Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα εγκαταλείψουμε τη ευρωζώνη"
  • [02] Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου
  • [03] Αύριο ο "28ος Γύρος Αθήνας" Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [04] Θάνατος εργάτη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
  • [05] "Παραδειγματική τιμωρία όσων αυθαιρετούν"
  • [06] Προσγειώθηκε το Solar Impulse ο»Ώ

  • [01] "Δεν θα εγκαταλείψουμε τη ευρωζώνη"

    Το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται πλέον, «στην πρώτη σειρά της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θέτει το δημόσιο χρέος, με μια σειρά σχεδίων ανάπτυξης», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", η οποία φιλοξενεί σήμερα αναλυτική συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με τίτλο "Προσβλητικό να μας ζητάνε νησιά ως εγγύηση. Αλλά η Ελλάδα δεν θα προδώσει ποτέ το Ευρώ".

    Σε ό,τι αφορά την γενικότερη στάση της χώρας, για το άμεσο μέλλον (σενάρια αναδιάρθρωσης ή αποχώρησης από το Ευρώ, στα οποία κάνει αναφορά η εφημερίδα του Μιλάνου), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συζήτηση αυτή γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, «δεν προήλθε από εμάς, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κι τονίζει: «η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμά της. Εμείς θα τραβήξουμε μπροστά. Δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη. Αυτές οι δυο επιλογές δεν υπάρχουν, θα δημιουργούσαν υπερβολικά προβλήματα, όχι μόνο σε μας, αλλά στην Ευρώπη».

    Στην ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου, αν "θα ήσασταν διατεθειμένοι, όπως ζητούν κάποιοι, να προσφέρετε τις ιδιωτικοποιήσεις ως επιπλέον διασφαλίσεις προς εγγύηση ενός νέου δανείου", ο κ. Παπανδρέου αφού εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε, μερικώς, τουλάχιστο, να βγούμε στις αγορές, από την στιγμή που το 2012 θα έχουμε κάποια επιπλέον αποθέματα» σημειώνει:

    «Είναι μια συμβουλή, αλλά δεν είναι σαφές, στην ουσία, τι σημαίνει. Ή κανείς ιδιωτικοποιεί, ή προχωρεί σε σύμφυτες παρεμβάσεις. Θέλω να προσθέσω κάτι, ένα σημείο στο πολύ σημαντικό για μας. Το να μας ζητούν ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση, είναι σχεδόν ύβρις. Ο κόσμος περιμένει ότι ο λόγος μας και οι πράξεις μας θα αποτελέσουν επαρκή εγγύηση».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου

    Ύστερα από περίπου δύο χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο, καθώς τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφουν ανάπτυξη 0,8% το α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (ύφεση 2,8%).

    Τη θετική αυτή είδηση έσπευσε να ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «καλό νέο με ενθαρρυντικά μηνύματα». Ο επίτροπος σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια «θετική έκπληξη», καθώς η Επιτροπή στις τελευταίες της εκτιμήσεις προέβλεπε για την Ελλάδα μικρή ύφεση το α' τρίμηνο του 2011.

    Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2011, λόγω της ύφεσης του 2010, η οποία αποδείχθηκε υψηλότερη από το αναμενόμενο, αλλά και λόγω της προς τα πάνω αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Παράλληλα διαμήνυσε ότι θα πρέπει να παραμεριστούν οι πολιτικές διαφορές και οι έριδες στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί το «αναγκαίο» πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

    Στη βασική διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση, σταδιακή τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να αποκτήσει θετικό πρόσημο το 2012 (+1,1%), καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των εαρινών οικονομικών της προβλέψεων.

    Στα αρνητικά της έκθεσης για την Ελλάδα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για την ανεργία, που θα φτάσει το 15,3% το 2012, καθώς και για το δημόσιο χρέος, που θα φτάσει το 166,1% τον επόμενο χρόνο.

    «Η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, αποτελεί κλειδί και ουσιαστικό παράγοντα για την επίτευξη μεσοπρόθεσμα μιας βιώσιμης πορείας ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας και μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών και προαναγγέλλει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012, καθώς ξεπεράστηκε το κατώτερο σημείο της ύφεσης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «οι εαρινές προβλέψεις, όπως επισημαίνεται και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη την υπό εξέλιξη αξιολόγηση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, αλλά ούτε και το υπό διαμόρφωση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Συνεπώς, οι προβλέψεις των δημοσιονομικών μεγεθών (του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους) αντικατοπτρίζουν στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την κατάσταση που θα διαμόρφωνε η παθητική αντιμετώπιση της κρίσης και η απουσία οποιασδήποτε νέας πολιτικής παρέμβασης από την κυβέρνηση».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αύριο ο "28ος Γύρος Αθήνας" Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει αύριο η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του «28ου Γύρου Αθήνας», ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

    Ειδικότερα από τις 8 το πρωί έως το τέλος του αγώνα θα γίνουν σταδιακές και τμηματικές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος των οδών των τριών διαδρομών, καθώς και στους κάθετους δρόμους μέχρι την πρώτη παράλληλο.

