Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση "Eurogroup"
  • [02] Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία
  • [03] Διευκρινίσεις σχετικά με τις ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση "Eurogroup"

    Υπό το βάρος μιας ακόμη υποβάθμισης της διεθνούς πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, χθες από την Standard and Poor's, συνέρχεται, σήμερα το απόγευμα, στις Βρυξέλλες το Eurogroup με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Το ζήτημα της κάλυψης του ελληνικού χρέους, με διαφαινόμενη την αδυναμία της Ελλάδας να «βγεί στις αγορές» το 2012, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων.

    Η γερμανική πλευρά αναμένεται να εξειδικεύσει τις προτάσεις που μέσω της δημοσιοποιηθείσας επιστολής Σόϊμπλε προς τους ομολόγους του, υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα και στις οποίες αντέδρασε αρνητικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά και γενικότερα οι ιθύνοντες των Βρυξελλών.

    Ο πρόεδρός της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι ναι μεν θα μπορούσαν και οι ιδιώτες κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων να συμβάλλουν στο υπό διαμόρφωση δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την ελληνική οικονομία, πλην όμως αυτό θα πρέπει να συμβεί με τη θέλησή τους.

    Από την άλλη πλευρά, το Βερολίνο εμφανίζεται να προκρίνει τον «πειθαναγκασμό» των ομολογιούχων, κάτι που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν «πιστωτικό επεισόδιο» και να υποβαθμίσουν στα έσχατα επίπεδα την πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού κράτους.

    Διπλωματικοί παράγοντες δεν ανέμεναν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες την υιοθέτηση συγκεκριμένων αποφάσεων επί του θέματος και εκτιμούσαν πως το σημερινό - έκτακτο - Eurogroup θα περιορισθεί σε μια πολιτική δήλωση - διαβεβαίωση ότι η ευρωζώνη θα πράξει οτιδήποτε απαιτείται για τη διατήρηση της σταθερότητάς της.

    Όπως είναι γνωστό σε μια εβδομάδα θα ακολουθήσει η τακτική μηνιαία σύνοδος του Συμβουλίου η οποία θα προετοιμάσει τη σύνοδο κορυφής της 24ης Ιουνίου, όπου σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις θα επικυρωθούν οι υπό διαμόρφωση ακόμη τελικές αποφάσεις.

    Ο επίτροπος Όλι Ρεν προειδοποίησε ότι εξαντλούνται τα περιθώρια για την πολιτική συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα στο πρόγραμμα προσαρμογής. «Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο. Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα», λέει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ.

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε χθες το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας, κατά τρεις βαθμίδες, από το "Β" σε "CCC". Σε νέο επίπεδο- ρεκόρ εκτοξεύθηκε το επιτοκιακό περιθώριο (spread) των 10ετών ελληνικών ομολόγων μετά από την υποβάθμιση. Το spread κινείται στις 1.430 μονάδες βάσης (14,3 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ νωρίτερα είχε υπερβεί και τις 1.470 μονάδες βάσης.

    Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση υποβάθμισης από τον οίκο Standard & Poorβs παραβλέπει, τόσο τις διαβουλεύσεις που γίνονται από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, όσο και τις κινήσεις της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

    Ξεκινά ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για την οριστικοποίηση των μέτρων που συνοδεύουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Την Τετάρτη αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Προγράμματος, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί ο βασικός εφαρμοστικός του νόμος.

    Τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο Νόμος αναμένεται να έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή το αργότερο ώς τις αρχές Ιουλίου, καθώς αυτό προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.

    Αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται, δηλώνει ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του, στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα παρά μόνο η θέληση, όπως τονίζει, να μη ζήσει ποτέ η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας.

    Ο Γ. Παπανδρέου απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές και επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του και προς την αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Διευκρινίσεις σχετικά με τις ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών με την οποία σημειώνει ότι η υποβολή μέσω του διαδικτύου των δηλώσεων ακινήτων Ε9 που είναι προαιρετική θα ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου 2011

    Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι ακόλουθες:

    Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε την 1/4/2011, και θα υποδέχεται δηλώσεις φυσικών προσώπων μη επιτηδευματιών έως 30/06/2011. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις των επιτηδευματιών που δηλώνουν αποκλειστικά εισόδημα από ατομική άσκηση εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος λήγουν στις 15/06/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης. Παρέχεται η δυνατότητα στους λογιστές - φοροτέχνες να υποβάλλουν τις δηλώσεις πελατών τους φυσικών προσώπων μη επιτηδευματιών χωρίς αυτοί να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ.

    Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Η υποβολή των σχετικών εντύπων Ε9 μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική για τα φυσικά πρόσωπα και υποχρεωτική για τα νομικά πρόσωπα. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/9/2011 και η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου λήγει στις 30/9/2011.

    Ηλεκτρονική υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Τιμολογίων Πελατών/ Προμηθευτών και Πιστωτικών Υπολοίπων. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν την 1/7/2011 με ημερομηνία λήξης τις 30/9/2011.

    Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ. Η υποβολή ξεκίνησε στις 21/02/2011, ολοκληρώθηκε στις 31/05/2011 και υποβλήθηκαν 885.149 δηλώσεις.

    Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Προσωπικών εταιρειών κ.λπ. (Ε5) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου ήταν προαιρετική, ξεκίνησε στις 18/4/2011 με καταληκτική ημερομηνία τις 29/4/2011 και υποβλήθηκαν 41.718 δηλώσεις.

    Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα . Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου ήταν προαιρετική, ξεκίνησε στις 4/4/2011 με καταληκτικές ημερομηνίες τις 12/4/2011 για τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και τις 15/4/2011 για όσα τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας και υποβλήθηκαν 719 δηλώσεις.

    Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ( Α.Ε. , ΕΠΕ, κ.λπ.. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου ήταν προαιρετική, ξεκίνησε στις 9/5/2011, ολοκληρώθηκε 30/05/2011 και υποβλήθηκαν 28.164 δηλώσεις.

    Καταστάσεις από λογιστές - φοροτεχνικούς (Ηλεκτρονική υποβολή Καταστάσεων Φορολογικής Αναμόρφωσης, Αυτοκινήτων Εταιρείας, Κινητής Τηλεφωνίας και Αποδοθέντων και Οφειλομένων Φόρων Εισοδήματος και Εμμέσων Φόρων.) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/7/2011 ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται έως τις 29/07/2011.

    Ηλεκτρονική Υποβολή Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε στις 14/4/2011, ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται έως τις 29/07/2011.

    Ηλεκτρονική υποβολή Οριστικών Δηλώσεων Παρακρατούμενων Φόρων Εμπόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 30/9/2011.

    Ηλεκτρονική Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης Παρακρατούμενων Φόρων πλην Μισθωτών Υπηρεσιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν στο β εξάμηνο 2011. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 20/06/11.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 June 2011 - 8:30:19 UTC