Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη
  • [02] Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ από σήμερα
  • [03] Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών ο»Ώ

  • [01] Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη

    Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, χθες βράδυ, στη περιοχή της Πεύκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου.

    Επιπλέον, και δεδομένου ότι παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία των δραστών, δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ φωτογραφία του ένοπλου, που τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, και σήμερα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Είναι ο νεαρός, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των δύο αστυνομικών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα, υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε την παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

    Τα μέλη του πληρώματος περιπολικού, που κατευθυνόταν στο σημείο, διαπίστωσαν στη συμβολή των δρόμων Αιόλου και Επικούρου δύο ύποπτα νεαρά άτομα, που περιεργάζονταν μία μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

    Καθώς οι δύο αστυνομικοί πλησίαζαν, οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά καταδιώχθηκαν πεζή από τους άνδρες του περιπολικού. Τότε ένας από τους καταδιωκόμενους πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς στον θώρακα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιά.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας εκ των δραστών έπεσε στο σημείο τραυματισμένος. Ο δεύτερος επιβιβάσθηκε στο περιπολικό και διέφυγε.

    Το αστυνομικό όχημα εντοπίσθηκε, ύστερα από έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Μέσα σ΄αυτό βρέθηκε το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού, ενώ στο στο σημείο της συμπλοκής, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα πιστόλι, μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα των 13 φυσιγγίων και μία στη θαλάμη, 16 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε μια γεμιστήρα πιστολιού GLOCK με 26 φυσίγγια, καθώς και διάφορα κατσαβίδια. Επίσης, ένα άδειο πλαστικό μπιτόνι με οσμή βενζίνης.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, η μοτοσικλέτα που περιεργάζονταν οι δύο δράστες είχε κλαπεί στις 16.05.2011 από την περιοχή της Κυψέλης.

    Από τις έως τώρα εργαστηριακές εξετάσεις του πιστολιού, που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προκύπτει ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ από σήμερα

    Νέα απεργία ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαίου 2011.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων ανέφεραν ότι η διοίκηση του ομίλου ''συνεχίζει να ζητά την αποδόμηση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών της. Διαστρεβλώνει ή παρουσιάζει ψευδή στοιχεία σχετικά με τους μισθούς των εργαζομένων'', ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Π. Οφθαλμίδης.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση των υπερωριών και προσλήψεις.

    Στη συνέντευξη τόνισαν ότι δεν ζητούν αυξήσεις 18% αλλά ότι αντιστέκονται στην προσπάθεια της επιχείρησης να περικόψει μισθούς και επιδόματα που φτάνουν στο 40%. Υπογράμμισαν ότι οι 17 μισθοί δεν ήταν ποτέ επιλογή των εργαζόμενων αλλά της εταιρείας και η μείωση των μισθών δεν αφορά στο δημόσιο και τις αναγκες του αλλά στα κέρδη των ιδιωτών.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών

    Χωρίς εκπλήξεις και μέσα σε υποτονικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, ενώ για άλλη μία χρονιά, οι παρατάξεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο δεν αμφισβητείται ότι πρώτη δύναμη παραμένει η ΔΑΠ και ακολουθεί η ΠΑΣΠ.

    Σύμφωνα με στοιχεία από τις παρατάξεις, φαίνεται να υπάρχει μικρή άνοδος της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ και μικρή πτώση της ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Ανοδική είναι και η τάση για την Πανσπουδαστική, που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν οι ίδιες οι παρατάξεις, η ΔΑΠ δίνει αύξηση των δυνάμεων της μέχρι και 5 μονάδες, ενώ θεωρεί ότι η ΠΑΣΠ έπεσε μέχρι και 8 μονάδες. Δίνει αύξηση περίπου δύο μονάδων στην Πανσπουδαστική και μικρή πτώση στις παρατάξεις που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό.

    Η Πανσπουδαστική, από την πλευρά της, κάνει λόγο για αύξηση των δυνάμεων της, επιβεβαιώνει την ανοδική τάση της ΔΑΠ και ελάχιστη πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ, ενώ υποστηρίζει ότι οι παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού βρίσκονται σε πτώση.

    Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την προσέλευση των φοιτητών, αλλά ορισμένες παρατάξεις κάνουν λόγο για αύξηση της συμμετοχής σε πολλές σχολές, ενώ σε άλλες υπήρξε μείωση.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 12:30:18 UTC