Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής
  • [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη Video
  • [03] Στάσεις εργασίας αύριο στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • [04] Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν
  • [05] "Υποφέρουν" οι επιχειρήσεις
  • [06] "Αδιέξοδες πολιτικές"
  • [07] Νέο "μπλόκο" φαρμακοποιών ο»Ώ

  • [01] Εθνικό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής

    Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

    Το πρόγραμμα, που είναι αποτέλεσμα της κοινής επεξεργασίας τεσσάρων υπουργείων, προβλέπει την είσπραξη συνολικά εσόδων 11,8 δισ. ευρώ στο διάστημα από το 2011 έως και το 2013, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

    Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα εκτιμάται μεταξύ 25 και 37% του ΑΕΠ. Η αρνητική αυτή επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα ως τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

    Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προβλέπεται η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κλπ) καθώς και μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών έτσι καταργούνται και συγχωνεύονται οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Το προσωπικό μετακινείται προς τις διατηρούμενες ΔΟΥ προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης και αυξημένη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους.

    Παράλληλα, ελαχιστοποιείται η ανάγκη προσωπικής επαφής του πολίτη με την οικονομική υπηρεσία ενώ πολλοί από τους ελέγχους θα διενεργούνται από το γραφείο.

    Το εθνικό σχέδιο δράσης περιγράφει τους στόχους των φορολογικών ελέγχων της τριετίας αναλυτικά κατά κατηγορία.

    Τέλος, λίστες με ονόματα Ελλήνων, που διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, και ειδικά σε συγκεκριμένη χώρα, έχει το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να διενεργηθούν διασταυρώσεις για το εάν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής.

    Ερωτηθείς, δε, εάν στις λίστες συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί και για ποια ποσά, ο υπουργός δήλωσε "μην περιμένετε δράκους".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σε επίπεδα ρεκόρ η αμόλυβδη Video

    Σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, σε περιοχές της χώρας όπου διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

    Η τιμή της αμόλυβδης παρουσιάζει συνεχή αυξητική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των ανατιμήσεων στη διεθνή αγορά, και διαμορφώνεται σε επίπεδα - ρεκόρ. Χθες, η μέση τιμή ήταν 1,716 ευρώ το λίτρο, και έχει αυξηθεί κατά 5,8 λεπτά τον τελευταίο μήνα (από τις 24 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις).

    Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της χώρας οι τιμές διαμορφώνονται έως και 18 λεπτά πάνω από τη μέση τιμή, ενώ η απόκλιση του φθηνότερου από το ακριβότερο πρατήριο πλησιάζει τα 30 λεπτά το λίτρο, ποσό που δεν δικαιολογείται από τα μεταφορικά ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κόστους. Η μέγιστη τιμή σήμερα είναι 1,893 ευρώ (Κυκλάδες) και η ελάχιστη 1,624 (Μαγνησία).

    Για το πετρέλαιο θέρμανσης, η χειμερινή περίοδος ολοκληρώνεται με μέση τιμή στα 91,9 λεπτά το λίτρο.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Στάσεις εργασίας αύριο στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

    Ακινητοποιημένα για πάνω από τέσσερις ώρες θα παραμείνουν αύριο οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς.

    Η στάση εργασίας πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν

    Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις ενήλικες στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πιστεύεται πως ένας από αυτούς είναι γιος του Μπιν Λάντεν.

    Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, πριν από δέκα χρόνια, χαιρέτησε την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως "κοσμοϊστορικό".

    Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Λευκό Οίκο για να εκφράσουν τη χαρά τους, φωνάζοντας "ΗΠΑ, ΗΠΑ". Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα.

    Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις".

    Την ίδια ώρα, τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

    Ανακοίνωση Βαν Ρομπέι- Μπαρόζο

    "Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν είναι "ένα σημαντικό βήμα" στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, που καθιστά "πιο ασφαλή" τον κόσμο", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    "Είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να απαλλαγεί ο κόσμος από την τρομοκρατία", εκτιμούν.

    Δήλωση του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα

    "Η τρομοκρατία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, "η διεθνής κοινότητα, πέρα από θρησκευτικές πεποιθήσεις και πολιτικούς υπολογισμούς, οφείλει ενωμένη να συνεχίσει τη διεθνή προσπάθεια, για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη μάστιγα".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Υποφέρουν" οι επιχειρήσεις

    Μια στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές τους υποχρεώσεις. Ενδεικτικό τούτου είναι ότι 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ποινικές διώξεις, ενώ από τις 18.000 που ειδοποιήθηκαν μόνο οι 1235 συμμορφώθηκαν.

    Αυτό σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επαναφέροντας την πρότασή τη για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: ''τα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το πρώτο δίμηνο του έτους η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά 11,4% και του όγκου κατά 12,2% αλλά και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε ορισμένους κλάδους όπως στον κλάδο του αυτοκινήτου, ένδυσης - υπόδησης (25%), επίπλων - ηλεκτρικών ειδών -οικιακού εξοπλισμού (23,2%), φαρμακευτικών προϊόντων - καλλυντικών (22,2%), ακόμα και των τροφίμων και ποτών (12,5%), καταδεικνύουν με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης.

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΕΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την τακτική των κινήσεών της και να σκεφτεί τις μετατάξεις αγαθών σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον καταναλωτή και θα βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Αδιέξοδες πολιτικές"

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα κρούσματα βίας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΛΑΣ, εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα "κρούσματα βίας που αυξάνονται δραματικά" και στην "εγκληματικότητα" που, όπως τόνισε, "βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και περιφέρεια", χαρακτήρισε "διαλυμένο" το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως "δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες".

    Στο μεταξύ, στην καταδίκη της βίας "από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν εκδηλώνεται όποια αιτία και αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται", προχώρησε η ΝΔ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και αρμόδιος τομεάρχης Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να συζητήσουν για το γενικότερο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.

    Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του Μνημονίου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως συνεχίζει να επιλέγει "αδιέξοδες πολιτικές".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Νέο "μπλόκο" φαρμακοποιών

    Σταματούν από σήμερα να εκτελούν συνταγές για τους ασφαλισμένους πέντε ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, μέχρι να εξοφληθούν από τα συγκεκριμένα ταμεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

    Έτσι, δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

    Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές του ταμείου προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

    Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ θα επανεξετάσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας να σταματήσουν να εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, κ. Γ.Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

    Ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες αυτές καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με δεδομένο ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010.

    Επιπλέον, η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ έχει καταβάλει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011 όλες τις οφειλές που αφορούν τα φαρμακεία των περιοχών του Περιστερίου, του Ιλίου, του Αιγάλεω, των Μεγάρων και της Ελευσίνας, καθώς και η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ έχει εξοφλήσει αντίστοιχες οφειλές προς τα φαρμακεία των περιοχών του Συντάγματος, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 May 2011 - 12:30:22 UTC