Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [02] Εκπρόσωποι της τρόικας στη ΝΔ
  • [03] Διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ
  • [04] Παραβιάσεις εναέριου χώρου
  • [05] Αλλάζει το σύστημα θεατρικών επιχορηγήσεων ο»Ώ

  • [01] Αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ στις ανακοινώσεις τους και οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι το συλλαλητήριο αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ συγκαλεί για αύριο σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.

    Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα "άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση".

    Αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.

    Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα κατά των κυβερνητικών μέτρων οργανώνει στις 28 Μαΐου το ΠΑΜΕ στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Εκπρόσωποι της τρόικας στη ΝΔ

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει σήμερα στα γραφεία της ΝΔ το οικονομικό επιτελείο του κόμματος για να συζητήσουν τα μέτρα που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας καθώς ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για την κοστολόγηση του πακέτου των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη ΝΔ εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες αν υλοποιηθούν, όπως έχει τονίσει, στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

    Δημοψήφισμα με το ερώτημα, αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

    «Αυτό είναι το βαθύτερο εθνικό διακύβευμα, γιατί αν αποτύχουμε μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς. Ένα δημοψήφισμα θα προσδώσει με τον πιο άμεσο τρόπο στην κοινωνία συνολικά, τη δυνατότητα ν' αναλάβει τις ευθύνες της. Ο λόγος πρέπει τώρα να δοθεί στον ίδιο το λαό. Η κατάσταση δεν είναι απλώς αδιέξοδη, είναι οριακή για την ίδια την εθνική μας υπόσταση» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

    Σύμφωνα με την πρόταση, που διατύπωσε, το ερώτημα στο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι:

    «Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες, που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη; Είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε το κόστος των αλλαγών, που απαιτούνται για να μην κατέβουμε από το τρένο της Ευρώπης;

    ή

    Αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας; Θέλει η κοινωνική πλειοψηφία να προκρίνει έναν δρόμο, που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση;».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Παραβιάσεις εναέριου χώρου

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληφορορίες 14 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν χθες στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, επισκέπτεται από σήμερα την Τουρκία με σκοπο τη συζήτηση του προγράμματος δραστηριοτήτων έτους 2012, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαίου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Αλλάζει το σύστημα θεατρικών επιχορηγήσεων

    Αλλάζει το σύστημα επιχορηγήσεων του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε «να πάψει να αναπαράγει τις παθογένειες, που είχε το ίδιο δημιουργήσει, να κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της αδιαφάνειας και να οικοδομήσει ένα νέο σύστημα, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της θεατρικής τέχνης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από το υπουργείο θα παρουσιαστεί ένα νέο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης του Θεάτρου, μέρος του οποίου αποτελούν και οι επιχορηγήσεις θεατρικών παραγωγών.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στόχος του υπουργείου για τις επιχορηγήσεις στο θέατρο, αλλά και σε κάθε άλλη μορφή Τέχνης, είναι να θεσπίσει διαφανείς διαδικασίες και σαφή κριτήρια, ώστε να «εξασφαλίσει ότι κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πιάνει τόπο».

    Διευκρινίζεται, δε, πως «για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, έπρεπε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, που είχε παγιωθεί στις επιχορηγήσεις, καθώς και η νοοτροπία που είχε καλλιεργηθεί στους επί μακρόν επιχορηγούμενους φορείς και δημιουργούς, κάποιοι απβ τους οποίους έφτασαν να θεωρούν την κρατική επιχορήγηση ως εκπλήρωση κάποιας υποχρέωσης έναντί τους».

    Μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου παρέχεται η δέσμευση ότι «παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία», θα αποπληρωθούν οι οφειλές όλων των προηγούμενων ετών, αποπληρωμή, την οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το υπουργείο έχει δρομολογήσει.

    Σημειώνεται ότι το πρωί άνθρωποι της Τέχνης με πολύχρωμες σφυρίχτρες, πραγματοποίησαν «Ειρηνική κατάληψη» για τρεις περίπου ώρες στο ΥΠΠΟΤ, έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής ηθοποιών, σκηνοθετών και εργαζομένων στον επιχορηγούμενο θέατρο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 May 2011 - 4:32:57 UTC