Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναπόφευκτη" μια νέα οικονομική βοήθεια
  • [02] Απάτη 1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Λειβαδιάς
  • [03] Στο υπουργείο Παιδείας εκπροσώποι καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [04] Απελευθέρωση αγοράς στα ταξί
  • [05] Άρειος Πάγος για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [06] Ομιλία Μ. Θεοδωράκη στην Αριστοτέλους
  • [07] Στοίχημα η αύξηση των τουριστικών εσόδων
  • [08] Δικαιολογητικά για επιδόματα
  • [09] Στοιχεία για τους εισακτέους
  • [10] "Το μνημόνιο έχει αποτύχει"
  • [11] Διαψεύδουν τις πληροφορίες

  • [01] "Αναπόφευκτη" μια νέα οικονομική βοήθεια

    "Είναι αναπόφευκτο ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το ακριβές ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη συνεισφορά των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες διακρατούν ελληνικό χρέος", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    "Είναι φανερό ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα", τόνισε εκφράζοντας συγχρόνως ικανοποίηση, που η Γερμανία ευθυγραμμίστηκε με την άποψη αυτήν. "Ως προεδρεύων της ευρωζώνης, διαπραγματεύομαι μία συνολική λύση για την Ελλάδα", πρόσθεσε.

    Διπλωματική πηγή, προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, σχολίασε ότι το νέο πακέτο μπορεί να ξεπεράσει τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, "καλύπτοντας τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον έως το μέσον του 2014".

    Καλά πληροφορημένες πηγές σχολίασαν ότι το ένα τρίτο του προγράμματος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα θα προέλθει απ τις αποκρατικοποιήσεις της, επιπλέον ένα τρίτο θα προέλθει απ το ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει απ τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας--ένα σημείο, για το οποίο γίνεται η μεγαλύτερη διαπραγμάτευση.

    Αισιόδοξη ότι θα διασφαλιστεί ευρεία υποστήριξη της γερμανικής Βουλής σε ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας εμφανίστηκε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, καθώς κορυφώνονται οι ζυμώσεις στα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού CDU, CSU, FDP.

    Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων θα καταθέσουν κοινή πρόταση ψηφίσματος προς έγκριση από τη Βουλή. Το ψήφισμα θα προσδιορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων στο οποίο θα καλούνται να κινηθούν ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Συμβούλιο υπουργών στις 20 Ιουνίου και η καγκελάριος Μέρκελ στο Συμβούλιο κορυφής στις 24 Ιουνίου.

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιτίθεται σε κάθε λύση, που θα μπορούσε να θεωρηθεί στάση πληρωμών για την Ελλάδα, επιλεκτική ή απόλυτη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, επαναβεβαίωσε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Απάτη 1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Λειβαδιάς

    Απροσδιόριστο παραμένει, μέχρι στιγμής, το μέγεθος της απάτης, που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από κύκλωμα επιτηδείων, οι οποίοι, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Ιδρύματος, απομυζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζημία του Ιδρύματος ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σημειώνει ότι η απάτη αποκαλύφθηκε με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στο υποκατάστημα Λειβαδιάς οι δαπάνες για μετακινήσεις νεφροπαθών, τα τελευταία χρόνια, είχαν αυξηθεί υπέρογκα. Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν τα παραστατικά των δαπανών και αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.

    Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, ενώ πραγματικά διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λειβαδιά, προκειμένου να χρεωθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δαπάνη μετακίνησης, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λειβαδιάς - Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται, με τη συνεργασία των εμπλεκομένων, ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ, μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Στο υπουργείο Παιδείας εκπροσώποι καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Ως «ιδιαιτέρως σημαντική» χαρακτηρίζεται και από τις δύο πλευρές η συνάντηση, σήμερα στις 14.00, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και εκπροσώπων των καθηγητών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς και των ερευνητών. Το υπουργείο ικανοποίησε σχετικό αίτημα των τριών ομοσπονδιών, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο υφυπουργός Παιδείας, Ι. Πανάρετος, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

    Οι καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν δικαστικά κατά του κ. Πανάρετου και σήμερα, πριν τη συνάντηση, αναμένεται να καταθέσουν τη σχετική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Γ. Νίνος, με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας συνέταξε επιστολή παραπόνων σε βάρος του υφυπουργού με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, και την υπουργό Παιδείας, Αν. Διαμαντοπούλου.

