Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Θα κάνω το καθήκον μου''
  • [02] Δωρεάν σπιρομέτρηση
  • [03] "Ελλειμμα αλληλεγγύης στην ΕΕ"
  • [04] Ανησυχία για Θανατηφόρο βακτήριο
  • [05] "Χρειαζόμαστε Παιδεία"

  • [01] ''Θα κάνω το καθήκον μου''

    Το θάρρος και η θυσία των Καλαβρυτινών είναι η απόδειξη ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το κουράγιο των Ελλήνων τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία επισκέπτεται, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Στήβεν Χάρπερ.

    "Απέναντι σε όσους παλεύουν να μην αλλάξει τίποτα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βγάζουμε την χώρα από την επιτήρηση" είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι "το παλιό σύστημα, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αντιστέκεται παντού", τόνισε ότι η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη και υπογράμμισε ότι "παρά τους πραγματικούς κινδύνους να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας".

    "Ούτε εγώ, ούτε κανείς στην κυβέρνηση θα κάνει πίσω προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της" είπε ο πρωθυπουργός.

    "Είμαστε στο πρώτο έτος μιας τριετούς προσπάθειας" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί" επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Δωρεάν σπιρομέτρηση

    Δωρεάν αναπνευστικό έλεγχο, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας σπιρομέτρησης, πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, όπως έχει ορισθεί η τελευταία μέρα του Μαΐου.

    Οι έλεγχοι θα γίνονται και τις δύο ημέρες, στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

    Η σπιρομέτρηση είναι ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων. Η εξέταση δεν πονάει και συνήθως διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Απαιτεί να πάρει κανείς βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να εκπνεύσει με δύναμη. Εκπνέετε μέσα σε μια συσκευή που αποκαλείται σπιρόμετρο και υπολογίζει τον αέρα στους πνεύμονές σας και πόσο γρήγορα μπορείτε να τον εκπνεύσετε.

    Όπως επισημαίνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, η ελαττωματική εμβρυϊκή ανάπτυξη (σωματικά και νευρολογικά), το μειωμένο βάρος γέννησης κ.α.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] "Ελλειμμα αλληλεγγύης στην ΕΕ"

    "Η κρίση που περνάει τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη δείχνει διπλό έλλειμμα: και υπευθυνότητας και αλληλεγγύης. Χώρες που με υψηλό έλλειμμα και δυσβάσταχτο χρέος, πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και χώρες με πλεονάσματα πρέπει να θυμούνται ότι, αν πιστεύουν στην Ευρώπη, έχουν υποχρέωση να δείξουν αλληλεγγύη, τονίζει σε άρθρο του στην "Καθημερινή", ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για τα 30 χρόνια της ΕΕ.

    "Μια Ένωση τη διαλύουν είτε τα παράπονα των αδυνάτων είτε η αλαζονεία των ισχυρών. Σ΄εμάς υπάρχει κίνδυνος να συμβούν και τα δύο", τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης και καλεί την Ευρώπη να ξεπεράσει τον διαχωρισμό Βορρά-Νότου που, όπως λέει, είναι εσωτερικός και δεν επιβλήθηκα απ' έξω.

    Αν διασωθεί η Ευρώπη, όλοι θα κερδίσουμε, εκτιμά ο κ. Σαμαράς και σημειώνει ότι αν αποδυναμωθεί κι άλλο θα ζημιώσει στο εξής κυρίως τους "ισχυρούς του Βορρά",γιατί όπως λέει οι "ανεύθυνοι του Νότου", τη ζημιά την έχουν πάθει ήδη.

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Ανησυχία για Θανατηφόρο βακτήριο

    Η επιδημία του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως και η σημαντικότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

    Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως υπάρχουν υποψίες ότι μολυσμένα αγγουράκια, εισαγόμενα από την Ισπανία, προκάλεσαν την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται στο STEC, ένα είδος βακτηρίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας.

    Το ECDC, που εδρεύει στη Στοκχόλμη και παρακολουθεί τις ασθένειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την επιδημία "μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί στη Γερμανία".

    Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΟΑΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

    Το ΟΑΣ επηρεάζει το αίμα, τα νεφρά και, σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] "Χρειαζόμαστε Παιδεία"

    Καταξιωμένος και αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό, ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς δεν έχει διστάσει σε όλη του τη ζωή να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

    Η παιδεία και τα καλά παραδείγματα -κυρίως από τους πολιτικούς- μπορούν να βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο, δηλώνει με έμφαση και εύχεται να δώσουν το «καλό παράδειγμα» οι πολιτικοί και οι «αποπάνω». «Λένε ότι έχουμε οικόπεδα, χώρους, τεράστιες εκτάσεις, που όμως μένουν τελείως ανεκμετάλλευτες. Για παράδειγμα, η Θεσσαλία θα μπορούσε να είναι ο σιτοβολώνας της Ευρώπης. Όμως δεν έχω ακούσει να κάνουν τίποτα. Και να σας πω και κάτι ακόμα. Έχουμε έλλειψη άξιων ανθρώπων. Πρέπει να βάλουν υπεύθυνους ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση, οι οποίοι θα κάνουν μια σωστή κατανομή των αρμοδιοτήτων» εξηγεί ο ζωγράφος .

    Ο ζωγράφος πιστεύει και στις νέες δυνάμεις της τέχνης και στην παρουσία άξιων καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος στον χώρο του Πολιτισμού.

    Τι προτείνει ο ίδιος: «Να φιλοτιμούνται οι υπεύθυνοι του χώρου μας και να θυσιάζονται καμιά φορά. Δεν βρήκα κανέναν να πει ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Όλοι κρύβονται. Και εκλογές να γίνουν, όπως ζητούν πολλοί, σε λίγο καιρό πάλι αυτοί που θα βγουν δεν θα κάνουν τίποτα. Το να ζητάμε να γίνουν εκλογές δεν έχει νόημα. Να υπήρχε μία διέξοδος εντάξει, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει».

    Β©ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2011 - 14:30:25 UTC