Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρχισε η δίκη του Μπερλουσκόνι
  • [02] Υποβάθμιση 7 πορτογαλικών τραπεζών
  • [03] Συζητείται το ν/σ για τον ανταγωνισμό ο»Ώ

  • [01] Άρχισε η δίκη του Μπερλουσκόνι

    Άρχισε σήμερα στο Μιλάνο, ερήμην του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η δίκη για την υπόθεση "Ρούμπιγκεϊτ".

    Σε αυτή την υπόθεση, ο 74χρονος Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε τις σεξουαλικές υπηρεσίες της νεαρής μαροκινής Καρίμα ελ Μάχρουγκ, ή της "Ρούμπι της καρδιοκλέφτρας", από το Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2010, ενόσω ήταν ανήλικη, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

    Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

    Η πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία, ύστερα από μήνες αποκαλύψεων για τις ξέφρενες νύχτες του Καβαλιέρε στις επαύλεις του, μπορεί να περιοριστεί σε μια αναβολή της για τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του.

    Ούτε ο Καβαλιέρε, ούτε οι δύο βασικοί δικηγόροι του, που βρίσκονται στη Ρώμη για τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, ούτε το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, θα μεταβούν στο Μιλάνο.

    Ο Μπερλουσκόνι και η Ρούμπι διέψευσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, αρνήθηκαν ότι τα δείπνα στην έπαυλη του εκατομμυριούχου κοντά στο Μιλάνο εξελίσσονταν σε πάρτι "μπούνγκα μπούνγκα" όπως περιέγραφαν πολλοί απ΄όσους συμμετείχαν σε αυτά, σύμφωνα με τηλεφωνικές υποκλοπές το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

    Η υπεράσπιση κατάρτισε έναν κατάλογο μαρτύρων για τη δίκη αυτή με διεθνείς διασημότητες, μεταξύ τους ο Τζορτζ Κλούνι και η σύντροφός του ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, υπουργοί, αστέρες της ιταλικής τηλεόρασης ...

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Υποβάθμιση 7 πορτογαλικών τραπεζών

    Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας επτά πορτογαλικών τραπεζών, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Πορτογαλίας.

    "Οι αξιολογήσεις ακολουθούν την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Πορτογαλίας και αντανακλούν επίσης το εξασθενημένο αυτόνομο πιστωτικό προφίλ των περισσότερων πορτογαλικών τραπεζών", ανέφερε ο οίκος.

    Οι υποβαθμίσεις αφορούν σε μία ή περισσότερες βαθμίδες της φερεγγυότητας του χρέους υψηλής διαβάθμισης και των καταθέσεων των επτά τραπεζών, ενώ για πέντε από τις τράπεζες αυτές υποβαθμίστηκε και η αξιολόγηση των αυτόνομων πιστώσεων.

    Ο Moody's σημείωσε την εξασθενημένη χρηματοπιστωτική κατάσταση των τραπεζών και την πιθανότητα να περιορισθεί η στήριξή τους από την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας, λόγω των προβλημάτων χρέους που αντιμετωπίζει.

    Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να ζητήσει διεθνή βοήθεια, ενώ οι τράπεζες της χώρες απείλησαν ότι θα σταματήσουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα, ανησυχώντας για την επίπτωση που θα έχει η συνεχής μείωση της αξίας τους στην οικονομική τους θέση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συζητείται το ν/σ για τον ανταγωνισμό

    Με αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια στην αγορά, τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και τις ευθύνες, σηματοδοτήθηκε η πρώτη μέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προστασία Ελεύθερου Ανταγωνισμού, το οποίο και καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Κατά τη συζήτηση σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοϊδη, του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια και των βουλευτών των κομμάτων, ιδίως των κ. Κ. Χατζηδάκη, Κ. Μουσουρούλη, Γ. Βλάχου (ΝΔ) όταν οι δεύτεροι είπαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα μέτρα που υιοθέτησε οδήγησε σε μεγάλη αύξηση στις τιμές πολλών προϊόντων, έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις τιμές των καυσίμων και οδήγησε σε σημαντική μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών.

    Απαντώντας ο Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι τα 41 μέτρα για την ακρίβεια που είχε ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία ήταν η απόλυτη ικανοποίηση των κερδοσκόπων στην αγορά και ο απόλυτος εξευτελισμός της έννοιας του καταναλωτή ενώ κάθε μέρα υπήρχε πρωτοσέλιδο για ακρίβεια την οποία πλήρωνε ο λαός, μέσα από την πολιτική ασυδοσίας των ολιγοπωλίων που ασκούσε η ΝΔ.

    "Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα τροφοδοτούσατε εσείς με ανυπόστατες αναλύσεις και συνεντεύξεις Τύπου διαστρέβλωσης της πραγματικότητας" αντέτεινε από την ΝΔ ο Κ. Μουσουρούλης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 April 2011 - 8:30:17 UTC