσημες γυναίκες ηθοποιούς του '60 και του '70, που τις χαρακτήριζε μια δυναμική θηλυκότητα και για τις οποίες έχουν γραφτεί σπουδαία τραγούδια, παρουσίασε στην κολεξιόν της για την περίοδο «Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012» η σχεδιάστρια του Empire, Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή.

    «Η συλλογή συνδυάζει την αισθητική της μόδας των '70s με το παρισινό μποέμικο στυλ. Το ύφος είναι αντεργκράουντ, θηλυκό, αισθησιακό και πολυτελές. Οι ραφές και τα υφάσματα είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μετάξι, σιφόν, δέρμα νάπα, μαλακό σουέντ και κασμίρ» ανέφερε η σχεδιάστρια.

    Σε ό,τι αφορα τα ρούχα που είδαμε, η συλλογή περιελάμβανε μάξι φορέματα, γυαλιστερές μπλούζες, εφαρμοστά δερμάτινα, boho-chic σακάκια και παλτό, κοστούμια, σούπερ μίνι και μια σειρά από χειροποίητες τσάντες.

    Όπως είπε η Αλίς Μαρί Χατζηπαναγή στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, θέλησε να δείξει ένα καθημερινό ρούχο που να μπορεί να φορεθεί από όλες τις γυναίκες και όλες τις ώρες. «Σκοπός ήταν να παρουσιάσω ένα pr?t-?-porter διαφορετικό από αυτά που παρουσιάζονται συνήθως στην Εβδομάδα Μόδας. Στις μέρες μας, νομίζω πως ο κόσμος δεν ξοδεύει τόσο πολύ για το ντύσιμό του, αντίθετα στοχεύει σε διαχρονικά και ποιοτικά κομμάτια για την γκαρνταρόμπα του» συνέχισε η σχεδιάστρια.

    Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό τη συλλογή του γνωστού σχεδιαστή Μάκη Τσέλιου, με δημιουργίες της κάζουαλ σειράς του, Makis Tselios Young Woman και Makis Tselios Homme, για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2011-12.

    Η συλλογή περιελάμβανε φορέματα από ανάλαφρα υφάσματα σε συνδυασμό με animal prints αλλά και ανδρικά κουστούμια και βερμούδες.

    «Πρόκειται για μία φρέσκια σειρά με χρώματα πολύ έντονα, όπως τιρκουάζ,φούξια, κοραλλί, λευκό, κρεμ της άμμου και λίγο μαυρόασπρο που πάντα ταιριάζει» ανέφερε ο σχεδιαστής.

    «Μία κολεξιόν που απευθύνεται σε νέο κόσμο και νέος κόσμος είναι όποιος αισθάνεται νέος. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από την καθημερινότητα, από τις ανάγκες του κόσμου, απ όλα όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε» συνέχισε.

    Για την Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, ο Μάκης Τσέλιος θεωρεί πως είναι μία σημαντική ευκαιρία για τους νέους σχεδιαστές να παρουσιάσουν την δουλειά τους και ευχήθηκε «να συνεχίζει να μεγαλώνει και στις επόμενες διοργανώσεις να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερους σχεδιαστές και παλιούς και νέους, παραμένοντας η μεγάλη γιορτή της μόδας».

    Στη συνέχεια, σειρά είχε η επίδειξη για το φθινόπωρο-χειμώνα 2011 της Ελληνοαμερικανίδας Μίνα Στόουν, η οποία περιελάμβανε φορέματα και jumpsuits με τα χαρακτηριστικά tie-dye prints της σχεδιάστριας.

    Η φιλοσοφία πίσω από τα ρούχα της Μίνα Στόουν είναι απλή. Πρακτικά και εκφραστικά one-step κομμάτια με καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η Μίνα Στόουν, είναι φανατική οπαδός του μαύρου χρώματος, και όταν σχεδιάζει έχει στο μυαλό της να αναδείξει με τα γεωμετρικά της σχέδια ,την κομψότητα και την ομορφιά της Κλασσικής Ελληνίδας.

    Η νεαρή σχεδιάστρια πρωτοτύπησε και με την επιλογή της μουσικής, της Μαρίας Φαραντούρη, να συνοδεύει τα ρούχα της στην πασαρέλα. Όπως είπε η ίδια η μουσική της Φαραντούρη, της φέρνει μνήμες από τα παιδικά της χρόνια και της θυμίζει την Ελλάδα.

    Σχεδιάστρια μόδας αλλά και σεφ, η Μίνα Στόουν έχει τη βάση της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και όποτε η δουλειά της το επιτρέπει βρίσκεται στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Pratt Institute of Design και πριν παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή το 2007 είχε ήδη εργαστεί στην Lutz & Patmos, αλλά και σαν βοηθός της fashion stylist/editor, Christine de Lassus.

    Η βραδιά έκλεισε με την επίδειξη μόδας του Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πλέον σταθερά ονόματα της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας, την οποία στηρίζει για 13η συνεχή χρονιά Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι και ο σχεδιαστής με το πιο πιστό και φανατικό κοινό. Η επίδειξή του αποτελεί all-time classic στάση.

    Ο Μιχάλης Ασλάνης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, τόνισε ότι «σε αυτές τις δύσκολες εποχές της οικονομική κρίσης είναι ενθαρρυντικό να επιμένουμε ελληνικά στην μόδα».

    Τηρώντας την παράδοση, ο σχεδιαστής παρουσίασε για μία ακόμα φορά το show με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Από μπροστά μας πέρασαν δεκάδες χίπισσες με headbands και λουλουδάτα μάξι φορέματα, ενώ ξεχώρισαν τα καφτάνια σε καφέ και μπλέ χρώμα με τα γνωστά κεντήματα του σχεδιαστή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 April 2011 - 8:30:19 UTC