    Χθες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων απέστειλαν ανοικτή επιστολή στην κ. Διαμαντοπούλου (με κοινοποίηση στον κ. Πανάρετο), προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το «πλαφόν», που μπήκε στις προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων.

    Στο στόχαστρο των καθηγητών μπήκε και πάλι ο κ. Πανάρετος, ο οποίος προσφάτως κοινοποίησε εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιούσε ότι από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος τα πανεπιστημιακά τμήματα με διδακτικό προσωπικό άνω των 25 ατόμων, δεν θα μπορούν να προσλαμβάνουν συμβασιούχους (15 για τα ΤΕΙ).

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Απελευθέρωση αγοράς στα ταξί

    Στην απελευθέρωση και του τομέα των Επιβατικών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, (Αγοραία-ΤΑΧΙ) προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνεχίζοντας το έργο των γενικότερων διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

    Στόχος των προωθούμενων αλλαγών, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είναι ο εκσυγχρονισμός και η οργάνωση της αγοράς κατά τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, με τη θέσπιση ανοικτών διαδικασιών για την απόκτηση της άδειας και την πρόσβαση στο επάγγελμα του οδηγού ΤΑΧΙ και γενικότερα την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν το χώρο.

    Οι αλλαγές βασίζονται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στην απελευθέρωση της άσκησης του επαγγέλματος και στην καθιέρωση ενός αντικειμενικού και διαφανούς συστήματος για τον προσδιορισμό του αριθμού αδειών ΤΑΞΙ για κάθε περιοχή της χώρας. Η νομοθετική πρωτοβουλία θα προβλέπει τη δημιουργία νέων τύπων ΤΑΞΙ (7-θέσια, 9-θέσια) και ΤΑΞΙ με λιγότερα διακριτικά και διαφορετικό κόμιστρο, για κάλυψη διαφορετικών αναγκών, καθώς και νέους κανονισμούς λειτουργίας.

    Με το νέο καθεστώς αίρεται η απαγόρευση για την έκδοση νέων αδειών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται στο εξής με βάση το συντελεστή 2,5 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, σε ό,τι αφορά την Αθήνα και 2 ΤΑΞΙ για την υπόλοιπη Ελλάδα, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου, από 1,3 έως 2 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη και η τουριστική κίνηση κάθε περιοχής. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής της έδρας των ΤΑΞΙ, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν, εφόσον ισχύουν ορισμένα κριτήρια, όπως υποδομές μιας περιοχής σε λιμάνια, αεροδρόμια, διευρυνόμενες τουριστικές περιοχές και άλλα. Στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι υφιστάμενες μεγάλες έδρες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Άρειος Πάγος για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Το "πράσινο φως" για να συνδικαλίζονται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη μερικώς την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη.

    Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (σσ. με περιορισμένα δικαιώματα) και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Δηλαδή, μπορεί να συστήσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, όπως είναι οι πολιτισμικοί, οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι.

    Αντίθετα, δεν μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό Σωματείο σύμφωνα με το Ν. 1264/1982, καθώς ο νόμος αυτός, μεταξύ των άλλων, προϋποθέτει ότι οι απασχολούμενοι στις Ένοπλές Δυνάμεις πρέπει να συνδέονται με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει, αλλά και οι σκοποί των Σωματείων που ενεργοποιούνται σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο του 1982, είναι εντελώς διαφορετικοί από τους αυτούς των μη κερδοσκοπικών Σωματείων.

