Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλι Ρεν: "Μεταρρυθμιστική κόπωση"
  • [02] Στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη
  • [03] Παραχωρήσεις περιφερειακών αεροδρομίων
  • [04] Εγκαινιάστηκε η κινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [05] Δεν υπάρχει συναίνεση
  • [06] Ανεπιθύμητος ο Φον Τρίερ
  • [07] Η "μετά Στρος Καν" εποχή ο»Ώ

  • [01] Όλι Ρεν: "Μεταρρυθμιστική κόπωση"

    «Βιώνω καθημερινά μια σχιζοφρενική κατάσταση, προκειμένου να συνδυαστεί αφενός η "κόπωση στήριξης" από τις χώρες του κοινοτικού Βορρά, προς αυτές του κοινοτικού Νότου και αφετέρου η "μεταρρυθμιστική κόπωση" στις νότιες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Όλι Ρεν, σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από την ευρωζώνη.

    Ο Όλι Ρεν προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η διάσταση απόψεων, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να υποστεί πλήγματα.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης, ο κοινοτικός επίτροπος υπογράμμισε ότι παρουσιάζονται ορισμένα εμπόδια από τις "κόκκινες γραμμές" που θέτουν κάποια κράτη - μέλη, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, αλλά και "οι πολιτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα". Στο πλαίσιο αυτό, ο Όλι Ρεν κάλεσε τους πάντες να μην θέτουν εμπόδια, να ξεπεράσουν αυτές τις "κόκκινες γραμμές" και τελικά να συμβάλουν εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης.

    Αν γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, προειδοποίησε ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΕΚΤ.

    Η προειδοποίηση έγινε την Τετάρτη στη διάρκεια συνεδρίου στην Αθήνα, αλλά οι αγορές αντέδρασαν στα σχόλια την Πέμπτη, αφού δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ διατύπωσε μια παρόμοια απειλή σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη

    Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, χθες βράδυ, στη περιοχή της Πεύκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου.

    Επιπλέον, και δεδομένου ότι παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία των δραστών, δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ φωτογραφία του ένοπλου, που τραυματίστηκε, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, και σήμερα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Είναι ο νεαρός, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των δύο αστυνομικών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα, υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο της ¶μεσης Δράσης και ανέφερε την παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

    Τα μέλη του πληρώματος περιπολικού, που κατευθυνόταν στο σημείο, διαπίστωσαν στη συμβολή των δρόμων Αιόλου και Επικούρου δύο ύποπτα νεαρά άτομα, που περιεργάζονταν μία μοτοσικλέτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν.

    Καθώς οι δύο αστυνομικοί πλησίαζαν, οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά καταδιώχθηκαν πεζή από τους άνδρες του περιπολικού. Τότε ένας από τους καταδιωκόμενους πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς στον θώρακα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιά.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας εκ των δραστών έπεσε στο σημείο τραυματισμένος. Ο δεύτερος επιβιβάσθηκε στο περιπολικό και διέφυγε.

    Το αστυνομικό όχημα εντοπίσθηκε, ύστερα από έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Μέσα σ΄αυτό βρέθηκε το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού, ενώ στο στο σημείο της συμπλοκής, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Ένα πιστόλι, μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα των 13 φυσιγγίων και μία στη θαλάμη, 16 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε μια γεμιστήρα πιστολιού GLOCK με 26 φυσίγγια, καθώς και διάφορα κατσαβίδια. Επίσης, ένα άδειο πλαστικό μπιτόνι με οσμή βενζίνης.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, η μοτοσικλέτα που περιεργάζονταν οι δύο δράστες είχε κλαπεί στις 16.05.2011 από την περιοχή της Κυψέλης.

    Από τις έως τώρα εργαστηριακές εξετάσεις του πιστολιού, που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προκύπτει ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Παραχωρήσεις περιφερειακών αεροδρομίων

    Το 2012 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραχωρήσεις σε ιδιώτες των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, από το βήμα ημερίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με θέμα την προώθηση του τουρισμού μέσω της προσέλκυσης των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους.

    Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η επιλογή του συμβούλου, με στόχο η υποβολή των μελετών για τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνει έως το τέλος του 2011.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Εγκαινιάστηκε η κινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εγκαινίασε σήμερα, σε πιλοτική φάση, την κινεζική ιστοσελίδα του, http://web.ana-mpa.gr/anachina/index.php.

