Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συστράτευση μόνο για επαναδιαπραγμάτευση"
  • [02] Σύγκρουση τρένου με φορτηγό
  • [03] "'Εχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο"
  • [04] "Χάρτινη" πρόκληση
  • [05] Η φλόγα ταξιδεύει
  • [06] Ιστιοπλοϊκός αγώνας 'Ανδρου

  • [01] "Συστράτευση μόνο για επαναδιαπραγμάτευση"

    Απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και δηλώνει απερίφραστα ότι "η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".

    Στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι "δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει ταβ¦ ίδια που είχε πει και τότε! Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!". Υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο και προσθέτει ότι η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.

    Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι "δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας και βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα" και κλείνει την συζήτηση περί συναίνεσης πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου λέγοντας ότι "τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει".

    Κυβέρνηση και τρόικα ρίχνουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης, σχολιάζει το ΚΚΕ, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ψήφος των βουλευτών είναι «προϊόν φόβου». Για ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΝ, λέγοντας ότι το μεσοπρόθεσμο οδηγεί μαθηματικά στην τυπική οικονομική χρεοκοπία. Εκλογές ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να ανατραπεί «το αδιέξοδο πολιτικό σκηνικό και να επιβληθούν οι απαραίτητες συνεργασίες», ενώ ο Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα σφραγίζει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. φορτηγό, που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, στο ύψος των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

    Πρόκειται για το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα, με περίπου 400 άτομα επιβάτες. Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε. Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το τμήμα τροχαίας Χαλκηδόνας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] "'Εχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο"

    "Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, με ό,τι πολιτικό κόστος έχει", επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, στη συνέντευξη Τύπου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Σύμφωνα με τον υπουργό, "ή φτιάχνουμε τη σημερινή κατάσταση, ή αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον".

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η έκτακτη εισφορά, η οποία θα αρχίσει να επιβάλλεται από εφέτος στα εισοδήματα, κλιμακωτά από 1% έως 3% ή 4%, θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

    Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τα εξής:

    " Αυξάνονται τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και καθιερώνονται νέα ειδικά τεκμήρια για τους επιτηδευματίες, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στον χώρο αυτόν.

    " Επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ακίνητα (ο υπουργός μίλησε σχηματικά για ύψος 0,1%- 0,2% στην προσωπική αντικειμενική αξία), το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Το ύψος του ειδικού τέλους θα εξαρτηθεί από το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου στον φόρο ακίνητης περιουσίας.

    " Αναστέλλεται για το τρέχον έτος η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και επεκτείνεται η απαλλαγή για το "πόθεν έσχες" πέραν της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα 2- 3 χρόνια. Δεν αλλάζει το αφορολόγητο για την α΄ κατοικία.

    " Θα υπάρξει φορολόγηση στα αναψυκτικά, το ύψος της οποίας θα συναρτηθεί με τη μετάταξη από 1ης Σεπτεμβρίου του τομέα της εστίασης από τον συντελεστή 13% ΦΠΑ στον συντελεστή 23%.

    " Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία. Το μέτρο, σε συνδυασμό με το "πόθεν έσχες", θα ισχύσει και για δημοσίους υπαλλήλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

    " Επιβάλλεται τέλος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά κάποιες συναλλαγές τραπεζικού χαρακτήρα. Ερωτηθείς εάν θα αφορά και τις πιστωτικές κάρτες, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε στον επικείμενο εφαρμοστικό νόμο, λέγοντας ότι διεξάγονται συζητήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ότι δεν επιθυμεί να θιγεί το τραπεζικό σύστημα

    " Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο υπουργός είπε ότι εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή ακόμη και η αναστολή του μέτρου για να μην υπάρξουν απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα. Εάν επιβληθεί τελικά το μέτρο, θα υπάρξει πρόβλεψη για εισοδηματική ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων. Θεωρείται δεδομένη η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο.

    " Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους (αυτοί δεν κινδυνεύουν με απόλυση, είπε ο υπουργός), επιβάλλεται για πρώτη φορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και θα υπάρξει μικρή αύξηση για τον ιδιωτικό τομέα. Η τελευταία, θα επιμερίζεται μεταξύ υπαλλήλου και επιχείρησης.

