Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ενδεχόμενο νέας βοήθειας, αλλά με νέα μέτρα"
  • [02] Επεισόδια μετά την πορεία για τον 44χρονο Video
  • [03] Συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Video
  • [04] Χρ. Παπουτσής: "Η Ελλάδα υπέρ της ενισχύσης της Συνθήκης Σένγκεν"
  • [05] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δια-δικτυώνεται
  • [06] Εγκαίνια Art Athina
  • [07] Συνέχεια στα πλέι οφ ο»Ώ

  • [01] "Ενδεχόμενο νέας βοήθειας, αλλά με νέα μέτρα"

    Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα.

    "Ενδεχόμενα μέτρα για την Ελλάδα θα αποφασιστούν μόνον στη βάση της επίκαιρης αξιολόγησης" είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική βουλή για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Πορτογαλία. "Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της στις κεφαλαιαγορές, τότε θα πρέπει να συζητηθούν επιπρόσθετα μέτρα, κυρίως εκ μέρους της Ελλάδας. Χωρίς σαφείς όρους δεν θα αποφασιστεί κανένα μέτρο", είπε ο κ Σόιμπλε.

    Επίσης, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρζες, δήλωσε σήμερα πως "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει στην Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια εφόσον η χώρα το ζητήσει", μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Ερωτηθείς κατά πόσον θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, για την υποβοήθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί, ο κ.Μπόρζες απάντησε ότι το ΔΝΤ είναι ανοικτό στο ενδεχσόμενο αυτό.

    Εξάλλου, ο κοινοτικός Επίτροπος Ολι Ρεν χαρακτήρισε ως "απολύτως αντιρεαλιστικό σενάριο, που η εφαρμογή του θα προκαλέσει ολέθριες επιπτώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωζώνης, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, ο Επίτροπος υποστήριξε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αγνοούν τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια αναδιάρθρωση, τόσο για την ίδια την ελληνική οικονομία όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.

    Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις του κλιμακίου της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα θα μειωθεί στο μισό και από 50.000 προσλήψεις τον χρόνο, που προβλέπονται από το μνημόνιο, θα περιοριστούν στις 25.000 τον χρόνο έως το 2015. Με αυτό το μέτρο αναμένεται να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. την επόμενη τριετία. Επιπλέον μείωση των δαπανών για την υγεία θα επιδιώξει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, για το έτος 2011.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επεισόδια μετά την πορεία για τον 44χρονο Video

    Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στη βίλα «Αμαλία», που τελεί υπό κατάληψη.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, μεγάλη ομάδα ατόμων, που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 44χρονου, την Τρίτη στη διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Αχαρνών, επιτέθηκαν στους καταληψίες της βίλας «Αμαλία» με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές.

    Επενέβησαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγιναν προσαγωγές, κυρίως μεταξύ των ατόμων, που επιτέθηκαν.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Video

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γαλλία, Ολυμπία Τσίπηρα, κατέγραψε τις θέσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ευρωκοινοβολίου για την Ελλάδα και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτς, μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση πανικού, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του επιτοκίου στο δάνειο προς την Ελλάδα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Χρ. Παπουτσής: "Η Ελλάδα υπέρ της ενισχύσης της Συνθήκης Σένγκεν"

    "Η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει το Σένγκεν και ταυτόχρονα απορρίπτει κάθε σκέψη που ανατρέπει το κοινοτικό κεκτημένο", υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στην παρέμβασή του στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι αποτελεί θετικό στοιχείο η αναγνώριση του γεγονότος πως το πρόβλημα των αυξημένων μικτών ροών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι μόνο εθνικό πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί "πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών". Υποστήριξε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της έμπρακτης εφαρμογής της αρχής της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, μόνο βλαπτικά και διαλυτικά φαινόμενα θα προκαλέσει και θα λειτουργήσει εις βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της Ένωσης και των πολιτών της.

    Σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα ενισχύουν τις προσπάθειες των κρατών μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα κατατείνουν στην καλύτερη αστυνόμευσή τους με σκοπό την αποτροπή των παράνομων εισόδων.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δια-δικτυώνεται

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δια-δικτυώνεται, προσφέροντας ενημέρωση στους χρήστες των ιστοσελίδων διαδικτύωσης, twitter και facebook.