    Πρώτη διαδρομή (8,5 χλμ.): Παναθηναϊκό Στάδιο (Αφετηρία)- Βασ. Κωνσταντίνου - Βασ. Σοφίας ( Hilton ) - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Πλ. Ομονοίας - Αγ. Κωνσταντίνου - Σωκράτους - Παναγή Τσαλδάρη(Πειραιώς) - Αγ. Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αεροπαγίτου - Βασ. Αμαλίας - Φιλελλήνων - Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

    Δεύτερη διαδρομή (2,5 χλμ.): Παναθηναϊκό Στάδιο (Αφετηρία) - Βασ. Κωνσταντίνου - Βασ. Σοφίας ( Hilton ) - Βασ. Γεωργίου Α΄ - Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

    Τρίτη διαδρομή (Ατόμων με Αναπηρία): Πλ. Κολοκοτρώνη (Αφετηρία) - Σταδίου - Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

    Η Τροχαία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω διαδρομές κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    Τον «28ο Γύρο Αθήνας», διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Θάνατος εργάτη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

    Ενας 60χρονος εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που μετέφερε υλικό για την απολύμανση του ραδιενεργού νερού και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

    Σύμφωνα με τον Σοτάρο Οκαουάρα, εκπρόσωπο της εταιρίας Tepco που διαχειρίζεται το σταθμό της Φουκουσίμα, ο εργάτης αυτός δεν είχε μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία Chubu Electric Co που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία, έκλεισε τον αντιδραστήρα 5, τον τελευταίο εν λειτουγία αντιδραστήρα του σταθμού αυτού.

    Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αξίωσε τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Χαμαόκα καθώς βρίσκεται κοντά σε τεκτονικό ρήγμα.

    Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο κίνδυνος να σημειωθεί σεισμός μεγέθους 8 βαθμών μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια φθάνει το 87% στην περιοχή του σταθμού αυτού, ο οποίος βρίσκεται στη νομαρχία Σιζουόκα, σχεδόν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για το κλείσιμο άλλων πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Παραδειγματική τιμωρία όσων αυθαιρετούν"

    "Επιβάλλεται η παραδειγματική τιμωρία" για όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και "ασκούν βία σε βάρος των πολιτών. Θα φτάσουμε και στη διάλυση υπηρεσιών που έχουν ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής στη βία και την αυθαιρεσία".

    Τις επισημάνσεις έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, προσδιορίζοντας στους επιτελείς των Σωμάτων Ασφαλείας το πλαίσιο δράσης τους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας.

    Τονίζοντας, ότι ποτέ δεν μίλησε για εξάρθρωση της τρομοκρατίας, η οποία είναι φαινόμενο που αναπαράγεται, ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι "η κυβέρνηση καλείται σήμερα, κυριολεκτικά "εδώ και τώρα", να λύσει ταχύτατα τα συσσωρεμένα προβλήματα δεκαετιών που αφορούν την εγκληματικότητα, το άσυλο, την παράνομη μετανάστευση, την υποβάθμιση αστικών περιοχών".

    Περαιτέρω επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το οργανωμένο έγκλημα εξοπλίζεται, εκσυγχρονίζεται και αυτοχρηματοδοτείται. Οι φτωχοδιάβολοι της μικροεγκληματικότητας πολλαπλασιάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης και της παράνομης μετανάστευσης, είπε.

    Ο κ. Παπουτσής αποκάλυψε ότι προωθείται για επεξεργασία προεδρικό διάταγμα, με το οποίο δημιουργείται Επιτελείο για το συντονισμό της δράσης των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Στο μεταξύ, «σταθερή και ελεγχόμενη», παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καφκά, 31 χρόνων, τραυματία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται..

    Όπως κοινοποιεί ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, ο Ι. Καφκάς «παραμένει διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Ως τώρα δεν έχουν εμφανισθεί αξιόλογες επιπλοκές. Νέα αξονική τομογραφία θα διενεργηθεί σήμερα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τη συνέχεια της θεραπείας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Προσγειώθηκε το Solar Impulse

    Το πειραματικό ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse προσγειώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, τερματίζοντας την πρώτη του διεθνή πτήση 13 ώρες, αφότου είχε απογειωθεί από την Ελβετία και ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία άλλη μία δοκιμή προτού επιχειρήσει να κάνει το γύρο του κόσμου, με ενδιάμεσους σταθμούς.

    "Με την πτήση αυτή θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να υιοθετήσουν πιο φιλόδοξη ενεργειακή πολιτική", είχε δηλώσει πριν από την απογείωση ο Πικάρ. "Είναι τρελό η ανθρωπότητα να ξοδέψει ένα δισεκατομμύριο τόννους πετρελαίου κάθε ώρα", πρόσθεσε.

    Το ηλιακό αεροπλάνο, με άνοιγμα φτερών 64 μέτρα -όσο δηλαδή και οι "γίγαντες" των αιθέρων, όπως το Airbus A340- ζυγίζει μόλις 1,6 τόννο.

    Το Solar Impulse έχει μπει ήδη στην ιστορία της αεροναυπηγικής αφού κατάφερε να κάνει μια πτήση 24 ωρών χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλιακούς συλλέκτες του και τις μπαταρίες του, τον Ιούλιο του 2010. Τότε, πέταξε σε ύψος μεταξύ 150-300 μέτρων και με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων, πάνω από την Ελβετία. Σήμερα έφτασε στα 3.600 μέτρα και άγγιξε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 May 2011 - 10:30:21 UTC