    Επίσης, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση που είχε κρίνει τα αντίθετα και επανέπεμψαν την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Ομιλία Μ. Θεοδωράκη στην Αριστοτέλους

    «Όχι» στο Μνημόνιο, στην τρόικα και στην κυβέρνηση, είπε ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Επισήμανε ότι «από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας».

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα και υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία και τους εθνικιστικούς κύκλους της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

    Μίλησε για «ξένα αρπακτικά» που έχουν στόχο τη λεηλασία του πλούτου της χώρας, χωρίς να εξαιρούνται τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και σημείωσε: «Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γιβ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνεςβ¦Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μβ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους «Σφάξε με Αγά μου νβ αγιάσω», κάνουν λάθος».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Στοίχημα η αύξηση των τουριστικών εσόδων

    Το μεγάλο στοίχημα της μεγέθυνσης των τουριστικών εσόδων, φιλοδοξεί να κερδίσει φέτος η πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία του Τουρισμού, με προφανή στόχο την ανάσχεση της ύφεσης, αλλά και την επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων, που τα τελευταία έτη απώλεσαν σημαντικά κεφάλαια εξαιτίας της κρίσης, που χτύπησε και την Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα προσφέρει την ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής στα τουριστικά πακέτα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, προκειμένου να προωθήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν στην αμερικανική αγορά. Οι τιμές των ξενοδοχείων, όπως τονίζει, έχουν διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα και «σε αυτό έχει συμβάλει η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% στις τουριστικές υπηρεσίες, που έκανε πράξη η κυβέρνηση».

    Ο τουρισμός αποτελεί τη λοκομοτίβα της ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο, κατά γενική ομολογία εμπλεκομένων και με τα μη τουριστικά πράγματα και οι τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών, θα καθορίσουν πού θα «κάτσει» η μπίλια στα τουριστικά έσοδα. Ο ελληνικός τουρισμός «πουλάει» φέτος, επισημαίνουν με μία φωνή οι τουριστικοί φορείς και «όχι ακριβά», απαντούν τουριστικοί επιχειρηματίες, που ζουν από κοντά τα λαμβάνοντα στον τουριστικό κλάδο.

    Διψήφιο ποσοστό ανόδου στα τουριστικά έσοδα φέτος είναι το ιδεατό σενάριο, ενώ μια άυξηση που θα κυμανθεί στο 6% με 7% θεωρείται ο πλέον ρεαλιστικός στόχος, με βάση τα έως τώρα στοιχεία αφίξεων τουριστών. Κλειδί, πάντως, για την πορεία των τουριστικών εσόδων και το αν θα κλειδώσουν στο +10% και πάνω, είναι οι προσφερόμενες τιμές. Αν πουλήσει δηλαδή η Ελλάδα «ακριβά» τα τουριστικά πακέτα, με τις υπλογιζόμενες για φέτος αφίξεις, τότε θα το καταφέρει, σημειώνουν οι γνωρίζοντες. Αν «πουλήσει» χαμηλά, τότε ο στόχος του 6% και του 7% αυξήσεις στα τουριστικά έσοδα είναι μάλλον δεδομένος, πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που κάνουν λόγο για άνοδο των αφίξεων κατά 10% και πλέον.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] Δικαιολογητικά για επιδόματα

    Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητα για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ του έτους 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα γίνει, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, με τον εξής τρόπο:

    Σήμερα, 10η Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά. Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

    Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.

    Λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

    Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

    Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.

    Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31-01-2012.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [09] Στοιχεία για τους εισακτέους

    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr έχει αναρτηθεί η απόφαση του αριθμού των εισακτέων με τα λεπτομερή στοιχεία για την κατανομή του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστός ο αριθμός των εισακτέων από κάθε κατηγορία και τα ιδρύματα θα γνωρίζουν από τώρα τον μέγιστο αριθμό φοιτητών που θα υποδεχτούν τον Σεπτέμβριο.

