Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων
  • [02] H Λαγκάρντ ζητάει στήριξη Video
  • [03] Το ρομπότ και ο κύβος

  • [01] Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων

    Στην "τελική ευθεία" μπαίνουν, πλέον, οι διαπραγματεύσεις με την "τρόικα" για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, οι διαπραγματεύσεις αυτές εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσέγγιση των δύο πλευρών σχετικά με τις απαιτούμενες πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος και το φορολογικό σκέλος τους (π.χ. μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στον συντελεστή 23%). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αποσαφηνισθεί πλήρως η νομική μορφή του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας - το οποίο θα διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας -, και του τρόπου "εμπλοκής" σε αυτό στελεχών της τρόικας (π.χ. παροχή τεχνογνωσίας και τεχνικής βοήθειας, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση).

    Στο μεταξύ, το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα, έπειτα από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για δήθεν πραγματοποίηση αύριο, Τετάρτη, στην αυστριακή πρωτεύουσα, Συνόδου των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για συζήτηση του ελληνικού χρέους.

    Όπως τονιζόταν, πρόκειται για εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη, "συνάντηση ρουτίνας" της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Η επιλογή της Βιέννης για την πραγματοποίησή της, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αυστρία προήδρευε πέρσι αυτής της Επιτροπής.

    Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η Γερμανία είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από την επιδίωξη της για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, προκειμένου να διευκολύνει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ, το δημοσίευμα συνέβαλε στο να μειωθούν οι φόβοι των επενδυτών για το ενδεχόμενο μίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα το ευρώ να φθάσει στην ισοτιμία των 1,4413 δολαρίων.

    Άνοδος στο ΧΑ

    'Εντονη ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και ενίσχυσης του ευρώ, καθώς οι αγορές διαβλέπουν την πιθανότητα ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση χρέους εντός μάλιστα του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:37 διαμορφώνεται στις 1.286,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 3,73%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 62,25 εκατ. ευρώ.

    Διαψεύδεται η σύγκληση έκτακτης Συνόδου υφ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στη Βιένη- Σε υπηρεσιακό επίπεδο και προγραμματισμένη από καιρό η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί

    Το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σήμερα, έπειτα από σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιένη, είδηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για δήθεν πραγματοποίηση αύριο Τετάρτη στην αυστριακή πρωτεύουσα, Συνόδου των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για συζήτηση του ελληνικού χρέους.

    Όπως τονιζόταν, πρόκειται για εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη, "συνάντηση ρουτίνας" της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών, σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Η επιλογή της Βιένης για την πραγματοποίησή της, οφείλεται στο γεγονός ότι η Αυστρία προήδρευε πέρσι αυτής της Επιτροπής.

    Η Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών είναι κοινοτικό όργανο, το οποίο με την έναρξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης αντικατέστησε την προηγούμενη Νομισματική Επιτροπή, και σε αυτή οι χώρες-μέλη εκπροσωπούνται σε υπηρεσιακό επίπεδο με δύο μέλη, όπως με δύο μέλη εκπροσωπούνται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, ενώ στις δικαιοδοσίες της περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης των χωρών-μελών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] H Λαγκάρντ ζητάει στήριξη Video

    Την υποστήριξη της Βραζιλίας στη διεκδικήσει της να ηγηθεί του ΔΝΤ, επιδιώκει η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα του καφέ, που είναι μία από τις δυνάμεις που μπορούν να επηρεάσουν στην τελική εκλογή.

    Η γαλλίδα υπουργός, με δηλώσεις της αργά το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βραζιλία, υποστήριξε πως επιβάλλεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στο ΔΝΤ που θα εγγυώνται την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση όλων των μελών του διεθνούς οργανισμού.

    Στο μεταξύ, ο γάλλος επιχειρηματίας Ζαν-Μαρί Κιν ζητάει την δικαστική διερεύνηση οικονομικού σκανδάλου στο οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται η Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Ζαν-Μαρί Κιν κατηγορεί την Λαγκάρντ για κατάχρηση εξουσίας διευκολύνοντας την κρατική τράπεζα Caisse des Depots να αγοράσει το 25% της GRTgaz, εταιρίας δικτύου παροχής φυσικού αερίου της GDF Suez (εταιρίας κοινής ωφέλειας), στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής του που κατατέθηκε στον εισαγγελέα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Το ρομπότ και ο κύβος

    Ένα ρομπότ που κατασκεύασαν φοιτητές του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σουίνμπερν, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, επίλυσε σε μόλις 10,69 δευτερόλεπτα ένα από τα πιο γνωστά παζλ, τον κύβο του Ρούμπικ, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

    Οι έξι φοιτητές μηχανολογίας, ρομποτικής και πληροφορικής, που δημιούργησαν το ρομπότ με την εύγλωττη ονομασία "Ρούμπι" από το μηδέν, στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας τους στο τελευταίο έτος των σπουδών τους, προτίθενται να κάνουν αίτηση για την αναγνώριση -και επίσημα- του νέου ρεκόρ από τον διεθνή Οργανισμό Γκίνες.

    Το προηγούμενο ρεκόρ επίλυσης του συγκεκριμένου παζλ από ρομπότ κατείχε, από τον Οκτώβριο του 2010, ο "Cubinator" με ταχύτητα 18,2 δευτερόλεπτα. Το παγκόσμιο ρεκόρ επίλυσης του κύβου Ρούμπικ από άνθρωπο κατέχει ο Φέλιξ Ζέμντεγκς, ο οποίος πέτυχε φέτος ταχύτητα 6,24 δευτερολέπτων στο διαγωνισμό "Kubaroo Open 2011".

    Στο χρονικό διάστημα των 10,69 δευτερολέπτων που χρειάζεται το ρομπότ για να λύσει τον κύβο, περιλαμβάνεται και ο χρόνος για να ελέγξει την αρχική κατάσταση του παζλ. Το ρομπότ φωτογραφίζει κάθε όψη του κύβου, με μια κάμερα web, και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαθηματικού αλγορίθμου, ενός ειδικού προγράμματος λογισμικού, βρίσκει τη λύση. Το ρομπότ κινείται με ταχύτητα και ακρίβεια χάρη σε ένα ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου των κινήσεών του σε πραγματικό χρόνο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 May 2011 - 12:30:18 UTC