Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών
  • [02] Χρυσοχοΐδης: ''Μικρά τα περιθώρια περαιτέρω περιστολής των δαπανών''
  • [03] Νέα στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ
  • [04] Συμφιλίωση μεταξύ Φάταχ και Χαμάς
  • [05] Κόρη του μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε το θάνατο του πατέρα της
  • [06] "Επαναφορά των ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν"
  • [07] "Συστηματική παραπληροφόρηση"
  • [08] ''Καμία αποζημίωση''
  • [09] Αντίο, "καλέ μας άνθρωπε"
  • [10] Νέα απογραφή ο»Ώ

  • [01] Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών

    Ξεκίνησε τις εργασίες της η Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι συνδικάτων και επαγγελματικών ενώσεων. Η Επιτροπή θα επεξεργαστεί τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της ως την 1η Ιουλίου, ενώ ο νέος Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

    "Η επιτροπή δεν δεσμεύεται από αριθμητικά δεδομένα", σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, "ούτε αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, που θα ενταχθούν τελικά στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών".

    Ο κ. Κουτρουμάνης επέμεινε ότι η δέσμευση του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στα Βαρέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% του εργατικού δυναμικού, δεν είναι απόλυτη. Σημείωσε, ότι οι αλλαγές θα γίνουν κατά επαγγελματική κατηγορία και θα αφορούν τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και το δημόσιο τομέα.

    Οι εργαζόμενοι των οποίων η εργασία θα εξαιρεθεί από τον Πίνακα πριν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα λάβουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τις ημέρες της ασφάλισής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ν. 1902/90).

    Σε ό,τι αφορά πάντως το ενδεχόμενο της μείωσης των αποδοχών για τις ειδικότητες που θα εξαιρεθούν, σε παλαιότερες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει διευκρινίσει ότι οι συνέπειες αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας, καθώς "η προνομιακή μεταχείριση των ασφαλισμένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά σχετίζεται μόνο με την παροχή πλήρους σύνταξης με μειωμένο όριο ηλικίας και δεν συνεπάγεται προσαύξηση του ποσού της σύνταξης".

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χρυσοχοΐδης: ''Μικρά τα περιθώρια περαιτέρω περιστολής των δαπανών''

    Πρόβλημα στην περαιτέρω περιστολή δαπανών, όπως ζητεί η τρόικα, εντοπίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς όπως είπε στον Real Fm δεν υπάρχει πλέον μεγάλο περιθώριο.

    Υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί βάρος στα έσοδα και στην ανάπτυξη, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012.

    «Ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός», επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, σχολίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε χθες από την εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιους" και τον εμφανίζει να αναφέρει ότι είχε πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι αυτή οφείλεται σε δύο λόγους: Αφενός, στους μηχανισμούς του κράτους, που όπως είπε χρειάζονται ανασύνταξη και αφετέρου στην ελλιπή οργάνωση του δημοσίου σε επίπεδο ελέγχων.

    Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Παραγωγικότητας επέμεινε ότι, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, οι τιμές μειώθηκαν σε 700 προϊόντα, ενώ σε άλλα 2000 προϊόντα υπήρξε απορρόφηση του ΦΠΑ, ο οποίος δεν "πέρασε" στην κατανάλωση.

    Αναφορικά με την τιμή της βενζίνης, ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε ότι το ένα και πλέον ευρώ αφορά σε φόρους. «Ήταν αναγκαίο» τόνισε, παραδεχόμενος ότι είναι και άδικο, ενώ στάθηκε στην ανακοίνωση του πλαφόν στις τιμές 13 νομών, ώστε να μην παρουσιάζονται κρούσματα αισχροκέρδειας.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει σιγά - σιγά τα οριζόντια μέτρα «όπου είναι άδικα για να αρχίσουμε να τα άρουμε».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέα στάση εργασίας αύριο στον ΗΣΑΠ

    Νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν και νέα 4ωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

    Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε, τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση θα αναχωρήσουν στις 11:40 από Πειραιά προς Μοναστηράκι, στις 11:45 από Αττική για Κηφισιά, στις 11:58 από Μοναστηράκι για Πειραιά και στις 11:40 από Κηφισιά για Αττική.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Συμφιλίωση μεταξύ Φάταχ και Χαμάς

    Οι νεαροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη γιορτάζουν σήμερα τη συμφωνία συμφιλίωσης που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο αδελφές- αντιπάλους οργανώσεις Φάταχ και Χαμάς.