    " Δεν αυξάνεται η προκαταβολή του φόρου στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

    " Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.

    " Επέρχεται αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας της τάξης του 10%.

    " Θα υπάρξει φορολογικός έλεγχος για τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό και δεν επιστρέψουν με το υπό κατάρτιση νέο σχέδιο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

    " Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για την απλοποίηση του ισχύοντος, που, παράλληλα, θα προβλέπει χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα κληθούν να συνεισφέρουν στην κατάρτισή του και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω ομάδων εργασίας.

    Με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, στο τέλος Ιουνίου θα ψηφισθεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και στις αρχές Ιουλίου ο βασικός εφαρμοστικός νόμος. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης και τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] "Χάρτινη" πρόκληση

    Προσβλητική κίνηση εναντίον της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη τη σημερινή πρωτοβουλία Ολλανδού εθνικιστική πολιτικού, ο οποίος, επιδεικνύοντας ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.

    Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον ηγέτη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», G. Vilders, εκείνος προσπάθησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ολλανδικής κοινής γνώμης, προκαλώντας την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Vilders μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, με φόντο ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

    Προηγουμένως, ο κ. Vilders είχε εξαγγείλει, μέσω του διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

    Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Vilders δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

    Παράλληλα, τόνιζε ότι δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ότι απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Η φλόγα ταξιδεύει

    Με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, άναψε χθες στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα της ελπίδας που θα φωτίσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

    Από σήμερα, στα χέρια τριών ομάδων λαμπαδηδρόμων, ξεκίνησε το μακρύ της ταξίδι, για να καταλήξει στις 25 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να ανάψει το βωμό, κηρύσσοντας επίσημα την έναρξη των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

    H πρώτη διαδρομή ξεκίνησε από την Αθήνα και αφού διασχίσει την Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά των Σποράδων, θα φτάσει στο συνοριακό σταθμό των Καστανιών την 20η Ιουνίου, για να κατευθυνθεί προς την Κωνσταντινούπολη. Κατά τη δεκαήμερη αυτή πορεία της, η Φλόγα της Ελπίδας θα περάσει συνολικά από 40 πόλεις της Ελλάδας, όπου θα την υποδεχθούν οι τοπικές αρχές με διάφορες τελετές. Στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, τα Special Olympics Τουρκίας ετοιμάζουν ένα θερμό καλωσόρισμα στη Φλόγα, η οποία θα περάσει από τις σημαντικότερες γειτονιές και τα μνημεία της πόλης (την Πλατεία Ταξίμ, τη Γέφυρα του Γαλατά, τον Ναό της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί κ.λπ.), ενώ την επόμενη μέρα τη Φλόγα θα υποδεχθεί στο Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

    Η δεύτερη διαδρομή θα διασχίσει όλη τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα δυτικά σύνορα της χώρας, τα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο, όπου θα περάσει από την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διαδρομή αυτή η Φλόγα της Ελπίδας θα περάσει από 64 πόλεις σε 13 ημέρες.

    Η τρίτη διαδρομή θα αναχωρήσει για την Κύπρο. Στην Κύπρο, οι Λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν δύο ολόκληρες μέρες, διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας σε όλες τις πόλεις του νησιού (την Πάφο, την Λεμεσό, την Λάρνακα, τη Λευκωσία κ.α.) φιλοξενούμενη από τα Special Olympics Κύπρου. Από εκεί θα κατευθυνθούν μέσω Αθήνας στα ελληνικά νησιά.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Ιστιοπλοϊκός αγώνας 'Ανδρου

    Ξεκίνησε το απόγευμα ο 44ος ιστιοπλοϊκός αγώνας Άνδρου (Ι.Α.Α.) "ABS Hellas Liberty", ο οποίος θα διαρκέσει ως τις 13 Ιουνίου. Η διοργάνωση διεξάγεται ανελλειπώς κάθε χρόνο από το 1967 (πλην του 1974). Αφετηρία είναι ο Σαρωνικός και πρώτος τερματισμός είναι η χώρα της Ανδρου. Εν συνεχεία, πραγματοποιείται επιστροφή στον Σαρωνικό.

    "Ιδιαίτερης δυσκολίας" χαρακτήρισε τον Αγώνα η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Αντη Τρικόγλου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2011 - 18:30:21 UTC