    Είναι επίσης, η πρώτη φορά που όλοι οι πρωτοετείς θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ίδρυμα που θα φοιτήσουν από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, χωρίς την διαδικασία των μετεγγραφών αφού από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 αυτές καταργούνται. Οι υποψήφιοι που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής, θα διεκδικούν πλέον την εισαγωγή τους βάσει των μορίων τους και των προτιμήσεών τους στις επιπλέον θέσεις των ειδικών περιπτώσεων πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων.

    Επίσης, στην ιστοσελίδα του υπουργείου, δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που φέτος θα υποβληθεί από τους υποψηφίους για πρώτη φορά ηλεκτρονικά.

    Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι απαραίτητη η εισαγωγή του 8ψηφιου κωδικού που δόθηκε στους μαθητές για τις πανελλήνιες, καθώς και τα αρχικά γράμματα (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο) στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Μετά την εισαγωγή των στοιχείων εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο οι υποψήφιοι πρέπει να φυλάξουν, αφού θα τους χρειαστεί και πάλι.

    Σημειώνεται ότι στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξουν τις επιλογές τους ή να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο πριν από την τελική υποβολή, η ενεργοποίηση της οποίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς προσωπικό κωδικό ασφαλείας, το γνωστό και ως password.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [10] "Το μνημόνιο έχει αποτύχει"

    Το μνημόνιο έχει αποδεδειγμένα αποτύχει, βουλιάζει την οικονομία στην ύφεση και οδηγεί σε νέα σκληρότερα μέτρα που οδηγούν σε νέα μεγαλύτερη ύφεση" επανέλαβε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Ο Γιάννης Μιχελάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει non paper που έχει παραδώσει ο πρωθυπουργός στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν πριν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "υπάρχει ένα non paper που έδωσε ο πρωθυπουργός στον κ. Σαμαρά", το οποίο περιελάμβανε προτάσεις της ΝΔ που υλοποιούνται και άλλες που έχουν εξαγγελθεί ή μπορούν να εξετασθούν.

    Σε ερώτηση αν ανταποκρίθηκε εγγράφως ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό επ' αυτού, ο κ. Μιχελάκης απάντησε αρνητικά.

    Σε ό,τι αφορά τις επανειλημμένες δηλώσεις στελεχών στην ΕΕ για συναίνεση στην Ελλάδα, είπε ότι σε καμία από αυτές τις δηλώσεις δεν τίθεται η συναίνεση ως προϋπόθεση. "Δεν θεωρούμε ότι ο αγώνας είναι χαμένος. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να πείσουμε τους πάντες για τις θέσεις μας" είπε.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [11] Διαψεύδουν τις πληροφορίες

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας, αντίθετα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Αυτή η ιστορία είναι απολύτως ψεύτικη", τόνισε ο Φίλιπ Ρέινς, σύμβουλος της Κλίντον. Η υπουργός "δεν είχε καμιά συζήτηση με τον πρόεδρο Ομπάμα, τον Λευκό Οίκο ή με κάποιον άλλο για ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για την Παγκόσμια Τράπεζα", επισήμανε ο ίδιος σε ανακοίνωσή προς τους δημοσιογράφους.

    "Δεν έχει εκφράσει κανένα ενδιαφέρον για την θέση αυτή και δεν θα την δεχτεί αν της την προτείνουν", πρόσθεσε ο Ρέινς.

    Και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ διέψευσε τις πληροφορίες χαρακτηρίζοντάς τις απόλυτα λανθασμένες.

    Το Ρόιτερς μετέδωσε πως η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συζητά με τον Λευκό Οίκο την ανάληψη της προεδρίας του διεθνούς οικονομικού οργανισμού την επόμενη χρονιά όταν λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου Ρόμπερτ Ζέλικ.

    Πηγή προσκείμενη στην Παγκόσμιας Τράπεζα ανέφερε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα υποψηφιότητας της κ. Κλίντον.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2011 - 6:30:30 UTC