    Στην Πόλη της Γάζας περίπου 700 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία έως την κεντρική πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, ανεμίζοντας την εθνική παλαιστινιακή σημαία και πράσινα λάβαρα για τη Χαμάς και κίτρινα σύμβολα των εθνικιστών της Φάταχ, σε μία κατάσταση ευωχίας και ενθουσιασμού.

    «Είναι η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια που έχω τη δυνατότητα να κρατήσω τη σημαία της Φάταχ δίπλα στα παλαιστινιακά εθνικά χρώματα», τόνισε εμφατικά ο 20χρονος Μαχμούντ αλ Ριάτι, τυλιγμένος σε μία παλαιστινιακή σημαία.

    Στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το πλήθος φαινόταν διατεθειμένο να πιστέψει αληθινά για την ειλικρίνεια της επιτευχθείσας συμφιλίωσης.

    Επισήμως, οι πολιτικοί ταγοί των Παλαιστινίων έχουν χειροκροτήσει την συμφιλίωση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κόρη του μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε το θάνατο του πατέρα της

    Μία από τις κόρες του Οσάμα μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες λέγοντας ότι η ίδια ήταν παρούσα κατά την επιχείρηση που έγινε στην κατοικία του ηγέτη της Αλ Κάιντα στην πόλη Αμποταμπάντ.

    Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα Dawn, το 12χρονο κορίτσι είπε σε αξιωματούχους της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών (ISI) ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του μπιν Λάντεν.

    Η 12χρονη είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, μετά την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Μια άλλη εφημερίδα, η The News, γράφει επίσης ότι το κορίτσι "επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της συνελήφθη ζωντανός και πυροβολήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης". Ο ισχυρισμός αυτός αντικρούει τις αμερικανικές δηλώσεις ότι οι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν τον μπιν Λάντεν αλλά τελικά τον σκότωσαν επειδή αντιστάθηκε.

    Οι πακιστανικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, βρήκαν στο τριώροφο κτίριο, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά. Όλοι τους κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί έχουν τραυματιστεί. Τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Όλοι τους θα ανακριθούν και στη συνέχεια θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] "Επαναφορά των ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν"

    Μια δέσμη ιδεών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης από την ΕΕ παρουσίασε, στις Βρυξέλλες, η αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη θέσπιση --σε έκτακτες περιστάσεις-- μιας ρήτρας για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναστολής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων στον χώρο των 25 κρατών του Σένγκεν.

    Όπως δήλωσε η Σουηδή Επίτροπος, στόχος της Επιτροπής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, οι οποίες μετά τα πρόσφατα γεγονότα στις χώρες της νότιας Μεσογείου έχουν αυξηθεί σημαντικά. Προς τον σκοπό αυτό η Επιτροπή προτείνει τη διαμόρφωση και την ενίσχυση ευρωπαϊκών πολιτικών σχετικών με θέματα όπως οι συμφωνίες επανεισδοχής των μεταναστών με τρίτες χώρες, οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς τις χώρες αυτές, η ενίσχυση της κοινοτικής αλληλεγγύης κ.α.

    "Για να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ζώνης του Σένγκεν, θα χρειαστεί ενδεχομένως να προβλεφθεί η προσωρινή επαναφορά περιορισμένων ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα σε έκτακτες περιστάσεις, όπως όταν αντιμετωπίζεται απροσδόκητη έντονη πίεση σε τμήμα των εξωτερικών συνόρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος.

    "Η Επιτροπή υποχωρεί στα αιτήματα του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί και του Ιταλού πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, οι οποίοι ασκούσαν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει αυστηρότερους κανονισμούς στο θέμα της μετανάστευσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Η πρόταση της Επιτροπής χαιρετίστηκε θερμά από το Παρίσι που θεωρεί ότι "πολλά σημεία της" απαντούν στις "ανησυχίες" που είχε εκφράσει η γαλλική κυβέρνηση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Συστηματική παραπληροφόρηση"

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας» τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν συζητήσεις προεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη λήψη του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «ανακάλυψη μιας δήθεν μεγάλης είδησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός είχε ως στόχο, με την εκλογή του, να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. «Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους».

    Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως και επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ», καθώς και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. «Έτσι προέκυψε η συμφωνία με την τρόικα», υπογράμμισε.

    Δηλώσεις εκπροσώπου ΝΔ

    Για πολιτικό κόλαφο στην αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

    Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".

    Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές, καθώς ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] ''Καμία αποζημίωση''

    "Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία, και το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση".

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις διεκδικήσεις "αναδρομικών αποδοχών" από τέως βουλευτές.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Αντίο, "καλέ μας άνθρωπε"

    Έπεσαν «οι τίτλοι τέλους» για τον «καλό άνθρωπο» Θανάση Βέγγο.

    «Η είδηση του θανάτου του Θανάση Βέγγου προκαλεί πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση. Ήταν σπουδαίος, χαρισματικός, γεμάτος σπάνια καλοσύνη για τους ανθρώπους».

    Με τα θερμά αυτά λόγια αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον σπουδαίο ηθοποιό.

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του ηθοποιού. "Ο Θανάσης Βέγγος χάρισε σε όλους μας στιγμές μεγάλης χαράς, αλλά ακόμα και φιλοσοφικού προβληματισμού".

    Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για τον θάνατο του Θανάση Βέγγου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

    Για την καλλιτεχνική πορεία και τη σημαντική προσφορά του Θ. Βέγγου στον κινηματογράφο και το θέατρο κάνει λόγο και η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Για το ήθος, την απλότητα και το αστείρευτο ταλέντο του Θ. Βέγγου, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη». «Αν και η αυλαία έπεσε, οι αξέχαστοι ρόλοι του θα τον κρατούν ζωντανό ανάμεσά μας».

    Ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο «για την κλασσική φιγούρα του Έλληνα της μεταπολεμικής περιόδου. Ο καθένας στο πρόσωπό του έβλεπε τον εαυτό του».

    «Για τον βιοπαλαιστή και Μακρονησιώτη, τον αυτοδίδακτο και σπουδαίο ηθοποιό που υπήρξε η χαρακτηριστικότερη μορφή του λαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας» μιλάει και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλ. Τσίπρας.

    Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρέτησε με μεγάλη θλίψη «τον Θανάση όλων των Ελλήνων» χαρακτηρίζοντας τον «αυτοδίδακτο ηθοποιό, εξαιρετικό ταλέντο που θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου».

    «Η απώλεια του Θ. Βέγγου κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Πηγαίο ταλέντο, γέμισε τις καρδιές των Ελλήνων με γέλιο» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Δημοκρατική Συμμαχία.

    «Για το ταλέντο του Θ. Βέγγου που φύτρωσε στα ξερονήσια της εξορίας και άνθισε στις ψυχές όλων μας» κάνουν λόγο στην σχετική ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Νέα απογραφή

    Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών.

    Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου τόνισε ότι «στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, με σκοπό να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους».

    Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι, μέσα από μία διαδικασία που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους. Τα στοιχεία που θα συλλέξει η ΕΛΣΤΑΤ είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα δημοσιοποιηθούν ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες και δείκτες, καθώς «η εμπιστευτικότητα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», όπως είπε ο κ. Γεωργίου.

    Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει. Όπως ξεκαθάρισαν οι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, δεν θα ζητηθεί κανένα πιστοποιητικό νομιμότητας και δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου.

    Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, την δημοτικότητα, την εκπαίδευση και την εργασία, μπορούν να δοθούν από ένα μέλος.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τον φόβο και την καχυποψία που επικρατεί σε μία μερίδα του πληθυσμού, όσον αφορά την απογραφή, ο κ. Γεωργίου δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να γίνει σωστά η απογραφή και να λάβουν όλοι μέρος. Τα στοιχεία για την εικόνα της χώρας πρέπει να είναι ακριβή και αξιόπιστα και αυτό εξαρτάται από τον καθένα. Μόνο έτσι μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

    Η γενική απογραφή πληθυσμού έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι υποχρεωτική. Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

    Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά, σε διάστημα ενάμιση έτους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2011 - 14:30:26 UTC