    Βρείτε μας στο facebook στη διεύθυνση www.facebook.com/ampanews.gr και πατήστε στο κουμπί «Μου αρέσει» (Like). Ακολουθήστε μας στο twitter, μπαίνοντας στη διεύθυνση twitter.com/ampa_news και πατώντας το κουμπί «follow» και ενημερωθείτε από το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας.

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μπαίνει στην εποχή των social media. Ακολουθήστε το!

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Εγκαίνια Art Athina

    Χρήμα-αξία, χρήμα-κοινωνική καταξίωση, χρήμα-κράτος, χρήμα-οικονομική κρίση, χρήμα-τέχνη. Το χρήμα που «κάνει τον κόσμο να γυρίζει», κυκλοφορεί παρα-χαραγμένο και με την μορφή εικαστικού έργου από σήμερα, στην ΑRΤ ΑΤΗΙΝΑ 2011, από την ομάδα δράσης «Εν Φλω».

    Φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, υπό την εποπτεία των καθηγητών τους, καλλιτεχνών, Δήμητρας Σιατερλή, Θόδωρου Ζυρπιάδη και Χάρη Κοντοσφύρη, θα παρα-χαράζουν και παρουσία του κοινού, θα τυπώνουν και θα κυκλοφορούν τα δικά τους εικαστικά Χαρτονομίσματα, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα αυθεντικό εικαστικό, χαρακτικό χαρτονόμισμα.

    Οι ευφάνταστες και ουσιαστικές παράλληλες εκδηλώσεις της ART ATHINA έως και τις 15 Μαϊου, στο κλειστό Π.Φαλήρου (γήπεδο Τάε Κβο Ντο), χαρακτηρίζουν την φετινή, 17η διοργάνωση, που παρά το βαρύ κλίμα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα «παραμένει ελπιδοφόρα νησίδα πολιτισμού. Γιατί η τέχνη είναι μοχλός εξέλιξης και προόδου, και μπορεί να συμβάλει δυναμικά στον κοινωνικό διάλογο, αλλά και να χρωματίσει την καθημερινότητα», λέει ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Αλέξανδρος Στάνας.

    Συμμετέχουν 58 ελληνικές και ξένες γκαλερί, 42 φορείς, περισσότεροι από 300 καταξιωμένοι αλλά και λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες, και φυσικά πολλά περίπτερα Μουσείων, Ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών εκδόσεων.

    Περιλαμβάνονται έργα που απευθύνονται και στο ευρύ κοινό -η αξία τους θα ξεκινά από 300 ευρώ, ενώ εκτίθενται και έργα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μουσειακές ή μεγάλες ιδιωτικές συλλογές.

    Εκτός από τις αίθουσες τέχνης, και τις παράλληλες δράσεις της ΑRT ATHINA το πρόγραμμα ανοίγει και στο κόσμο της βίντεο αρτ, με σημαντικά ονόματα. Από τη συλλογή έργων βίντεο αρτ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Συνέχεια στα πλέι οφ

    Με δύο ακόμη αναμετρήσεις, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, συνεχίζονται τα πλέι οφ για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που θα αγωνισθεί απευθείας στους ομίλους. Το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ.

    Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει περιθώρια γι' άλλες απώλειες, καθώς την πρώτη ημέρα των πλέι οφ ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 και θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση της θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ.

    Από την πλευρά της η ΑΕΚ, που νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είναι σε, σαφώς, καλύτερη ψυχολογία και θέλει τη νίκη για να γίνει το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ. Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» τον ΠΑΟΚ, σ' ένα παιχνίδι χωρίς ασφαλή προγνωστικά.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

    Η βαθμολογία (1αγ.) ΑΕΚ 4

    ΠΑΟΚ 3

    Παναθηναϊκός 3

    Ολυμπιακός Β. 0

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή 15/5)

    18:15 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ Ολυμπιακό Στάδιο

    20:30 Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός Πανθεσσαλικό Στάδιο

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 May 2011 - 16:30:23 UTC