    Για πρώτη φορά ένα ευρωπαϊκό εθνικό πρακτορείο δημιουργεί ιστοσελίδα, η οποία επικεντρώνεται στο κινεζικό κοινό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών του Διαδικτύου, αλλα και την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Στόχος του εθνικού πρακτορείου της Ελλάδας είναι να καθιερωθεί ως η πιο γνωστή και έγκυρη πηγή ειδήσεων και πληροφοριών στο Διαδίκτυο για τον κινεζικό κόσμο, σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τον ελληνισμό, τις διμερείς σχέσεις, το εμπόριο, την οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, κ.α.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Δεν υπάρχει συναίνεση

    Παραδείγματα από τα οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική της συναίνεσης, παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

    "Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. ¶λλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωσταντίνου και Πεταλωτή.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια "πάγωμα" στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.

    "Όλα τα στοιχεία στον τομέα της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέμα της ανάπτυξης," τόνισε ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    Ο Κ. Χατζηδάκης, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης.

    Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα, την οικοδομή, το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον, τον επενδυτικό νόμο και άλλα, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Ανεπιθύμητος ο Φον Τρίερ

    Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς Φον Τρίερ, ο οποίος εξέφρασε τη "συμπάθειά" του για τον Χίτλερ, κηρύχθηκε "ανεπιθύμητο πρόσωπο" από το Φεστιβάλ των Καννών "με άμεση ισχύ", αλλά δεν αποκλείσθηκε από το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

    "Το Φεστιβάλ των Καννών προσφέρει στους καλλιτέχνες όλου του κόσμου ένα εξαιρετικό βήμα για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας" και "λυπάται βαθιά που το βήμα αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Λαρς Φον Τρίερ για να εκφραστούν σχόλια απαράδεκτα, μισαλλόδοξα, αντίθετα προς τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της γενναιοδωρίας στα οποία βασίζεται η ίδια η ύπαρξη του Φεστιβάλ", αναφέρεται σε ανακοίνωση της διεύθυνσης του φεστιβάλ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Η "μετά Στρος Καν" εποχή

    Η σύλληψη του Δομινίκ Στρος - Καν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, καθώς και η παραίτησή του από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πυροδοτούν τα σενάρια διαδοχής του.

    Το χρονικό των εξελίξεων αναφέρει ότι πριν ακόμη κριθεί αν πρέπει ή όχι να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ντομινίκ Στρος- Καν, η Γερμανία και το Βέλγιο έκριναν πως έπρεπε να ανοίξουν το θέμα της διαδοχής του στο ΔΝΤ. Ακριβέστερα, να υπογραμμίσουν ότι για τη συγκεκριμένη θέση πρέπει να υπάρξουν μόνον ευρωπαίοι υποψήφιοι.

    Σύμφωνα με άγραφο νόμο, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας προέρχεται από τις ΗΠΑ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ προέρχεται από την Ευρώπη.

    Ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε, πλην όμως ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται.

    Η υποψηφιότητα του βρετανού (πρώην πρωθυπουργού) Γκόρντον Μπράουν, που είχε ακουστεί πέρσυ στην προοπτική διαδοχής του Στρος Καν το 2012, δεν θα έχει τη στήριξη του βρετανού πρωθυπουργού.

    Αμέσως μετά ακούστηκαν τα ονόματα της Κριστίν Λαγκάρντ, της γαλλίδας Υπουργού των Οικονομικών και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς.

    Η σπουδή της Καγκελαρίου ¶γκελας Μέρκελ να ανοίξει το θέμα διαδοχής Στρος Καν κατά ορισμένους, εξάλλου, συνδυάζεται με τις πληροφορίες που φέρουν τον κ. ¶ξελ Βέμπερ ως υποψήφιο για τη θέση.

    Από τη Γερμανία αναφέρονται δύο ακόμη ονόματα δυνάμει υποψηφίων.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επιθυμεί να επιλεγεί ως διάδοχος του Ντομινίκ Στρος-Καν ένας "ισχυρός και ικανός" ευρωπαίος υποψήφιος, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Μπαρόζο.

    Από την Ευρώπη, τέλος, αναφέρεται και η υποψηφιότητα του Πολωνού καθηγητή Μάρεκ Μπέλκα, που υπήρξε αντίπαλος στην υποψηφιότητα Στρος Καν το 2007.

    Δύο άλλες υποψηφιότητες επιχειρούν να διεμβολίσουν την άγραφη συμφωνία και να φέρουν τις αναδυόμενες χώρες στο πιλοτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εκτοπίζοντας την Ευρώπη: Ο λευκός Νοτιοαφρικανός Τρέβορ Μάνουελ και ο Μεξικανός Αγκούστιν Κάρστενς.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2011 - 16:30:24 UTC