Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
  • [02] Ξανά μαζί οι "Πυξ Λαξ"
  • [03] Και πάλι στις πλατείες
  • [04] "Εγγυήσεις ζητεί το ΔΝΤ"
  • [05] Συνελήφθη ο Μλάντιτς

  • [01] Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

    Την Παρασκευή, στις 12.30, συγκαλείται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και με θέμα την "κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία".

    Η πρωτοβουλία του κ. Παπούλια ανελήφθη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθησε επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκαν στο σύνολό τους την πρόσκληση.

    "Συναινούμε στον στόχο, δεν στηρίζουμε τον τρόπο", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς που, ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, διαμηνύει "όχι εκβιασμούς στη ΝΔ". Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι "ή δουλεύουμε για την Ελλάδα, ή πάμε σε εκλογές". Δεν συναινούμε στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Ξανά μαζί οι "Πυξ Λαξ"

    Υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών της μπάντας που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη το βράδυ, στο Τέρα Βάιμπ Παρκ (Terra Vibe Park) στη Μαλακάσα, η τελική πρόβα με ένα μικρό δείγμα της περιοδείας των Πυξ Λαξ.

    Με προεξέχουσα συναυλία αυτήν της 13ης Ιουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, καλλιτέχνες και διοργανωτές δήλωσαν πως είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους.

    Η περιοδεία του αγαπημένου και απόλυτα επιτυχημένου συγκροτήματος ξεκινάει από τα Ιωάννινα στις 8 Ιουλίου, 13 Ιουλίου θα τραγουδούν στο ΟΑΚΑ, 30 Ιουλίου η μπάντα ταξιδεύει στην Κύπρο στο στάδιο της Αγίας Νάπας, στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο όμορφο Καρπενήσι, 7 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη θα απολαύσει τους αγαπημένους καλλιτέχνες στο Καυταντζόγλειο, 17 Σεπτεμβρίου η Πάτρα έχει την τιμητική της και το Παμπελοπονησσιακό Στάδιο και κλείνει η περιοδεία με τη συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο στις 26 Σεπτεμβρίου.

    Το μήνυμα που υιοθετεί η μπάντα γι αυτήν την περιοδεία, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα από στίχους του μουσικού και τραγουδιστή των Πυξ Λαξ, Μάνου Ξυδούς «Έι μεν, κοίτα μπροστά».

    Η μπάντα, στη συνέντευξη Tύπου, δήλωσε πως μετά τη λήξη της περιοδείας δεν θα τραγουδίσει πάλι μαζί, καθώς έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το σχέδιο που υπήρχε γι΄ αυτή την περιοδεία ήταν να γίνει στα 10 χρόνια, όμως εξαιτίας της απώλειας του Μάνου Ξυδούς έγινε νωρίτερα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Και πάλι στις πλατείες

    Για δεύτερη ημέρα το κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στον λαό των «Αγανακτισμένων». Ένα πολύχρωμο πλήθος άρχισε να φτάνει μπροστά στη Βουλή από τις έξι το απόγευμα. Παρέες νέων, οικογένειες, ηλικιωμένοι, σχολικές τάξεις με δασκάλους, ποδηλάτες, ήρθαν να δώσουν το «παρών» στη μαζική εκδήλωση δυσφορίας, για την οικονομική κυβερνητική πολιτική, των απλών πολιτών, αυτών που δεν θέλουν να μπουν κάτω από σημαία κόμματος, ή συνδικάτων.

    Οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας είναι παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά ουδείς ανησυχεί. Η διαδήλωση είναι απόλυτα ειρηνική. Η μόνη αγωνία των παρευρισκομένων είναι το αν θα είναι και πάλι πολλοί, όπως χθες.

    Οι άνθρωποι του facebook, αντίθετα, είναι πολύ αισιόδοξοι, καθώς σήμερα, όπως λένε, αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή αν λάβει κανείς υπόψη τουλάχιστον τις δηλωμένες συμμετοχές. Πάντως, ακόμη και ο καιρός φαίνεται να μη κάμπτει τους αποφασισμένους. Όλοι, εξάλλου, ήρθαν εφοδιασμένοι με ομπρέλες.

    Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους, που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ. Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού παρατηρούν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που φέρει επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Εγγυήσεις ζητεί το ΔΝΤ"

    Το ΔΝΤ ενδέχεται να μην εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την Ελλάδα, που πρέπει να χορηγηθεί τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    "Εάν οι Ευρωπαίοι φτάσουν στο σημείο να παραδεχθούν ότι η εκταμίευση των χρημάτων από το ΔΝΤ στις 29 Ιουνίου δεν θα προχωρήσει, το ΔΝΤ θα αναμένει από τους Ευρωπαίους να καλύψουν το δικό του μερίδιο στη χρηματοδότηση", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

    "Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί καθώς κάποια κοινοβούλια, όπως στη Γερμανία, τη Φιλανδία και την Ολλανδία και άλλα, δεν είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο", συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια βυθίστηκαν και οι μετοχές ασφαλών μελλοντικών αποδόσεων (bond futures) σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ενώ τα ομόλογα της γερμανικής κυβέρνησης εκτινάχθηκαν στα Χρηματιστήρια. "Αυτό είναι πολύ αρνητικό για την Ελλάδα. Πάει την κρίση σε άλλο επίπεδο", είπε ένας χρηματιστής.

    Στέλεχος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την Ελλάδα εάν δεν διαθέτει εγγυήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της για το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση: «ουδέποτε δανείζουμε εάν δεν έχουμε εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει κενό στη χρηματοδότηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας», τόνισε η ίδια πηγή.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Συνελήφθη ο Μλάντιτς

    Ο πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, που κατεζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζρένιανιν, η οποία απέχει περίπου 120 χλμ. από το Βελιγράδι. Ο Μλάντιτς κρυβόταν εκεί με την ονομασία Μίλοραντ Κόμαντιτς.

    Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χωριό αυτό ο Μλάντιτς έχει συγγενείς, τους οποίους και επισκεπτόταν συχνά τη δεκαετία του 1990.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία εντόπισε τον Μλάντιτς ύστερα από πληροφορία που έλαβε, ότι κάποιο άτομο με τα δικά του χαρακτηριστικά είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή.

    Η διεθνής κοινότητα είχε διαμηνύσει στη Σερβία πως θα πρέπει να συλλάβει τους εναπομείναντες καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου, δηλαδή τον Ράτκο Μλάντιτς και τον Γκόραν Χάτζιτς, προκειμένου να έχει επιτυχή κατάληξη η ευρωπαϊκή της πορεία.

    Ο Μλάντιτς διέφευγε τη σύλληψη από το 1995, όταν και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη του Μλάντιτς, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι σήμερα είναι "μια ιστορική ημέρα για τη διεθνή δικαιοσύνη".

    Για σημαντικό βήμα για τη Σερβία και την Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η Σερβία έκανε ένα ακόμη βήμα προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί, ενώ η Α. Μέρκελ ανέφερε ότι "η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς είναι ένα καλό νέο".

    «Η Ελλάδα χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και συγχαίρει την κυβέρνηση της Σερβίας για την αποφασιστικότητα και την επιμονή της», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 May 2011 - 18:31:35 UTC